Skip to main content

Ştirile Kanal D, campanie pentru bătrânii singuri

 
Ştirile Kanal D, campanie pentru bătrânii singuri

Ştirile Kanal D, în parteneriat cu Fundatia Principesa Margareta a Romaniei şi Fundatia Vodafone Romania, au lansat o campanie prin care îşi propun să vină în sprijinul bătrânilor care au nevoie de ajutor. În cadrul campaniei au lansat Telefonul Varstnicului – 0800 460 001, o linie gratuita de asistenţă şi consiliere dedicată celor ajunşi la o vârstă venerabilă si care pot deveni victime ale izolării sociale.

Publicitate

"Stirile Kanal D prezinta in luna decembrie o serie de reportaje dedicate acestor batrani care de cele mai multe ori sufera in tacere de singurate, saracie si boala. Simona Patruleasa, prezentatoarea principalului jurnal informativ de la Kanal D, este ambasador al acestei campanii care isi propune sa informeze, sa sensibilizeze si sa faca numarul 0800 460 001 cunoscut in intreaga tara", potrivit unui comunicat de presă al postului de televiziune.

Simona Pătruleasa:

„Mii de batrani sunt afectati de fenomenul izolarii sociale. Nu stiu cui sa se adreseze pentru a primi un sfat sau o vorba buna. Este dureros ca acesti oameni, care ti-ar putea fi bunici sau parinti, sunt atat de singuri si de neputinciosi. Lor si celor care vor sa-i ajute le este dedicat acest numar gratuit – 0800 460 001.”

Conform studiului national realizat de GfK pentru Fundatia Principesa Margareta a Romaniei in septembrie 2015, aproximativ 1.500.000 de varstnici din Romania sunt astazi afectati de singuratate. Acelasi raport releva topul celor cinci probleme cu care se confrunta varstnicii din Romania: situatia financiara, problemele de sanatate, dependenta de ceilalti, sentimentul de inutilitate si de singuratate.

Campania Telefonul Varstnicului este initiata de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, cu sprijinul Kanal D si finantata de Fundatia Vodafone Romania prin programul Mobile for Good.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus