Skip to main content

Un articol de opinie a lui Moise Guran despre incidentul din Siria, peste 1.400 de distribuiri

 

Un articol de opinie al lui Moise Guran, publicat pe BiziDay.ro, despre incidentul din Siria a fost cel mai distribuit material de pe un blog pe ziua de ieri. Articolul intitulat "Incidentul din Siria și semnificațiile sale" a adunat peste 1.400 de share-uri pe Facebook.

Publicitate

Între cele mai distribuite postări de pe bloguri se numără și una de pe blogul nwradu.ro despre interzicerea fumatului care este astăzi dezbătută în Camera Deputaților.

O selecție de materiale de pe bloguri si platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro și Facebrands PRO:

1. biziday.ro, “Incidentul din Siria si semnificatiile sale”, 1403 share-uri pe Facebook.

Din material:

Operațiunile aeriene rusești atât de aproape de granița cu Turcia arată tupeul de care rușii au mai dat dovadă și în trecut. Totuși, de această dată, nu pare a fi fost vorba de o acțiune de provocare a unei țări membre NATO, așa cum aviația rusească face deseori și în Marea Neagră, din contră, avioanele rusești par a fi evitat pe cât posibil să vină perpendicular spre granița cu Turcia, tocmai pentru că, probabil, avioanele F16 turcești erau deja în aer, așteptând comanda, la momentul desfășurării raidurilor rusești asupra teritoriului controlat de milițiile turmene. 

2. biziday.ro, “Top prim-ministri din ultimii 25 de ani”, 670 share-uri pe Facebook.

Mi-e greu să aleg, între Ciorbea şi Vasile, cel mai slab prim-ministru de după Revoluţie. I-am cunoscut pe aceştia doi. Înclin spre Ciorbea doar pentru că Vasile e mort şi nu se mai poate apăra. Peste timp, Emil Boc seamănă mult cu Ciorbea, iar guvernul său, vedeţi azi mai clar ceea ce vă spuneam de atunci, a fost de fapt condus de Elena Udrea. În vremea lui Tăriceanu s-au făcut două chestii notabile – cota unică (în 2005, adevăratul artizan fiind de fapt Ionuţ Popescu, ministrul de Finanţe care l-a şi încurcat pe premier până l-a trimis la plimbare; în 2014, Tăriceanu însuşi nu mai era de acord cu cota unică, semn că nici el nu a înţeles mare lucru din perioada pe care a guvernat-o) şi o reducere a CAS (ca la carte, întinsă pe doi ani, nu electoral, înainte de alegeri, cum a făcut-o Ponta).

3. nwradu.ro, “Miercuri se dezbate interzicerea fumatului- iata ce poti face”, 526 share-uri pe Facebook.

Interzicerea fumatului în baruri, restaurante și alte spații publice se va dezbate miercuri în Camera Deputaților, care are puterea de decizie. Este vorba despre proiectul de lege PL-X 399/2011 care va fi supus votului final, după ce a trecut de Senat și diverse comisii. Și da, din 2011 se analizează acest lucru prin Parlament. Sper că va trece. Ar fi un semn de normalitate, toate țările europene pe care le admirăm, cu care am vrea să semănăm, au interzis fumatul în restaurante.

4. contributors.ro, “Franta, tara bolnava, stare de urgenta”, 364 share-uri pe Facebook.

Parisul a fost însângerat de barbarie. 130 de morţi, 350 de răniţi. În Franţa, precum în lumea întreagă, tragedia a stârnit o emoţie teribilă, care ne împarte între tristeţe şi revoltă. Clopotele au bătut la Notre-Dame. Țara a fost în doliu naţional pentru trei zile – pentru primă dată în istoria noastră –, şi a fost proclamată starea de urgenţă, care, din pricina circumstanţelor excepţionale, instituie timp de trei luni stare de excepţie. Însă, reluând formula într-un alt sens, starea de urgenţă este prezentă de mult în Franţa, într-un fel zilnic şi obişnuit, chiar dacă mulţi nu sunt pregătiţi să admită această evidenţă. Dincolo de traumatism, dincolo de stupoarea care ne învadează în faţa terorii islamiste, capabilă să asasineze cu sânge rece atâţia inocenţi, trebuie să lămurim fără ocolire realităţile care au prefăcut Franţa într-o ţară bolnavă, fragilă, expusă, realități ce ar trebui să îi insufle curajul să înfrunte în sfârşit şi de urgenţă, gravitatea situaţiei.

5. mihaijurca.ro, “Promotie Ryanair. 100.000de bilete la 5 euro, din Bucuresti spre Milano, Roma, Bologna, Bruxelles”, 240 share-uri pe Facebook.

Ryanair a lansat astazi o promotie de iarna. Bilete de 5 euro/segment pentru calatorii in luna decembrie catre: Milano, Bologna, Roma, Ciampino și Bruxelles Charleroi

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu