Skip to main content

Oprea vrea sediile Intact pentru Ministerul de Interne

 
sediul Intact
sediul Intact

Ministrul de Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, a cerut Ministerului Finanţelor să îi dea în administrare sediile Grivco, Intact şi ale televiziunilor Antena 1 şi Antena 3, imobile care i-au aparţinut omului de afaceri Dan Voiculescu, invocând lipsa de spaţiu cu care se confruntă ministerul, scrie Profit.ro. Conform unui document obţinut de Profit.ro, la nivelul Guvernului a fost redactat un proiect de hotărâre în acest sens.

Publicitate

Imobilele au intrat în proprietatea statului, mai exact a Ministerului Finanţelor, în contul prejudiciului estimat la 60 milioane de euro din dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care Voiculescu a fost condamnat la închisoare pentru 10 ani pentru folosirea influenţei politice la privatizarea frauduloasă a institutului şi spălare de bani prin cumpărarea terenului la un preţ subevaluat.

Oprea a solicitat Finanţelor ca toate aceste imobile, fără excepţie, să fie trecute din proprietatea privată a statului în domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Afacerilor Interne.

Documentul obţinut de Profit.ro relevă că solicitarea de transfer a fost formulată pentru imobilele din strada Gârlei 1 D (teren de 29.220 metri pătraţi şi construcţiile aferente), din strada Gârlei 1B (teren de 4.457 metri pătraţi şi încă un teren de 3.000 metri pătraţi şi construcţii aferente), precum şi de pe şoseaua Bucureşti-Ploieşti 25-27 (teren de 4.184 metri pătraţi şi imobil cu suprafaţa desfăşurată de 3.140 metri pătraţi).

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • alex2 alex2
    Replica "Să îmi spuneți domnule general" capata un nou sens :))
    Stia Gadea in ce relatie de iubire se vor afla cand s-a conformat fara comentarii.

Trimite un comentariu

sus