Skip to main content

Publicitarul Lucian Georgescu a lansat oficial platforma Cinepub şi primul film despre istoria cinemaului românesc. Parteneriat cu Scena 9

 

VIDEO. Publicitarul Lucian Georgescu a anunţat un parteneriat între Cinepub.ro – platformă de filme româneşti şi Scena 9 – “hotspotul cultural al BRD.” Primul proiect al parteneriatului este ICAR – O istorie Alternativă a Cinemaului Românesc, care cuprinde o serie de filme produse de Cinepub.ro.

Publicitate

“Renaşterea”, filmul din deschiderea acestui articol - este pilotul din serie. ICAR constă într-o serie de eseuri web video care readuc lunar în atenţia publicului unele dintre momentele importante ale cinematografulului românesc.

Primul episod va fi lansat în a doua jumătate a lunii decembrie şi va fi legat de filmul Moromeţii, în regia lui Stere Gulea, disponibil online pe Cinepub.

Parteneriatul cu Scena 9 marchează şi lansarea oficială a site-ului Cinepub.ro, o platformă online care găzduieşte filme româneşti. Cunoscut în lumea publicităţii, unde activează de 25 de ani, fondatorul Lucian Georgescu deţine agenţia de publicitate Gav, dar este şi profesor de film, scenarist şi producător.

Cum se prezintă Cinepub, site cu sloganul “film_romanesc.rar”?

“Este un proiect menit să aducă în atenţia publicului cinefil nu doar filme de autor, ci şi producţii independente, realizate de pasionaţi aflaţi la început de drum. Prin intermediul acestor poveşti în imagini încercăm apropierea publicului de filmul românesc, de multe ori uitat. Pentru că filmul ne implică, ne provoacă, ne inspiră şi ne conectează. Cinepub este singurul canal online gratuit de cinema românesc, unde filmele pot fi urmărite în condiţii legale, un proiect GAV* în parteneriat cu Google.”

Moromeţii, pe Cinepub.ro

Moromeţii, cu Victor Rebengiuc, în regia lui Stere Gulea, este una din producţiile care pot fi vizionate pe platforma lansată de Lucian Georgescu.

Săptămâna viitoare, Cinepub organizează şi o dezbatere pe tema Cât de actual este Ilie Moromete, la care participă Victor Rebengiuc, Stere Gulea, Marcel Iureş şi Vivi Drăgan Vasile, cel care a semnat imaginea filmului Moromeţii.

Teaser Moromeţii:

ICAR – episodul pilot Renaşterea Istoria alternativă:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus