Skip to main content

FOTO. Rețelele sociale din Belgia, invadate de pisici, în timpul operațiunilor antiteroriste

 

Utilizatorii de rețele sociale din Belgia au răspuns duminică seară cu umor cererii autorităților de a nu divulga informații despre operațiunile antiteroriste ale poliției, așa că au umplut internetul cu imagini de pisici alături de mesajul "#BrusselsLockdown".

În timp ce țara este în stare de alertă ridicată, poliția belgiană a cerut duminică mass-media și utilizatorilor de rețele sociale să nu relateze despre operațiunile de combatere a terorismului la care ar putea fi martori.

Publicitate

În loc să descrie ce vedeau de la ferestre, locuitorii Bruxelles-ului au publicat poze cu pisici în toate ipostaze posibile: o felină prezentând un jurnal de știri televizat, doi motani "cavaleri Jedi" luptându-se cu săbiile, un pisoi atacând un dulău s.a.

Printre primii care au postat imagini cu pisici a fost un cameraman de la televiziunea olandeză NOS, @Hoguhugo.

"În loc de tweet-uri despre acțiunile poliției la Bruxelles, iată o fotografie a pisicii noastre Mozart", a scris Hugo Janssen pe Twitter.

Suprinzător a fost faptul că și mass-media tradiționale au preluat această mișcare spontană de pe rețelele de socializare. Astfel, cotidianul "Le Soir" a publicat pe prima sa pagină o imagine cu o pisică în loc de o fotografie care să ilustreze intervențiile poliției. "Am îndrăznit!", a comentat, cu umor, ziarul pe Twitter.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu