Skip to main content

Televiziunile au respectat cererea familiilor şi recomandarea CNA: Fără imagini de la îmormântările de azi

 
Colectiv
Colectiv

APEL LA DECENŢĂ RESPECTAT. Televiziunile de ştiri au respectat apelul la decenţă şi discreţie făcut de familiile unor victime ale tragediei de vineri seara, dar şi recomandarea CNA de a nu difuza imagini de la priveghi şi de la ceremoniile funerare ale persoanelor decedate în incendiul din Colectiv.

Publicitate

Toate staţiile informative au ţinut cont de apelul familiilor, astfel că, cel puţin până la ora 15.00, canalele de ştiri nu au avut imagini de la înmormântări, potrivit monitorizării Paginademedia.ro.

Doar România TV a difuzat câteva cadre din biserică (însă foarte puţine) de la înmormântarea femeii de serviciu la a cărei slujbă a participat şi Patriarhul Daniel. România TV şi B1 au transmis doar mesajul Patriarhului Daniel, exprimat în maşină, nu la ceremonia funerară.

Reamintim că, în şedinţa de azi, Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis în şedinţa de astăzi să trimită o scrisoare prin care recomandă televiziunilor să nu difuzeze imagini de la înmormântarea victimelor incendiului de la clubul Colectiv.

Forul audiovizual a luat această decizie după ce a primit un apel de la familiile a două dintre victimele incendiului, Mihai Alexandru, unul dintre chitariştii formaţiei Goodbye to Gravity, şi Cătălina Ioniţă.

Alături de familiile celor două victime şi familia lui Claudiu Petre a făcut apel la decenţă şi discreţie, cerându-le reprezentanţilor instituţiilor publice, mass-media, societăţii civile şi persoanelor particulare să respecte dreptul la intimitate al familiilor îndoliate.

"Familiile cer presei să se abţină de la a filma, transmite, prelua şi afişa imagini de la priveghi şi de la ceremoniile funerare, ca o dovadă de respect pentru memoria lui Claudiu, Mihai şi a Cătălinei precum şi pentru durerea familiilor", potrivit unui medaj transmis presei.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus