Skip to main content

Un articol de pe razvanbb.ro despre cum autorul blogului era să lovească cu maşina un copil pe trecerea de pietoni, aproape 3.000 de distribuiri. Guran, despre BOR, în top

 
Un articol de pe razvanbb.ro despre cum autorul blogului era să lovească cu maşina un copil pe trecerea de pietoni, aproape 3.000 de distribuiri. Guran, despre BOR, în top

Un articol de pe razvanbb.ro despre cum autorul blogului, Răzvan Baciu, era să lovească un copil pe trecerea de pietoni a fost cel mai distribuit material de pe un blog, pe ziua de ieri. Textul intitulat "Era să lovesc un copil pe trecerea de pietoni" a adunat aproape 3.000 de distribuiri pe Facebook.

Publicitate

Între cele mai distribuite postări de pe bloguri se numără două de pe biziday.ro şi una de pe nwradu.ro.

O selecţie de materiale de pe bloguri si platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro şi FacebrandsPRO:

1. razvanbb.ro, “Era sa lovesc un copil pe trecerea de pietoni”, 2953 share-uri pe Facebook.

Din material:

Da, era să o comit. Nu se întâmpla mare lucru, copilul avea viteză mai mare decât a mea, dar cu toate astea putea să fie neplăcut. Din fericire am frânat la timp. Tatăl lui a reacţionat supărat şi era să-mi arunce ghiozdanul în parbriz de nervi. O reacţie normală şi firească de altfel. Era copilul lui şi dreptul lui de a traversa pe acolo. (...) Cu câteva secunde înainte să ajung eu la locul incidentului, o maşină parchează fix pe trecerea de pietoni urcată uşor pe bordură. Din maşină coboară fix tatăl de mai sus şi copilul cu pricina care apare în faţa mea pe trecerea de pietoni pe după maşina parcată inteligent de ta-su. Ta-su care acum era supărat că eu era să comit o ilegalitate şi să nu le acord prioritate. Brusc se transformase din şofer în pieton cu drepturi. O secundă nu i-a trecut prin cap că modul în care a parcat el maşina era să ducă la rănirea copilului lui…

2. biziday.ro, “Prea Sfintiile Voastre, nu vrem decat un pic de transparenta…”, 1615 share-uri pe Facebook.

Din material:

Partea mişto într-o democraţie este că poporul face ce vrea el. Sau aproape ce vrea. Dacă vrea să-şi aleagă penali, n-are decât! Dacă vrea să-şi facă turlă aurită la biserica din sat, în loc să-şi plătească un dispensar, e dreptul lui. Dacă vrea să-şi înveţe copiii să-şi facă multe cruci, în loc să-i înveţe o meserie, e dreptul poporului să-şi ducă până la capăt crucea involuţiei. Toate acestea însă cu o singură condiţie… una mare şi ultimă – până la schimbarea Constituţiei într-una canonică, banul public trebuie cheltuit cu transparenţă şi în respectul tuturor cetăţenilor.

3. nwradu.ro, “Si dupa ce-a infrant mcDonald’s, Jamie Oliver a castigat singur si al doilea razboi mondial”, 1302 share-uri pe Facebook.

Din material:

Mi-au arătat astăzi vreo 20 de persoane articolul de pe expunere.ro unde se zice că Jamie Oliver a câştigat “procesul de judecată” împotriva McDonald’s, dovedind astfel că nu-i comestibilă carnea din burgerii lor. Mai exact, bucătarul “a descoperit adevărul teribil” despre cum carnea este făcută din grăsime de vită şi spălată cu hidroxid de amoniu, fără de care “la bucatele respective era imposibil să te uiţi fără lacrimi” şi “pe care nici câinele nu s-ar încumeta sa le manance”. Ca întotdeauna, sunt uimit de câţi oameni iau de bună orice găsesc scris pe Internet. Nu înţeleg cum s-a împământenit această idee, că dacă este pe net este şi adevărat, indiferent de subiect, aşa că hai să dau un share şi să o iau de bună pentru tot restul vieţii. Mă fascinează această putere de convingere pe care o are nu doar un text, ci un text aflat pe un site pe care intri prima oară, despre care nu ştii nimic, nici măcar numele persoanei care l-a scris, dar îl crezi oricum.

4. biziday.ro, “Banii de autostrazi sunt pitulati in proiectele locale, unde nu intra DNA”, 611 share-uri pe Facebook.

Din material:

Guvernul României a invitat societatea civilă să îşi dea cu părerea pe bugetul de anul viitor. Într-un efort diplomatic de a nu supăra nici Biserica, nici bugetarii, nici privaţii, domnul Cioloş a ajuns, în mod inevitabil, la concluzia că, deşi a mărit bugetul pentru autostrăzi, tot ar mai trebui vreo două miliarde pentru ca Timişoara-Deva şi Sebeş-Turda, singurele proiecte majore cu şantiere deja deschise, să nu se oprească anul viitor. Din raţiuni ce ţin de competenţele limitate ale DNA-ului, aproape că s-a dublat numărul investiţiilor făcute din bugetele locale. În 2012, erau aproximativ 2500 de proiecte locale începute şi neterminate, în anul electoral 2014 au mai apărut 1000 de proiecte, pentru ca azi să avem cam 4000 de proiecte locale, micuţe, începute şi neterminate. Acestea sunt doar investiţiile aprobate din bani de la buget, NU cele europene. Că la alea europene nu putem fura banii. Iar la alea de la buget, cu cât le spargem în mai multe şi mai mici, cu atât diminuăm sumele, aşa încât să nu ne înhaţe DNA-ul.

5. contributors.ro, “E timpul ca Politia Romana sa se curete de Toba si alti militieni”, 502 share-uri pe Facebook.

Din material:

Guvernul Cioloş avea şansa să cureţe mult prea corupta poliţie română, dar mi-e teamă că deja a ratat-o. Încercaţi un exerciţiu simplu şi uitaţi-vă pe site-ul DNA. Veţi fi stupefiaţi descoperind câţi ofiţeri superiori de poliţie au fost înhăţaţi de procurori în ultimele luni: şeful poliţiei rutiere din Teleorman, şeful biroului de investigaţii criminale a municipiului Brăila, adjunctul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, adjunctul directorului Poliţiei Capitalei, comandantul poliţiei Bistriţa-Năsăud şi mai mulţi şefi de la Poliţia de Frontieră Giurgiu. Lista este mai lungă. Faptele sunt dezgustătoare. Poliţiştii români şantajau, furau documente din dosarele instrumentate şi luau şpagă orice li se oferea: doi pui, o mămăligă (nu este o glumă!), trei peşti, o sticlă de whisky, mâncare pentru câini sau 15 fripturi. Cel mai scandalos caz, care în alte ţări ar fi provocat un cutremur politic, este cel de la Oficiul Naţional pentru Protecţia Martorilor, unde şeful instituţiei şi câţiva subordonaţi furau banii martorilor protejaţi, îşi băteau joc de aceştia şi le puneau vieţile în pericol.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Rora Rora
    Blogul lui Rareș Bogdan, hacker-it: http://www.raresbogdan.ro/

Trimite un comentariu

sus