Skip to main content

SECȚIUNE SPECIALĂ. 10 Secrete pentru longevitate. Decalogul "tinereții fără bătrânețe""

 
SECȚIUNE SPECIALĂ. 10 Secrete pentru longevitate. Decalogul "tinereții fără bătrânețe""
600x120_1

SEȚIUNE SPONSORIZATĂ: Sfaturi medicale de la Medlife. Viața fără boală și tinerețea prelungită nu pot fi dobândite, ca în poveste, printr-o înghițitură de elixir și nici nu sunt atributele persoanelor care se bazează doar pe o moștenire genetică fericită. Sănătatea și tinerețea de durată se consolidează în timp, prin obiceiuri benefice.

Publicitate

Stilul de viață – alimentația echilibrată, obiceiul de a face mișcare, profilaxia bolilor, combaterea stresului, igiena somnului, evitarea expunerii la toxice și la factori de mediu agresivi, îngrijirea cosmetică – concură la câștigarea unui tonus fizic și psihic bun, a unui aspect tânăr și a unei vieți îndelungate. Sunt lucruri banale, dar care au, pe termen mediu și lung, un impact major asupra stării de bine a fiecăruia dintre noi.

Iată care este decalogul “tinereții fără bătrânețe”:

Mâncați ca să trăiți, nu trăiți ca să mâncați. Consumați alimente cât mai variate, care vă priesc și în stare cât mai proaspătă. Respectați-vă programul de masă și nu mâncați niciodată ca și cum ar fi ultima masă din viața asta.

Hidratați-vă bine. Apa este elementul primordial al vieții și tot ea infuzează tinerețe. Din când în când, beți câte un pahar de vin roșu. Are proprietăți antiîmbătrânire și vă protejează sistemul cardiovascular.

Asigurați-vă un somn odihnitor. Dormiți suficient (7-8 ore pe noapte) și evitați să vă culcați mai târziu de ora 22.

Savurați viața, alungați-vă stresul. Gândiți pozitiv și concentrați-vă pe găsirea unor soluții la probleme, nu pe probleme în sine. Puneți accentul pe aspectele bune din viața dumneavoastră. Prețuiți-vă zilele frumoase, reușitele, experiențele plăcute. Nu în ultimul rând, iubiți-vă și iubiți.

Antrenați-vă mintea. Puneți-vă la treabă creierul, dați-i ocazia să “alerge”, să aleagă dintre variante și să fie în formă. Doar așa puteți îndepărta spectrul temut al bolii Alzheimer.

Fiți cumpătați cu expunerea la soare. Soarele aduce pe moment acea nuanță arămie exotică a pielii, dar pe termen lung o îmbătrânește și așterne pe chip mai mulți ani decât în realitate.

Fiți activi, mișcați-vă corpul. Cu atât mai mult dacă aveți o muncă de birou, mergeți pe jos la serviciu sau măcar o parte din drum. Profitați de fiecare ocazie pentru a vă plimba sau a face măcar puțin sport.

Țineți-vă departe de țigară. Fumatul accelerează procesele de îmbătrânire celulară, fapt ce devine dăunător la interior și vizibil la exterior.

Păcăliți-vă vârsta cronologică prin tratamente cosmetice. Lăsați-vă pe mâini profesioniste, mergând la cosmetică pentru un plus de relaxare, de hrănire a pielii și de strălucire. Veți radia și veți zâmbi cu energia vârstei biologice pe care o purtați în suflet.

Verificați-vă periodic starea de sănătate. Vizitele regulate la medic, chiar și atunci când ne simțim bine, reprezintă, pe lângă o formă de educație sanitară, un act de respect pentru sănătatea proprie și a celor din jur (în cazul bolilor transmisibile).

Controalele medicale periodice pot “lua prin suprindere” o boală care încă nu se manifestă prin simptome sau care se ascunde sub diverse măști aparent inofensive. O examinare medicală atentă poate găsi modificări neobservate sau trecute cu vederea de către pacient, cum ar fi o paloare sau un icter incipient, care poate ascunde o afecțiune gravă.

Dacă vă confruntați cu o durere necunoscută până în prezent, fie ea chiar suportabilă, e bine să mergeți la medic și să aflați despre ce este vorba. La fel, atunci când apare o durere cunoscută ca localizare, dar care, în ultima vreme, și-a modificat severitatea, frecvența sau dacă se asociază cu alte manifestări, este recomandat să consultați un medic.

Nu în ultimul rând, analizele de laborator uzuale vin, de asemenea, în sprijinul depistării din timp a unor boli cu potențial de cronicizare, care afectează calitatea vieții și longevitatea.

Articol realizat cu sprijinul dr. Simina Felicia Țărmure, medic primar medicină internă, doctor în științe medicale, Hyperclinica MedLife Băneasa.

600x120_1

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu