Skip to main content

A doua licență radio pe București a mers la Antena 3, care va lansa 3FM

 

Antena 3 a câștigat a doua licență pe București scoasă la concursul organizat de Consiliul Național al Audiovizualului, care corespunde frecvenței 106,2 FM. Cealaltă licență pe București, 94,8, a fost câștigată de Radio Guerrilla. 

Publicitate

Radu Călin Cristea a fost cel mai aprig susținător al proiectului Antenei 3. „Îmi prefațez votul. Respect ce am spus la începutul ședinței. E vorba de cele două licențe din București. Din păcate dunt doar două. Am să susțin radioul Antenei 3 și asta dintr-o rațiune care e dincolo de pasiune, emoție, simpatie și alte lucruri. E dintr-o rațiune ce ține de logică și pragmatism. Nu toți membri CNA gândesc ca și cei care asigură audiența Antenei 3. În seara cu audierea Ministrului Justiției în comisia juridică, Antena 3 a avut rating în prime-time de 13,4. Un alt radiodifuzor care are foarte multe licențe FM, în toată țara, a avut 0,4.”

Antena 3 a câștigat licența pentru 3 FM, un proiect de radio de news, cu Adrian Ursu director editorial și Marius Huc, pe funcția de redactor-șef.

Postul de radio va beneficia de conținut oferit de echipa de știri a Antenei 3, potrivit reprezentanților postului, care și-au prezentat proiectul în urmă cu o săptămână în fața membrilor CNA, după cum Paginademedia.ro a scris AICI

„Am venit cu dorința de a vă propune un post de radio de știri, în București, așa cum credem că Bucureștiul are nevoie. Ne dorim să fie un post radio de news. Avem o serie întreagă de planuri, de a aduce jurnaliști de radio. Vrem să aducem cei mai buni specialiști de radio din Europa tocmai pentru că nu există un proiect de radio de news în București”, a spus Mihai Gâdea, directorul general al Antenei 3, în fața membrilor CNA, în urmă cu o săptămână.

La concursul organizat de CNA pentru 48 de licențe radio s-au înscris 63 de societăți din întreaga țară cu 494 de solicitări de licențe. Timp de patru zile, membrii CNA au ascultat fiecare proiect al celor 63 de societăți, iar astăzi au decis, prin vot, societățile câștigătoare.

Lista celor mai importante proiecte de radio de la concursul de licențe organizat de CNA poate fi consultată pe Paginademedia.ro, AICI.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

 • Lucica, News FM a emis doar în București pe 89 FM. În țară a fost Romantic FM înainte de ZU. După 29 septembrie 2008 News FM s-a închis de tot iar Romantic FM a rămas doar pe 101,9 FM București.
 • Bună asta a lu' Gâdea, precum „nu există un proiect de radio de news în București”. Nu-mi dau seama, dacă apari prea des la TV tre' să și fii luat așa repede în seamă indiferent de câte tâmpenii spui?
 • Acest CNA uita ca grupul din care face parte Antena 3 a detinut nu o frecventa de stiri ci o intreaga retea, News FM, cu care si-au dat dovada incompetentei si au transformat-o in Radio ZU!
 • Cristea asta ori s-a ramolit ori este de o incompetenta crasa! Cum sa spui ca Antena 3 a avut 13 puncte de rating??? NICIODATA de cand exista acest post nu a avut asemenea rating! Nu au facut meciurile Romaniei in ultimul timp 13 rating. Pe Protv! Cum sa faca A 3 atata? Penibil!
 • Cat de batuti in cap pot sa fie! Nu ca asta ar fi o noutate:))
  Mi-e ca acest Radu Calin C, care compara audienta TV cu audienta unui post de radio in Prime Time-ul pentru TV (prime time-ul la radio este diferit), nu numai ca sustine o prostie, dar i-a invatat foarte prost.
  Niciodata audienta TV nu a fost determinant in audienta radio, altfel Info Pro era lider pe piata. A fost o excepti cu Pro FM, dar asta era la inceputul pietei media private in Ro, dupa care nici Pro TV nu a mai putut influenta FMul. Iar aici vorbim de un post de nisa, cu licenta numai in Bucuresti,, care se lupta cu RRA si Europa FM...
  In al doilea rand, daca stiau sa citeasca materialele despre structura si obiceiurile populatiei consumatoare de stiri, ar fi vazut ca targetul A3 nu este mare consummator de radio, multi nici nu stiu ce-i aia FM.
 • Acum sa vedem daca se vor tine de cuvant si vor face un post de radio dedicat stirilor sau vor retransmite antena 3 permanent, asa cum a facut si realitatea fm.

Trimite un comentariu