Skip to main content

Comentata fotografie a Guvernului, iar în prim plan. Opinia lui Şuţu, sute de share-uri

 

Un articol de opinie prin care Cristian Şuţu îl apostrofează pe Iohannis că zâmbeşte în prima fotografie a Guvernului Cioloş a adunat sute de distribuiri pe Facebook. Materialul intitulat "România lucrului prost făcut" a fost distribuit de aproape 300 de ori pe reţeaua de socializare.

Publicitate

Între cele mai distribuit postări de pe bloguri se numără şi un text al lui Cabral, despre cum femeile nu mai sunt "făcute ca pe vremuri".

O selecţie de materiale de pe bloguri si platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro şi Facebrands PRO:

1. Sutu.ro, “Romania lucrului prost facut” - 286 share-uri pe Facebook.

Din material:

- Klaus Iohannis, mă uit la tine în fotografia de mai sus şi-mi pare că eşti fericit. De ce-ai fi fericit? Că, dacă stăm să ne gîndim bine, n-ai nici un motiv de bucurie. A avut loc un groaznic accident în Colectiv acum 20 de zile, fapt care a scos oamenii simpli în stradă, sătui de corupţia şi nesimţirea autorităţilor.

- Klaus Iohannis, în loc să ne zîmbeşti în poza asta cretină (despre care vă voi spune imediat mai multe), ar trebui să pari un pic îngrijorat că n-ai reuşit să-ţi pui colegii de partid în funcţii. Că ăsta e principalul scop al unui om politic: să ajungă la putere.

- Îţi place? Dai bine în poză? Eşti sigur? Ia uită-te mai bine la cei din spatele tău. Sunt cel puţin trei miniştri în poza asta cărora nu li se văd feţele.

2. Arielu.ro. “Parcatul pe trotuar ucide” - 229 share-uri pe Facebook.

Din material:

- De ani de zile mă “bat” cu maşinile parcate pe trotuar. Le detest. Din suflet. Fac crize de nervi când mă lovesc de ele. Mi se pare incredibil să-ţi parchezi maşina pe un trotuar întreg, blocând astfel circulaţia pietonală, iar singurul tău argument să fie: “Dacă n-a făcut Primăria parcări…”. Ăsta nu-i un argument. Asta-i doar o scuză şi este foarte slabă.

- De vreo două luni am în cap o idee: vreau să iau un cărucior de copii şi să mă filmez cum mă plimb cu el pe trotuarele Capitalei. O să-mi fie imposibil, mai ales prin centrul oraşului. O să îmi pun viaţa în pericol fiind obligat să ies pe carosabil cu căruciorul. O să filmez tot şi poate voi trezi nişte şoferi adormiţi care se gândesc doar la maşina lor.

3. cabral.ro. “Nu se mai fac femeile ca pe vremuri” - 853 share-uri pe Facebook.

Din material:

- Mă uitam ieri la nevastă-mea şi în timp ce ea turuia ca de obicei toate supărările ei eu mă gândeam că s-au schimbat tare vremurile. Şi nici femeile nu mai sunt aşa cum erau pe vremuri. Pur şi simplu au schimbat ăştia procedeul de fabricare, materialele folosite, limbajul de programare… nu ştiu ce-au schimbat dar nu mai sunt făcute la fel.

- Pe vremuri, când bărbatul venea acasă găsea pe masă ciorba aburindă, rulada de vită în cuptor şi plăcinta de mere pe pervaz, la răcit. Când ajungem acum acasă… nici de wi-fi n-avem voie să ne legăm, că-şi fac ele update. La tabletă, nu la cuptor!

4. biziday.ro, “Dosarul cu sina- arma suprema a birocratiei nationale” - 724 share-uri pe Facebook.

Din material:

- Oricâte programe şi strategii s-ar vântura prin discursurile oficiale, problemele României vor rămâne exact aceleaşi, neschimbate măcar cu o iotă, atâta vreme cât orice act al Statului Român se emite în baza unor dosare stufoase, prin proceduri îndelungate şi cu taxe piperate.

- Atâta vreme cât o lege e cât o broşură şi nu poate intra în vigoare fără “norme de aplicare”, atâta vreme cât orice domeniu e reglementat prin zeci de acte normative, unele repetând acelaşi lucru, altele intrând în contradicţie între ele, vom avea în continuare oameni care ocolesc regulile, corupţie la toate nivelurile şi, cel mai important, vom mai avea tragedii.

- Nici un program guvernamental sau politic nu mă mai interesează dacă nu începe de aici: de la debirocratizarea României. Mai mult ca de orice reformă, ţara are nevoie de reducerea grămezilor de hârtii adunate în dosarele/bibliorafturile/dulapurile/birourile instituţiilor publice.

5. voxpublica.net, “Aviz favorabil la proiectul de lege care asigura informarea si educarea publicului la posturile tv inclusive sub aspect stiintific si tehnologic” - 135 share-uri pe Facebook

- Pe lângă gestionarea numeroaselor probleme curente, este de datoria politicienilor să aşeze acele cărămizi la baza unei societăţi care să constituie o bază solidă şi durabilă pentru cunoaştere, educaţie, dezvoltare şi prosperitate pe termen mediu şi lung.

- Am făcut efortul de a discuta, timp de mai multe luni, parlamentar cu parlamentar, pentru a atrage o susţinere largă pentru proiectul de lege de mai jos, care amendează Legea audiovizualului în sensul de a se acorda spaţii în programele de ştiri, cel puţin un minut pe zi, şi informaţiei ştiinţifice şi tehnologice.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus