Skip to main content

PRESA DE AZI. Destul înseamnă destul! Cea mai tare moțiune de cenzură. Curățenie până la capăt! #Colectiv

 
PRESA DE AZI. Destul înseamnă destul! Cea mai tare moțiune de cenzură. Curățenie până la capăt! #Colectiv
Adevarul-05-11-2015

Protestele în urma cărora au demisionat guvernul lui Victor Ponta și primarul Cristian Popescu Piedone deschid ziarele de azi.

Ziarul Evenimentul zilei care continuă să fie în doliu își deschide ediția de astăzi cu un amplu articol despre cum "strada a concediat Guvernul Ponta". Un sfert din ziar e despre eveniment. Șase pagini sunt sub genericul "noaptea îngerilor". "Cea mai tare moțiune de cenzură", titrează cotidianul fondat de Ion Cristoiu.

Libertatea acordă primele trei pagini subiectului protestelor care au dus la căderea Guvernului. "Curățenie până la capăt!# Colectiv", este titlul de pe prima pagină a tabloidului editat de Ringier.

"Seara în care românii au spus 'DESTUL înseamnă DESTUL'", titrează Click! pe prima pagină. Tabloidul are pe prima pagină o imagine cu protestatarii ieșiți în stradă. Ziarul editat de Adevărul Holding scrie pe coperta de astăzi că "s-a umplut paharul și că tragedia din clubul Colectiv a fost scânteia care i-a scos pe români în stradă".

Publicitate

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile și principalele subiecte ale ziarelor de astăzi.

Adevărul: "Culisele demisiei lui Victor Ponta". Ziarul scrie pe prima pagină că surse din PSD au povestit că "după protestul celor 30.000 de oameni, președintele PSD Liviu Dragnea a pus mâna pe telefon și l-e cerut demisiile lui Victor Ponta și Gabriel Oprea". Cotidianul a dedicat zece pagini subiectului demisiei lui Victor Ponta și protestelor din stradă.

România liberă: "România, trezește-te! Vocea străzii a răsturnat scaune". Ziarul editat de Medien Holding își deschide ediția de astăzi cu o fotografie cât 80% din economia primei pagini. Imaginea prezintă o mare de oameni adunată să protesteze în urma tragediei din clubul Colectiv. "Ponta și-a făcut 'datoria' și a plecat. A demisionat după ce a distrus economia României", mai scrie România liberă pe prima pagină.

Jurnalul Național: "Succes după succes la moțiunea de cenzură antipoliticieni a străzii". Ziarul scrie că Ponta a fost dat jos de "revoluția rock" și că "tragedia de la Colectiv a dinamitat scena politică". Subiectul este tratat în patru pagini ale cotidianului. Jurnalul Național a ilustrat acest material cu un "to do list" pe care sunt bifate numele lui Piedone și Oprea, dar și Guvernul Ponta. Pe listă au rămas nebifate Poliția locală 4 și I.S.U. București.

Puterea: "Premierul care va mulțumi strada va nemulțumi clasa politică. Și invers". Articolul de pe prima pagină debutează cu declarația lui Klaus Iohannis care a spus "a fost nevoie să moară oameni ca Guvernul să demisioneze".

Curierul Național: "Supărarea COLECTIVă învinge Guvernul". Ziarul scrie că "pe Ponta nu l-au înfrânt procurorii, prin trimiterea în judecată sub grave acuzații, l-a învins mulțimea strânsă marți noaptea în Piața Victoriei".

Gazeta Sporturilor: "Ispășire". Ziarul de sport scrie astăzi despre ieșirea din închisoare a lui Gică Popescu. Cătălin Tolontan amintește de declarația unui cititor al ziarului care spunea în urmă cu un an și opt luni: "Nu mă bucur deloc. Gică Popescu are ocazia să fie, fără voia lui, un dublu simbol. Ca fotbalist, a fost un simbol de dăruire, ca întemnițat este un simbol că nimeni nu stă deasupra legii".

Rubrica Presta de azi este realizată cu susținerea companiei de monitorizare Media Image.

GALERIE FOTO.

  • RomaniaLibera-05-11-2015
  • Puterea-05-11-2015
  • Libertatea-05-11-2015
  • JurnalulNational-05-11-2015
  • GazetaSporturilor-05-11-2015
  • EvenimentulZilei-05-11-2015
  • CurierulNational-05-11-2015
  • Click-05-11-2015
  • Adevarul-05-11-2015

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu