Skip to main content

CONCURS CNA. Adrian Ursu, despre proiectul de radio: Încercăm să readucem jurnalismul și în radio așa cum am făcut-o și în televiziune

 

Publicitate

Mihai Gâdea, Adrian Ursu și Marius Huc, în fața membrilor CNA pentru a prezenta proiectul unui post de radio. Antena 3 vizează o licență din București pentru un post de radio de news, 3 FM, cu Ursu director editorial și Marius Huc, pe funcția de redactor-șef. „Încercăm să readucem jurnalismul și în radio așa cum am făcut o și în televiziune”, le-a spus Adrian Ursu membrilor CNA. 

Postul de radio va beneficia de conținut oferit de echipa de știri a Antenei 3, potrivit reprezentanților postului. În plus, investiția inițială în echipamentele postului va fi de aproape 20.000 de euro, cu mențiunea că în dotarea grupului media există deja echipamente de studio. 

Potrivit proiectului depus la CNA, postul de radio va avea 53% producție proprie, 40% producții ale altor producători și 7% retransmisie Antena 3. 

„Am venit cu dorința de a vă propune un post de radio de știri, în București, așa cum credem că Bucureștiul are nevoie. Ne dorim să fie un post radio de news. Avem o serie întreagă de planuri, de a aduce jurnaliști de radio. Vrem să aducem cei mai buni specialiști de radio din Europa tocmai pentru că nu există un proiect de radio de news în București”, a spus Mihai Gâdea, directorul general al Antenei 3, în fața membrilor CNA. 

Adrian Ursu, director editorial, a declarat: „Știu că ați primit documentația pe care noi am depus-o și că ați văzut propunerea de grilă. E vorba de o acoperite de 24 de ore cu informații. Este un program jurnalistic ceea ce este propus în această grilă, pe care nu-l întâlnim în piața audio din capitală. Există două posturi care încearcă să acopere nișa tematică dar sunt departe de ceea ce așteaptă comunitatea. Vor fi informații utilitare. Informații din zona economic, manifestări culturale, de timp liber. Reperele importante ale informațiilor politice rămân. Am venit și venim în fața dumneavoastră cu experiența jurnalistică a echipei care face emisiuni la Antena 3. Încercăm să readucem jurnalism și în radio așa cum am făcut o și în televiziune.

Marius Huc, redactor-șef – „Publicul care nu va fi la Antena 3 ziua, va fi la radio. O să avem și ce lipsește de la TV, încercăm să aducem și cultură, și oameni de afaceri. Nu există numai politică în această țară. O să găsiți emisiuni noi, poate atipice. Surplusul de informație pe care îl avem în Antena 3 va merge pe radio.”

Mihai Gâdea, întrebat dacă plănuiește crearea unei rețele sau dacă se va limita doar la licența pentru București, acesta a declarat:

Cumva îmi doresc să îndrept ceva cu această ocazie. În urmă cu niște ani am fost printre cei care au avut ideea ca postul News FM să se transforme în Radio ZU. Chiar dacă FM-ul comercial și Radio Zu sunt foarte importante, am această dorință de a recupera ceea ce am pierdut. Îmi doresc foarte mult ca acest post de radio de știri să existe. Credem că în acest moment putem să facem mai mult. Am dori să facem în primă instanță un radio în București, care să fie dedicată bucureștenilor. Ne-am dorit să încercăm să facem acest lucru cât mai bine. Este ceva care evident ne tentează dar abordarea noastră să fie pas cu pas.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Pe Marius Huc il stiu de multi ani, de cand amandoi faceam teren si jurnalism in adevaratul sens al cuvantului. A pornit de jos si e un tip super ok, profesionist. Nu stiu insa cum naibii si-a gasit o astfel de "gasca". Sper ca frecventa aia sa o reprimeasca Guerrilla, asa cum de altfel ar fi si "moral".
  • Ma fratilor ,iar sunt alegeri la anu' ? De ani de zile era doar RR Actualitati si Europa FM pe nisa asta (InfoPro e mort demult) iar in Bucuresti inca 2-3 locale gen Realitatea sau RFi.Brusc o avalansa de FM-uri de la Digi, B1, Antene, Adevarul ,etc.Acum 3 ani a fost furia pe TV cu Digi24, RTV, Nasul si acum se bat pe FM.De unde au astia bani fix in anii de campanii electorale ? (Intrebarea e retorica)
  • in titlul dvs s-a strecurat o greseala. formularea corecta este:
    Încercăm să reducem jurnalismul și în radio așa cum am făcut-o și în televiziune

Trimite un comentariu