Skip to main content

National Geographic va face cele mai mari disponibilizări din istoria sa de 127 de ani

 
National Geographic va face cele mai mari disponibilizări din istoria sa de 127 de ani
National Geographic

National Geographic Society a anunțat cele mai mari concedieri din istoria sa de 127 de ani. Astfel, 180 din cei 2.000 de angajați vor fi dați afară într-o mișcare de reducere a costurilor, scrie The Washington Post.

Reducerea de personal pare să afecteze aproape fiecare departament al organizației non-profit, inclusiv revista. Procesul de disponibilizare îi va afecta și pe cei care lucrează pentru National Geographic Channel, cea mai profitabilă parte a organizației.

Publicitate

În luna septembrie, Twenty-First Century Fox Inc., o companie controlată de magnatul Rupert Murdoch, a anunţat că îşi va extinde parteneriatul încheiat pe o perioadă de 18 ani cu organizaţia non-profit National Geographic Society pentru a include şi revistele şi platformele digitale National Geographic. Această înțelegere s-a ridicat la valoare de 725 de milioane de dolari.

În noua organizație non-profit, National Geographic Partners, grupul Fox, controlat de familia Murdoch, deține 73%, iar la National Geographic Society 27%.

Tranzacţia prin care grupul Fox al familiei Murdoch va deţine 73% din National Geographic Society este de aşteptat să fie finalizată la mijlocul lunii noiembrie.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu