Skip to main content

TOP. Un articol scris de Vlad Petreanu despre legea antifumat, mii de distribuiri pe Facebook

 
TOP. Un articol scris de Vlad Petreanu despre legea antifumat, mii de distribuiri pe Facebook
Foto: Shutterstock.

Un articol scris de Vlad Petreanu despre legea antifumat în care oferă răspunsuri pentru zece probleme ridicate de fumători a fost printre cele mai distribuite postări pe Facebook. Articolul intitulat "10 răspunsuri pentru fumătorii care se simt discriminaţi de legea anti-fumat" a fost distribuit de peste 2.700 de ori pe rețeaua de socializare.

Între cele mai distribuite postări de pe bloguri se numără una de pe blogul lui Cabral și una de pe blogul lui Moise Guran.

Publicitate

O selecție de materiale de pe bloguri și platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro și FacebrandsPRO:

1. Petreanu.ro, “10 raspunsuri pentru fumatorii care se simt descriminati de legea anti-fumat”, 2707 share-uri pe Facebook.

Din material:

1. Cum să nu laşi fumătorii să fumeze în cârciumi? Asta e discriminare! Nu, discriminarea e faţă de de nefumători, pentru că libertatea ta se opreşte unde începe a celuilalt. Fumatul este un viciu dobândit, nu o necesitate fiziologică, aşa cum e simplul act al respiraţiei. Când fumează, un fumător îl obligă şi pe cel de lângă el, care nu vrea să fumeze, să inhaleze fum. Invers, un nefumător nu-i impune fumătorului de lângă el nimic: oricum respiră şi unul, şi celălalt, că respiraţia e o necesitate. Deci fumătorul este cel care încalcă libertatea nefumătorului, nu invers. E o diferenţă între libertate şi libertăţi, da?

2. Cabral.ro, “Expozitia de fotografie Alex Chelba”, 692 share-uri pe Facebook.

Din material:

Se spune că sufletul omului mai rămâne pe Pământ cu cei vii pentru încă 40 de zile după ce trupul îi moare. Nu știu dacă e așa sau nu… știu că am momente când vorbesc cu el. Nu știu dacă e așa sau nu, dar mi-au spus și ceilalți că vorbesc cu el. Nu știm dacă e așa sau nu, dacă sufletul omului mai rămâne cu cei vii încă 40 de zile, dar noi ne-am propus să îi facem prima lui expoziție până trec cele 40 de zile. Dacă există o șansă, cât de mică, oricât de mică, să vadă și Alex că oamenii s-au dus să-i vadă expoziția… atunci am reușit. Măcar atât am reușit. Azi este ziua 39. Și nu oricum, ci… la TNB! Astăzi. Ora 18:00. Vă așteptăm pe toți, prieteni sau fotografi, curioși sau pasionați de fotografie sau rock, punk, metal sau hip-hop… să vedeți cum arată cele mai spectaculoase cadre de concert trase de Alexandru Chelba.

3. Rezistenta.net, “Cum au tras oierii lana peste ochii stangii visatoare”, 224 share-uri pe Facebook.

Din material:

Narativa percepută de oamenii care nu cunosc domeniul ar fi cam așa: Lobbyiști cu bani care acționează în numele vânătorilor de tip Năstase-Țiriac au vrut să reducă oieritul pentru ca să fie mai multe animale sălbatice, să împuște vânătorii liber tot ce văd prin păduri fără frică de câini. Așa că au convins parlamentarii să dea o lege care protejează “vânatul”. Ciobanii, spirite libere, tradiționale românești, care muncesc din greu pentru hrană curată au venit să-și apere meseria și, nefiind “cu mânuși de mătase” au făcut ce nu a făcut niciun protestatar “burghez”, anume au sărit gardul Palatului Parlamentului și au intrat până la birourile deputaților.

4. nwradu.ro, “Fumatul a fost interzis in localuri prin votul de astazi al Camerei Depurtatilor”, 192 share-uri pe Facebook.

Din material:

Camera Deputaților a aprobat PL-X 399, proiectul de modificare a legii “fumatului”, astfel încât fumatul devine interzis în interiorul spațiilor publice inchise, inclusiv restaurante, baruri și alte localuri. Fumătorii vor trebui să iasă afară, ca-n străinătate, altfel riscă ei amenzi între 100-500 de lei și localul unele de 5.000-15.000 de lei, plus suspendarea activității. Legea a fost aprobată cu o majoritate mare (164 pentru, în jur de 20 împotrivă și 26 de abțineri) și de deputați din toate partidele. Mai trebuie doar să intre în vigoare după cele 5 zile în care poate fi contestată la Curtea Constituțională și după ce va fi promulgată de președintele Iohannis. Nu cred că vor fi probleme.

5. biziday.ro, “Adevarul este ca nu prea putem sti la cine a ajuns Petromidia”, 190 share-uri pe Facebook.

Din material:

O ştire Reuters anunţă o posibilă preluare a Petromidiei de către o companie chinezească, în cadrul unui acord de 4 miliarde semnat la Beijing de către compania din Kazahstan ce o deţine acum. Nu, nu face atât Rompetrolul, de fapt acordul în sine este foarte interesant, căci el pare a pune bazele unui viitor gigant european, România fiind doar poarta de intrare în Europa a unor afaceri cel puţin învăluite în mister. Adevărul este că nu ştim exact cine preia cea mai mare rafinărie românească.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu