Skip to main content

Oprea vrea sediile Intact pentru Ministerul de Interne

 
Oprea vrea sediile Intact pentru Ministerul de Interne
sediul Intact

Ministrul de Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, a cerut Ministerului Finanțelor să îi dea în administrare sediile Grivco, Intact și ale televiziunilor Antena 1 și Antena 3, imobile care i-au aparținut omului de afaceri Dan Voiculescu, invocând lipsa de spațiu cu care se confruntă ministerul, scrie Profit.ro. Conform unui document obținut de Profit.ro, la nivelul Guvernului a fost redactat un proiect de hotărâre în acest sens.

Imobilele au intrat în proprietatea statului, mai exact a Ministerului Finanțelor, în contul prejudiciului estimat la 60 milioane de euro din dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care Voiculescu a fost condamnat la închisoare pentru 10 ani pentru folosirea influenței politice la privatizarea frauduloasă a institutului și spălare de bani prin cumpărarea terenului la un preț subevaluat.

Publicitate

Oprea a solicitat Finanțelor ca toate aceste imobile, fără excepție, să fie trecute din proprietatea privată a statului în domeniul public al statului și administrarea Ministerului Afacerilor Interne.

Documentul obținut de Profit.ro relevă că solicitarea de transfer a fost formulată pentru imobilele din strada Gârlei 1 D (teren de 29.220 metri pătrați și construcțiile aferente), din strada Gârlei 1B (teren de 4.457 metri pătrați și încă un teren de 3.000 metri pătrați și construcții aferente), precum și de pe șoseaua București-Ploiești 25-27 (teren de 4.184 metri pătrați și imobil cu suprafața desfășurată de 3.140 metri pătrați).

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Replica "Să îmi spuneți domnule general" capata un nou sens :))
    Stia Gadea in ce relatie de iubire se vor afla cand s-a conformat fara comentarii.

Trimite un comentariu