Skip to main content

Filaj la Tolontan în noaptea dezvăluirilor despre ISU. Tolo: s-a întamplat la fel în Gala Bute

 
tolontan 2
tolontan 2

Publicitate

Jurnalistul Catalin Tolontan a fost subiectul unui filaj noaptea trecuta, cand GSP publica faxul ce demonstra ca Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta stia de Clubul Colectiv.

Locuinţa jurnalistului de la GSP a fost filată, după cum Cătălin Tolontan a declarat pentru Paginademedia.ro. "S-a întâmplat la fel atunci cînd lucram la ancheta din Gala Bute", spune Tolontan.

Ce s-a întâmplat ieri?

Cătălin Tolontan, pentru Paginademedia.ro:

"Stiam de existenţa unui fax trimis de emagic către ISU prin care instituţia era înştiinţată că la Clubul Colectiv se va organiza un eveniment în septembrie. Ieri am cerut o poziţie oficială de la IGSU legată de acest fax. Am fost şi la sediul lor, dar nu ne-au primit.

Seara, în jurul orei 22.00, am început să primim de la ISU tot ce solicitasem în ultima săptămână. La ora 23.45 am primit confirmarea că ISU a primit acel fax care demonstra că ştiau de Clubul Colectiv şi ne-am apucat de ediţia specială."

Ancheta de acum din cazul Clubului Colectiv vizează şi DGIPI, serviciul de informaţii al Ministerului de Interne ai cărui oameni, potrivit jurnaliştilor de la GSP, au beneficiat de sponsorizările de la asociaţiile pompierilor.

"Un vecin a vrut să îi fotografieze. Au plecat"

Tolontan continuă:

"Am ajuns acasă după ce am terminat ediţia, la ora trei noaptea. M-a oprit un vecin: tocmai am vrut să fotografiez doi oameni ca supravegheau locuinţa, mi-a zis. Erau doi, o femeie şi un bărbat. Vecinul meu s-a dus în casă să ia telefonul şi s-a întors să îi fotografieze. Când l-au observat, s-au urcat într-o maşină - un Renault albastru şi au plecat."

La fel s-a întâmplat şi în altă situaţie. Tolontan:

"Exact la fel s-a întâmplat cand anchetam Gala Bute. Tot o femeie şi un bărbat au filat casa mai multe zile la rând. Mi-au spus vecinii.

Am şi scris atunci că am fost urmariti de o structura a statului roman. Un om din sistem ne-a spus ca s-a lucrat un dosar, ca eu şi Mirela Neag am fost filati si ca, atunci cand au vazut ca nu este nimic s-a renuntat, după cateva luni."

La vremea respectivă, jurnalista Mirela Neag a povestit că a fost ţinta unui incident suspect: pe o alee îngustă, o maşină s-a apropiat ameninţător de jurnalista de la Gazeta Sporturilor.

„Nu vrem să ne victimizăm, dar e singura noastră modalitate de a ne apăra, relatând ceea ce se întâmplă”, a mai spus Tolontan.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • zorzon zorzon
    Se vedea noaptea, pe intuneric, ca era albastru renault-ul ala? ce tare.
  • Vasile Vasile
    A vizionat prea multe filme .Asta-i consecinta!
  • George George
    De acoperiții se filmeaza intre ei?
  • pagina T pagina T
    cine sa-l fileze? doar se da el important atat si nimic mai mult
  • paul S paul S
    Prostii, teoria conspiratiei.
    Era Mandruta cu amanta.

Trimite un comentariu

sus