Skip to main content

Televiziunile au respectat cererea familiilor și recomandarea CNA: Fără imagini de la îmormântările de azi

 
Televiziunile au respectat cererea familiilor și recomandarea CNA: Fără imagini de la îmormântările de azi
Colectiv

APEL LA DECENȚĂ RESPECTAT. Televiziunile de știri au respectat apelul la decență și discreție făcut de familiile unor victime ale tragediei de vineri seara, dar și recomandarea CNA de a nu difuza imagini de la priveghi și de la ceremoniile funerare ale persoanelor decedate în incendiul din Colectiv.

Publicitate

Toate stațiile informative au ținut cont de apelul familiilor, astfel că, cel puțin până la ora 15.00, canalele de știri nu au avut imagini de la înmormântări, potrivit monitorizării Paginademedia.ro.

Doar România TV a difuzat câteva cadre din biserică (însă foarte puține) de la înmormântarea femeii de serviciu la a cărei slujbă a participat și Patriarhul Daniel. România TV și B1 au transmis doar mesajul Patriarhului Daniel, exprimat în mașină, nu la ceremonia funerară.

Reamintim că, în ședința de azi, Consiliul Național al Audiovizualului a decis în ședința de astăzi să trimită o scrisoare prin care recomandă televiziunilor să nu difuzeze imagini de la înmormântarea victimelor incendiului de la clubul Colectiv.

Forul audiovizual a luat această decizie după ce a primit un apel de la familiile a două dintre victimele incendiului, Mihai Alexandru, unul dintre chitariştii formaţiei Goodbye to Gravity, şi Cătălina Ioniţă.

Alături de familiile celor două victime și familia lui Claudiu Petre a făcut apel la decenţă şi discreţie, cerându-le reprezentanţilor instituţiilor publice, mass-media, societăţii civile şi persoanelor particulare să respecte dreptul la intimitate al familiilor îndoliate.

"Familiile cer presei să se abțină de la a filma, transmite, prelua și afișa imagini de la priveghi și de la ceremoniile funerare, ca o dovadă de respect pentru memoria lui Claudiu, Mihai și a Cătălinei precum și pentru durerea familiilor", potrivit unui medaj transmis presei.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu