Skip to main content

Comentata fotografie a Guvernului, iar în prim plan. Opinia lui Șuțu, sute de share-uri

 

Un articol de opinie prin care Cristian Șuțu îl apostrofează pe Iohannis că zâmbește în prima fotografie a Guvernului Cioloș a adunat sute de distribuiri pe Facebook. Materialul intitulat "România lucrului prost făcut" a fost distribuit de aproape 300 de ori pe rețeaua de socializare.

Între cele mai distribuit postări de pe bloguri se numără și un text al lui Cabral, despre cum femeile nu mai sunt "făcute ca pe vremuri".

Publicitate

O selecție de materiale de pe bloguri si platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro și Facebrands PRO:

1. Sutu.ro, “Romania lucrului prost facut” - 286 share-uri pe Facebook.

Din material:

- Klaus Iohannis, mă uit la tine în fotografia de mai sus și-mi pare că ești fericit. De ce-ai fi fericit? Că, dacă stăm să ne gîndim bine, n-ai nici un motiv de bucurie. A avut loc un groaznic accident în Colectiv acum 20 de zile, fapt care a scos oamenii simpli în stradă, sătui de corupția și nesimțirea autorităților.

- Klaus Iohannis, în loc să ne zîmbești în poza asta cretină (despre care vă voi spune imediat mai multe), ar trebui să pari un pic îngrijorat că n-ai reușit să-ți pui colegii de partid în funcții. Că ăsta e principalul scop al unui om politic: să ajungă la putere.

- Îți place? Dai bine în poză? Ești sigur? Ia uită-te mai bine la cei din spatele tău. Sunt cel puțin trei miniștri în poza asta cărora nu li se văd fețele.

2. Arielu.ro. “Parcatul pe trotuar ucide” - 229 share-uri pe Facebook.

Din material:

- De ani de zile mă “bat” cu mașinile parcate pe trotuar. Le detest. Din suflet. Fac crize de nervi când mă lovesc de ele. Mi se pare incredibil să-ți parchezi mașina pe un trotuar întreg, blocând astfel circulația pietonală, iar singurul tău argument să fie: “Dacă n-a făcut Primăria parcări…”. Ăsta nu-i un argument. Asta-i doar o scuză și este foarte slabă.

- De vreo două luni am în cap o idee: vreau să iau un cărucior de copii și să mă filmez cum mă plimb cu el pe trotuarele Capitalei. O să-mi fie imposibil, mai ales prin centrul orașului. O să îmi pun viața în pericol fiind obligat să ies pe carosabil cu căruciorul. O să filmez tot și poate voi trezi niște șoferi adormiți care se gândesc doar la mașina lor.

3. cabral.ro. “Nu se mai fac femeile ca pe vremuri”  - 853 share-uri pe Facebook.

Din material:

- Mă uitam ieri la nevastă-mea și în timp ce ea turuia ca de obicei toate supărările ei eu mă gândeam că s-au schimbat tare vremurile. Și nici femeile nu mai sunt așa cum erau pe vremuri. Pur și simplu au schimbat ăștia procedeul de fabricare, materialele folosite, limbajul de programare… nu știu ce-au schimbat dar nu mai sunt făcute la fel.

- Pe vremuri, când bărbatul venea acasă găsea pe masă ciorba aburindă, rulada de vită în cuptor și plăcinta de mere pe pervaz, la răcit. Când ajungem acum acasă… nici de wi-fi n-avem voie să ne legăm, că-și fac ele update. La tabletă, nu la cuptor!

4. biziday.ro, “Dosarul cu sina- arma suprema a birocratiei nationale”  - 724 share-uri pe Facebook.

Din material:

- Oricâte programe și strategii s-ar vântura prin discursurile oficiale, problemele României vor rămâne exact aceleași, neschimbate măcar cu o iotă, atâta vreme cât orice act al Statului Român se emite în baza unor dosare stufoase, prin proceduri îndelungate și cu taxe piperate.

- Atâta vreme cât o lege e cât o broșură și nu poate intra în vigoare fără “norme de aplicare”, atâta vreme cât orice domeniu e reglementat prin zeci de acte normative, unele repetând același lucru, altele intrând în contradicție între ele, vom avea în continuare oameni care ocolesc regulile, corupție la toate nivelurile și, cel mai important, vom mai avea tragedii.

- Nici un program guvernamental sau politic nu mă mai interesează dacă nu începe de aici: de la debirocratizarea României. Mai mult ca de orice reformă, țara are nevoie de reducerea grămezilor de hârtii adunate în dosarele/bibliorafturile/dulapurile/birourile instituțiilor publice. 

5. voxpublica.net, “Aviz favorabil la proiectul de lege care asigura informarea si educarea publicului la posturile tv inclusive sub aspect stiintific si tehnologic” - 135 share-uri pe Facebook

- Pe lângă gestionarea numeroaselor probleme curente, este de datoria politicienilor să așeze acele cărămizi la baza unei societăți care să constituie o bază solidă și durabilă pentru cunoaștere, educație, dezvoltare și prosperitate pe termen mediu și lung.

- Am făcut efortul de a discuta, timp de mai multe luni, parlamentar cu parlamentar, pentru a atrage o susținere largă pentru proiectul de lege de mai jos, care amendează Legea audiovizualului în sensul de a se acorda spații în programele de știri, cel puțin un minut pe zi, și informației științifice și tehnologice.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu