Skip to main content

CONCURS CNA. Adrian Ursu, despre proiectul de radio: Încercăm să readucem jurnalismul şi în radio aşa cum am făcut-o şi în televiziune

 
CONCURS CNA. Adrian Ursu, despre proiectul de radio: Încercăm să readucem jurnalismul şi în radio aşa cum am făcut-o şi în televiziune

Publicitate

Mihai Gâdea, Adrian Ursu şi Marius Huc, în faţa membrilor CNA pentru a prezenta proiectul unui post de radio. Antena 3 vizează o licenţă din Bucureşti pentru un post de radio de news, 3 FM, cu Ursu director editorial şi Marius Huc, pe funcţia de redactor-şef. „Încercăm să readucem jurnalismul şi în radio aşa cum am făcut o şi în televiziune”, le-a spus Adrian Ursu membrilor CNA.

Postul de radio va beneficia de conţinut oferit de echipa de ştiri a Antenei 3, potrivit reprezentanţilor postului. În plus, investiţia iniţială în echipamentele postului va fi de aproape 20.000 de euro, cu menţiunea că în dotarea grupului media există deja echipamente de studio.

Potrivit proiectului depus la CNA, postul de radio va avea 53% producţie proprie, 40% producţii ale altor producători şi 7% retransmisie Antena 3.

„Am venit cu dorinţa de a vă propune un post de radio de ştiri, în Bucureşti, aşa cum credem că Bucureştiul are nevoie. Ne dorim să fie un post radio de news. Avem o serie întreagă de planuri, de a aduce jurnalişti de radio. Vrem să aducem cei mai buni specialişti de radio din Europa tocmai pentru că nu există un proiect de radio de news în Bucureşti”, a spus Mihai Gâdea, directorul general al Antenei 3, în faţa membrilor CNA.

Adrian Ursu, director editorial, a declarat: „Ştiu că aţi primit documentaţia pe care noi am depus-o şi că aţi văzut propunerea de grilă. E vorba de o acoperite de 24 de ore cu informaţii. Este un program jurnalistic ceea ce este propus în această grilă, pe care nu-l întâlnim în piaţa audio din capitală. Există două posturi care încearcă să acopere nişa tematică dar sunt departe de ceea ce aşteaptă comunitatea. Vor fi informaţii utilitare. Informaţii din zona economic, manifestări culturale, de timp liber. Reperele importante ale informaţiilor politice rămân. Am venit şi venim în faţa dumneavoastră cu experienţa jurnalistică a echipei care face emisiuni la Antena 3. Încercăm să readucem jurnalism şi în radio aşa cum am făcut o şi în televiziune.

Marius Huc, redactor-şef – „Publicul care nu va fi la Antena 3 ziua, va fi la radio. O să avem şi ce lipseşte de la TV, încercăm să aducem şi cultură, şi oameni de afaceri. Nu există numai politică în această ţară. O să găsiţi emisiuni noi, poate atipice. Surplusul de informaţie pe care îl avem în Antena 3 va merge pe radio.”

Mihai Gâdea, întrebat dacă plănuieşte crearea unei reţele sau dacă se va limita doar la licenţa pentru Bucureşti, acesta a declarat:

Cumva îmi doresc să îndrept ceva cu această ocazie. În urmă cu nişte ani am fost printre cei care au avut ideea ca postul News FM să se transforme în Radio ZU. Chiar dacă FM-ul comercial şi Radio Zu sunt foarte importante, am această dorinţă de a recupera ceea ce am pierdut. Îmi doresc foarte mult ca acest post de radio de ştiri să existe. Credem că în acest moment putem să facem mai mult. Am dori să facem în primă instanţă un radio în Bucureşti, care să fie dedicată bucureştenilor. Ne-am dorit să încercăm să facem acest lucru cât mai bine. Este ceva care evident ne tentează dar abordarea noastră să fie pas cu pas.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Sorin Sorin
    cum de l-au primit pe Gadea la CNA? Ursu? chiar nu mai stim ce e curatenia morala?
  • Andrei Andrei
    Pe Marius Huc il stiu de multi ani, de cand amandoi faceam teren si jurnalism in adevaratul sens al cuvantului. A pornit de jos si e un tip super ok, profesionist. Nu stiu insa cum naibii si-a gasit o astfel de "gasca". Sper ca frecventa aia sa o reprimeasca Guerrilla, asa cum de altfel ar fi si "moral".
  • Andrei Andrei
    Daca ala se numeste jurnalism (ceea ce fac ei pe TV) atunci noi toti trebuie sa plecam unde vedem cu ochii.
  • Mm Mm
    Ma fratilor ,iar sunt alegeri la anu' ? De ani de zile era doar RR Actualitati si Europa FM pe nisa asta (InfoPro e mort demult) iar in Bucuresti inca 2-3 locale gen Realitatea sau RFi.Brusc o avalansa de FM-uri de la Digi, B1, Antene, Adevarul ,etc.Acum 3 ani a fost furia pe TV cu Digi24, RTV, Nasul si acum se bat pe FM.De unde au astia bani fix in anii de campanii electorale ? (Intrebarea e retorica)
  • dragos dragos
    Vor sa imprastie rahat si-n FM, nu le ajunge ce arunca pe tv.
  • Iulian Iulian
    DigiFM, RealitateaFM.. Antena3FM si in curand Radio RomaniaFM si Radio B:))))))))
  • calm calm
    in titlul dvs s-a strecurat o greseala. formularea corecta este:
    Încercăm să reducem jurnalismul și în radio așa cum am făcut-o și în televiziune

Trimite un comentariu

sus