Skip to main content

VIDEO. Adrian Sârbu: De ce a ales 1 Decembrie pentru lansarea Pro TV și ce înseamnă “Pro”

 

Într-un interviu video care n-a fost niciodată difuzat pe TV, Adrian Sârbu vorbește, printre altele, de ce a ales data de 1 Decembrie pentru lansarea Pro TV și ce semnifică cuvântul "Pro". 

"Oricât ar părea curios, lansarea Pro TV-ului în 1995 pentru mine era o chestiune de domeniul trecutului, eu o trăisem cu ani de zile înainte. (...) M-am gândit că nu e rău să lansăm Pro TV într-un moment de reflecție interioară a poporului care înseamnă Ziua Națională. Și să folosim și energia pe care o Zi Națională o are în psihicul popular", a spus Adrian Sârbu în interviul descoperit de producătorul B1 TV Sorin Bogdan, care a lucrat în anii 90 la Pro TV, corespondent, iar mai apoi producător la știri.

Publicitate

Adrian Sârbu, în interviul nedifuzat, un material de arhivă inedit:

Despre semnificația "Pro"

"Am reușit în ani de zile să selectăm ceea ce noi numim o cultură Pro. Ne apucăm acum să selectăm oameni cu o credință aproape mistică în valoare și în calitatea artistică. Asta e religia noastră, de aceea îi spunem și Pro. Când mi-a venit numele Media Pro aveam o revolta pe care o resimțeam în fața agresiunii amatorismului. Atunci când am inventat Pro FM, când am descoperit că acest Pro este mult mai mult decât un simplu sufix sau o bucată din MediaPro, am delirat un pic și ne-am zis că undeva este sămânța generației pro Revoluție, care se diferențiază prin alt ritm", a spus Adrian Sârbu.

De ce a fost aleasă ziua de 1 Decembrie pentru lansarea Pro TV

"Lansarea Pro TV-ului pentru mine era o chestiune de domeniul trecutului. Oricât ar părea curios, lansarea Pro TV-ului în 1995 pentru mine era o chestiune de domeniul trecutului, eu o trăisem cu ani de zile înainte. Acum problema a fost doar resursele financiare pe care le-am avut. CME-ul ne-a facilitat accesul la programele pe care ei le cumpărau pentru alte stații și, desigur, la un knowhow de un anumit nivel. Am fi lansat Pro TV-ul mai devreme, dacă puteam, dar după 1 Decembrie nu o mai puteam face decât în februarie. M-am gândit că nu e rău să o facem într-un moment de reflecție interioară a poporului care înseamnă Ziua Națională. Și să folosim și energia pe care o Zi Națională o are în spihicul popular. Și de atunci 1 Decembrie nu este numai Ziua Națională a românilor este și cadoul pe care îl primesc de fiecare dată de la Pro TV pentru că Pro TV există", a povestit Adrian Sârbu. 

 
 
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu