Skip to main content

Cosmin Stan pleacă de la Prima TV după o săptămână: reintegrarea e imposibilă acolo

 
Cosmin Stan pleacă de la Prima TV după o săptămână: reintegrarea e imposibilă acolo
Cosmin Stan

Luni s-a întors la lucru, după ce instanța i-a dat câștig de cauză, iar vineri a decis că nu se poate reintegra. Cosmin Stan a plecat de la Prima TV, la numai o săptămână după ce s-a întors la postul lui Cristian Burci. "Reintegrarea mea e imposibilă acolo", a declarat Cosmin Stan pentru Paginademedia.ro.

Publicitate

De ce a luat această decizie?

Cosmin Stan, pentru Paginademedia.ro:

"În primul rând, se tergiversează punerea în aplicare a hotărârii judecătorești. A fost doar de formă, m-au reîncadrat în organigramă, fără însă să mi se dea un jurnal de prezentat, ceea ce era principala mea atribuție în fișa de post înaintea concedierii.

După o săptămână de stat și observat, pot spune că nu mai este un loc în care să îmi desfășor activitatea așa cum trebuie.

Reintegrarea mea e imposibilă acolo. Din punct de vedere profesional, nu mai corespunde standardelor mele ceea ce se întâmplă în redacția de la Prima TV. Am constatat după cinci zile asta și, prin urmare, am hotărât să închei colaborarea cu acordul părților."

"Aveam de gând să mă reintegrez în redacție. Aceasta era intenția mea, de aceea m-am întors", a precizat Cosmin Stan pentru Paginademedia.ro.

Ce va face?

"Voi continua colaborările pe care le am cu CNN și cu alte trusturi internaționale cu care lucrez din când în când", a explicat jurnalistul.

Reamintim că jurnalistul Cosmin Stan a revenit săptămâna trecută la Prima TV, după ce postul TV deținut de Cristi Burci a fost obligat de instanță să îl reangajeze, după cum Paginademedia.ro a scris aici.

Istoria cazului Cosmin Stan - Prima TV:

Jurnalistul Cosmin Stan, fost prezentator la Focus 18 de la Prima TV, a dat în judecată postul de televiziune în septembrie 2014 după ce a fost concediat.

Cosmin Stan declara la momentul respectiv, pentru Paginademedia.ro: „După 17 ani de știri, un premiu Emmy la Pro TV, mii de ore de live și sute de Breaking News-uri la Realitatea TV, Prima TV a lui Burci m-a restructurat. O să se rezolve în instantă lucrurile, sper în bine." „Pe moment sunt implicat într-un proiect CNN în România, ceea ce oricum fac din 2009, de câteva ori pe an."

Cosmin Stan a ieșit de pe post în luna martie, după cum Paginademedia.ro a scris aici. El prezenta Focus 18, împreună cu Magda Vasiliu. Cei doi au fost înlocuiți de Andreea Fried, iubita lui Răzvan Enache, fost director de programe al Prima TV și unul din cei care lucrează și acum cu Cristian Burci pe partea de programe a stației. Cosmin Stan a venit la Prima TV de la Realitatea TV, în primăvara anului trecut. În același timp a venit, la Prima TV, și Melania Medeleanu.

Tribunalul București a obligat Prima TV să-l reangajeze pe Cosmin Stan, fost prezentator al Focus 18. Deciziaa fost luată pe 19 noiembrie, după cum Paginademedia.ro a scris aici

„Dispune reintegrarea contestatorului în postul și funcția deținute anterior”, se arată în decizia instanței, publicată pe portalul instanțelor de judecată. Pe de altă parte, Tribunalul a decis să disjungă într-un alt dosar solicitările lui Stan de a-și primi drepturile salariale începând cu momentul concedierii, precum și cererea de daune morale. 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Cand ai o voce imposibila nu poti avea pretentia sa prezinti un jurnal de stiri, chiar si la Prima TV. Recomand orice job, dar nu pe sticla. La butoane, pe-acolo...
    Pentru paginademedia, o sugestie de subiect: de ce intra la TV prezentatori sau reporteri cu defecte de vorbire sau cu voci care te zagrie pe ureche?
  • Sa fim seriosi, cand esti dat afara si te intorci prin usa din spate, nu poti sa te asptepti sa fi pus in fruntea mesii... mai bine le cerea bani sau orice altceva (daca considera ca a fost nedreptatit), dar sa ceri in instanta sa fi reangajat e o prostie, nimeni nu poate fi atat de obiectiv incat sa nu puna presiuni mari pe tine dupa o revenire fortata...
  • Fabulos ! Tara plina de tepari.
    http://www.cancan.ro/actualitate/nasul-radu-moraru-ingenunchiat-de-un-executor-judectoresc-ce-suma-fabuloasa-datoreaza-banii-jurnalistul.html

Trimite un comentariu