Skip to main content

Membru CNA: imnul obligatoriu pe TV, primul pas spre cenzură

 
Membru CNA: imnul obligatoriu pe TV, primul pas spre cenzură
valentin-jucan-razvan-chirita (1)
"Trebuie să înțelegeți că NU puteți impune unei televiziuni sau unui radio ce anume să difuzeze. Acesta este primul pas spre cenzură", le spune membrul CNA Valentin Jucan parlamentarilor care au propus o inițiativă legislativă privind obligarea posturilor de radio și TV să transmită în fiecare dimineață imnul României.

 Acesta adaugă că următorul pas este să le spună televiziunilor și radiourilor ce să nu difuzeze.

"Următorul pas, cel care desăvârșește cenzura, este să impuneți ce anume să nu difuzeze", scrie Jucan, pe pagina lui oficială de Facebook.

Publicitate

Reamintim că în momentul de față se află în consultare publică un proiect legislativ de modificare a Legii audiovizualului, care îi are ca iniţiatori pe deputaţii Mihai-Bogdan Diaconu şi Răzvan Tănase și care propune ca "toţi furnizorii de servicii media audiovizuale aflaţi sub jurisdicţia României au obligaţia să difuzeze în fiecare zi de la ora 7.00 Imnul Naţional al României, varianta integrală".

Valentin Jucan mai spune că nu vrea să vorbească despre "oportunitatea difuzării imnului" la radio sau pe TV.

"NU comentez oportunitatea difuzării imnului la televizor și radio. (Aș prefera, totuși, ca în școli să se petreacă acest lucru; două strofe, nu mai mult.) RESPING, însă, ideea de a impune radiodifuzorilor ce anume și când să difuzeze un anumit tip de program", spune membrul CNA, pe Facebook.

În finalul mesajului său, Valentin Jucan îi roagă pe parlamentari să retragă această propunere legislativă.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, mesajul complet adresat de Valentin Jucan parlamentarilor:

"Câteva considerații în legătură cu această (nouă) propunere legislativă care vizează modificarea Legii audiovizualului.

  • 1. NU comentez oportunitatea difuzării imnului la televizor și radio. (Aș prefera, totuși, ca în școli să se petreacă acest lucru; două strofe, nu mai mult.)
  • 2. RESPING, însă, ideea de a impune radiodifuzorilor ce anume și când să difuzeze un anumit tip de program.

Domnilor parlamentari, cu siguranță ați fost bine intenționați, dar înainte de a face astfel de propuneri care vizează un domeniu care operează exclusiv cu "libertatea exprimării", consultați-vă cu cei avizați, altfel vă faceți de râs.

Trebuie să înțelegeți că NU puteți impune unei televiziuni sau unui radio ce anume să difuzeze. Acesta este primul pas spre cenzură. Următorul pas, cel care desăvârșește cenzura, este să impuneți ce anume să nu difuzeze.

Ar mai fi un aspect important, anume că Televiziunea publică - TVR, are obligații speciale, ea fiind, prin definiție, televiziunea națională. TVR difuzează de mult timp, de dimineață, în deschiderea programului, imnul național. Însă TVR este una, iar celelalte posturi, PRIVATE, reprezintă altceva.

Așa că, vă rog, în calitate de membru al Consiliului Național al Audiovizualului, retrageți-vă această propunere legislativă. Sunt alte lucruri mult mai bune de făcut."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • http://www.cancan.ro/actualitate/nasul-radu-moraru-ingenunchiat-de-un-executor-judectoresc-ce-suma-fabuloasa-datoreaza-banii-jurnalistul.html

Trimite un comentariu