Skip to main content

CNA a aprobat schimbarea acționariatului companiei care deține România TV. Ce explicații a dat reprezentantul postului

 
CNA a aprobat schimbarea acționariatului companiei care deține România TV. Ce explicații a dat reprezentantul postului
ghita-22_QMagazine

Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat modificarea acționariatului societății Ridzone Computers, care operează licența televiziunii de știri România TV, televiziune controlată de Sebastian Ghiță. Totodată, forul audiovizual a decis să dea o somație publică postului de știri întrucât a operat modificări în acționariat fără să ceară un acord prealabil la CNA, așa cum spune legislația.

România TV are acum acționar majoritar pe Catrinel Gheorghe, managerul stației, cu 96%, în loc de societatea RTV Satellite, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Publicitate

Roxana Niculescu, reprezentantul România TV, în relația cu CNA: „Paradoxal, meseria noastră este comunicarea, iar noi nu am reușit să comunicăm între noi. Ce s-a întâmplat. Exista Ridzone Computers cu RTV Satellite și Radu Tronaru. Bineînțeles că s-au început negocierile nu pentru preluare, ci pentru o investiție europeană. Exista managerul care se numește Catrinel Maria Gheorghe. Normal că potențialii investitoti au cerut foarte clar să vorbească cu o societate cu oameni transparenți, drept pentru care au zis că este foarte bine ca doamna Catrinel Maria Gheorghe să devină acțioanarul majoritar cu 96%. Da, ne asumăm lipsa de comunicare.”

În documentația depusă la CNA, se menționează că România TV a făcut o adresă prin care „prin care se aduce la cunoştinţa Consiliului modificarea acţionariatului societăţii şi se solicită acordul prealabil pentru efectuarea unei noi operaţiuni de modificare a acţionariatului, prin cooptarea unui grup european media până în luna decembrie 2015, cu precizarea că, la momentul definitivării negocierilor vor fi prezentate Consiliului detalii referitoare la noul acţionariat.”

STRUCTURĂ. Ridzone Computers avea drept acționari societatea RTV Satellite (la care asociat unic este Tronaru Radu Mihai), cu 95% și Tronaru Radu Mihai, cu 5%.  Dopă modificare, structura arată astfel: Catrinel Gheorghe, managerul Stației, cu 96%, și Tronaru Radu Mihai, cu 4%.

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu