Skip to main content

Articolul lui Tolontan despre condițiile din spitalele unde au fost internați răniții de la Colectiv, peste 1.000 de distribuiri

 
Articolul lui Tolontan despre condițiile din spitalele unde au fost internați răniții de la Colectiv, peste 1.000 de distribuiri

Un articol scris de Cătălin Tolontan și Mirela Neag despre condițiile din spitalele românești unde au fost internați și tratați răniții de la clubul Colectiv a fost cel mai distribuit material de pe un blog, în intervalul 4-6 decembrie.

Publicitate

Textul intitulat “Ranitii sunt spalati cu apa de la robionet!?”. “Da, cu filtru n-are debit. Dar vreti adevarul? De ce suntem buscati ca nu i-am trimis in strainatate pe cei de la Colectiv. Dar nu ne intreaba nimeni si ce s-a intamplat cu muncitoarea arsa la Brasov?!” a adunat peste peste 1.100 de distribuiri pe Facebook.

Între cele mai distribuite postări de pe bloguri se numără una de pe blogul Oanei Cuzino și una de pe biziday.ro.

O selecție de materiale de pe bloguri si platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro și FacebrandsPRO:

1. tolo.ro, “Ranitii sunt spalati cu apa de la robionet!?”. “Da, cu filtru n-are debit. Dar vreti adevarul? De ce suntem buscati ca nu i-am trimis in strainatate pe cei de la Colectiv. Dar nu ne intreaba nimeni si ce s-a intamplat cu muncitoarea arsa la Brasov?!”, 1.175 share-uri pe Facebook.

Din material:

Înainte de a trage în mesager, adică în medicul care a vorbit, băgați de seamă că oficialii Spitalului de Arși i-au confirmat spusele. Există, desigur, și diferențe de opinie, există și sentimente decontate între medici, dar faptele principale sînt asumate de toate părțile. Cînd se ajunge în acest punct, înseamnă că nu mai e nimic de ascuns. Și, orice iese la iveală, aia e! Ne convine sau nu, aia e. Medicii din România par că au ajuns la limita răbdării și se comportă ca și cum nu mai au nimic de ascuns. Au început să dispară în fum iluzii precum faptul că avem cele mai curate județe din România, semnalate aici de Mixich. Medicii înșiși ne aruncă în față adevărurile reci. Precum această întrebare a unui medic: ”Vreți adevărul? De ce sîntem bruscați că nu i-am trimis în străinătate pe răniții de la Colectiv, dar nu sîntem întrebați ce s-a întîmplat cu muncitoarea arsă în incendiul de la Brașov?!”.

2. oanacuzino.ro, “Solutie naturala pentru indepartarea punctelor negre”, 662 share-uri pe Facebook.

Din material:

Dar uite că după multiple încercări, experimente am ajuns în sfârșit să-mi “trădez” cosmeticiana prin amânarea tratamentului facial cu câteva săptămâni, în urma unei descoperiri revelatoare, cel puțin pentru mine. Și aceasta fără infuzie cu ceai sau mască peel off. Pe modelul că nu are ce rău să-mi facă, am combinat 1/2 linguriță de miere cu 1/2 linguriță praf de scorțișoară (în sezonul acesta, nu aveți nicio scuză ca să nu aveți acest ingredient în casă). Am aplicat pasta omogenă de culoare maro pe zona nasului, acolo unde de obicei este o aglomerație de puncte negre, cu riscul de a căpăta o alură de pasăre cu cioc maro spre deliciul copiilor. Culmea, nici nu a trebuit să stau mult: după 5 minute, am îndepărtat pasta de pe nas cu ajutorul unei cotonete umezite cu apă, iar “the magic” tocmai s-a întâmplat: zona nasului a fost curată. Impecabil!

3. filmreporter.ro, “Cristian Mungiu, scrisoare deschisa catre Ministrul Culturii: “De ce suntem tratati la categoria “si altii”?”, 423 share-uri pe Facebook.

Din material:

Într-o scrisoare deschisă adresată noului Ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu, regizorul Cristian Mungiu îi reproșează instituției pe care acesta o conduce că a ignorat ani la rând cererile cineaștilor din România și că i-a lăsat să se descurce pe cont propriu în problema cinematografelor și a distribuției de film. „Astăzi, aproape fiecare cineast român are propria lui casă de producţie, a devenit şi propriul său distribuitor, organizează un festival sau duce filme prin ţară într-o caravană şi aşa mai departe. Dar nu putem înlocui lipsa de infrastructură. Şi nu putem compensa la nesfârşit lipsa de iniţiativă a statului. Nu vă aşteptaţi de la noi să construim şi săli, reţele de săli, asta e prea mult – nu mai ţine de organizare şi iniţiativă, ține de o politică culturală, de un plan pe termen lung, implică o strategie”, scrie regizorul premiat cu Palme d’Or pentru filmul 432.

4. biziday.ro, “Majorarea salariilor? OK! O facem. Dar, majoram salariile, ca sa ce?”, 274 share-uri pe Facebook.

Din material:

Acum cinci ani, când FMI-ul impunea României să cheltuiască maximum 7% din PIB cu salariile bugetarilor, nimeni nu se mai gândea la calitatea serviciului public, indiferent că era vorba de cel medical, de educaţie, armată sau de funcţionari. Doamna Anca Paliu, ministrul de Finanţe ne spune azi că în 2015 salariile funcţionarilor vor depăşi 7% din PIB, graţie majorărilor făcute în această toamnă, iar în 2016 se vor apropia chiar de 8% din PIB. Nu am o problemă cu asta. Oricum, atunci, în 2010, numai reformă nu s-a făcut. Nu că era rea în sine plafonarea la 7% din PIB, de fapt eu cred că şi azi ar fi fost bună, dar ca să faci ce cu restul banilor de la buget? 

5. tolo.ro, “Medic: “La Bagdasar, ranitii au fost mutați intr-o sectie care nu avea avizul Ministerului Sanatatii”. Luati-va TVR inapoi ca altfel pierdeti tot!”, 205 share-uri pe Facebook.

Din material:

Am aflat că, după dezastrul de la ”Colectiv”, o parte din răniți au fost duși la Spitalul Bagdasar-Arseni și mutați într-o secție care nu a avut avizul Direcției de Sănătate Publică. O secție renovată, dar goală, în care paturile au fost aduse din depozite și igienizarea s-a făcut pe fugă. Ce ne-a spus doctorul, care ne-a trimis și pozele: ”În seara de 30.10.2015 eram la serviciu, când am fost anunțați că s-a petrecut un incendiu, în urma căruia mai multe persoane se află în stare gravă și urmează să fie aduse la S.C.U.B.A. Nu o să intru foarte mult în detalii, dar în seara aceea s-au întâmplat lucruri care ne-au marcat pe mine și pe colegii mei. Am făcut cu toții eforturi uriașe pentru a salva viețile acelor tineri. S-au primit indicații din partea managerului spitalului, care, la rândul său, a primit ordin de la domnul Bănicioiu, să lăsăm impresia că dispunem de toate cele necesare îngrijirii acestui tip de pacienți”.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu