Skip to main content

Directorul interimar al TVR şi conducerea Parlamentului discută, astăzi, pe tema situaţiei TVR

 

Secretarul Camerei Deputaţilor Niculae Mircovici a declarat, luni, că Biroul Permanent a aprobat întâlnirea pe care directorul interimar al TVR, Irina Radu, a solicitat să o aibă cu reprezentanţii conducerii Parlamentului, pentru a discuta situaţia financiară dificilă a Televiziunii Publice, scrie Mediafax.

Publicitate

"Directorul interimar al TVR, Irina Radu, a solicitat o întâlnire cu conducerea Parlamentului şi Biroul Permanent a aprobat ca miercuri, la ora 14:00, să aibă loc această întâlnire, la care va participa şi preşedintele Comisiei de cultură", a declarat secretarul Camerei Deputaţilor Niculae Mircovici.

În scrisoarea adresată Biroului Permanent, directorul interimar al TVR atrage atenţia că "Societatea Română de Televiziune se află aproape de momentul imposibilităţii de a funcţiona", afirmând că "instituţia va intra în blocaj după data de 20 noiembrie 2015".

"Vă aduc la cunoştinţă că proiecţia financiară până la sfârşitul anului se prezintă astfel: 30 noiembrie 2015 - deficit 5.500.000 lei; 31 decembrie 2015 - deficit 19.177.000 lei. La acestea se adaugă perspectiva blocării conturilor de către ANAF din cauza unor datorii istorice scadente în perioada martie/ aprilie 2016, în sumă de 15.500.000 de lei. Aşadar vă informez că instituţia va intra în blocaj după data de 20 noiembrie 2015", susţine Irina Radu în scrisoarea adresată Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

În scrisoarea pe care o semnează, directorul interimar al TVR atrage atenţia asupra necesităţii modificării Legii 41 privind organizarea şi funcţionarea SRR şi SRTv, identificării unei soluţii privind datoriile acumulate de Televiziunea Publică mai ales în perioada 2006-2012, precum şi regândirii serviciilor oferite de postul public de televiziune ca acestea să răspundă nevoilor societăţii.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus