Skip to main content

Un articol de pe tolo.ro despre cazul Colectiv, sute de distribuiri pe Facebook

 
Un articol de pe tolo.ro despre cazul Colectiv, sute de distribuiri pe Facebook

Un articol scris de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan și publicat pe blogul tolo.ro despre modul în care au intervenit ambulanțele la locul tragediei din clubul Colectiv în noaptea de 30 noiembrie a fost printre cele mai distribuite postări pe Facebook.

Materialul intitulat “Supravietuitorul de la Colectiv a avut dreptate: conform coordonatelor GPS, doua ambulante BGS si Sanador au ajuns in zona, dar au fost refuzate! Ce spune Arafat” a fost distribuit de peste 670 de ori pe rețeaua de socializare.

Publicitate

Între cele mai distribuite postări de pe bloguri se numără una de pe blogul Simonei Tache și una de pe blogul lui Moise Guran, biziday.ro.

O selecție de materiale de pe bloguri si platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro și FacebrandsPRO:

1. Tolo.ro. “Supravietuitorul de la Colectiv a avut dreptate: conform coordonatelor GPS, doua ambulante BGS si Sanador au ajuns in zona, dar au fost refuzate! Ce spune Arafat”, 678 share-uri pe Facebook.

Din material:

Pentru că un alt mit #Colectiv merită clarificat. Prima oară ne-am referit la morții ascunși. Acum, vorbim despre ambulanțele și medicii privați care ar fi fost blocați în seara catastrofei. (...) Calmi, Arafat și Dragne, plus ministrul Bănicioiu, care intervine telefonic, descriu ceea ce urmau să devină adevărurile oficiale ale tuturor acelor zile: pompierii nu știau de Colectiv, intervenția a mers impecabil, au fost suficiente ambulanțe, salvările private n-au existat și n-au fost refuzate, România are suficiente resurse medicale și răniții vor fi îngrijiți ca în orice țară din Europa.

2. Lead.ro, “Romania elimina Danemarca intr-un meci dramatic. Murim si inviem in ultima secunda! Suntem in semifinale!”, 581 share-uri pe Facebook.

Din material:

România frânge inimile gazdelor, elimină Danemarca din competiție (31-30, după prelungiri) și deschide larg ușa semifinalelor. Acolo ne așteaptă, vineri, Norvegia.România a depășit Danemarca în cel mai dramatic (și frumos) mod cu putință, după ce a fost egalată în ultimele secunde și a ratat șansa victoriei la chiar ultima aruncare, când Poulsen scotea de la șapte metri. Într-un meci în care fetele au fost mai mature și mai inventive de la cap și până în (apropiere de) final, ușa semifinalelor era larg deschisă.

3. Simonatache.ro, “Cum arata un dobitoc pe care trebuie sa-l dati afara pe usa", 403 share-uri pe Facebook.

Din material:

Nu intenționam să scriu pe acest subiect, dar m-am răzgândit. Pentru că designerul Eugen Olteanu merită mai multă promovare. Merită să știe de el toată lumea cu care ar putea face afaceri în perioada care urmează. Ca să fim siguri că îl recunoaște și că îi închide ușa-n râtul ăla cinic. Stimați virtuali parteneri de biznis ai lui Eugen Olteanu, așa arată un dobitoc care s-a gândit să-și facă PR, bătându-și joc de tragedia de la Colectiv:

4. Tolo.ro, “Pentru noi!”, 299 share-uri pe Facebook.

Din material:

Strigătul fetelor, de la începutul reprizelor și de la fiecare time-out, acest ”Pentru cine jucăm noi?” / ”Pentru noi!!!”, este versul iambic al campionilor. Toți sportivii se supără pe cineva, de regulă pe restul lumii. Dorința revanșei semnifică felul în care se motivează campionii. Înainte de a intra în arenă, ei au nevoie de un dușman. În avanpremiera adversarului real, adrenalina le cere adversarul virtual. De regulă, cel mai bine te motivezi cînd te consideri singur împotriva tuturor, singur împotriva lumii nerecunoscătoare. Cronicarii cunosc acest joc psihic al sportivilor. Am trăit-o de zeci de ori, vorba lui Ioan Chirilă cel care scria că a fi jurnalist înseamnă a supraviețui modest trăirilor altora.

5. biziday.ro, “O fi crestineste sa iti ierti politicianul?”, 143 share-uri pe Facebook.

Din material:

Merry Christmas! Preşedintele Iohannis şi-a propus să-i împace pe români cu clasa politică! N-a spus exact cum şi, mai ales, de ce ar trebui să se întâmple această împăcare. De aceea, eu bănuiesc că aşa ar fi creştineşte… e în spiritul Crăciunului să mai şi iertăm, nu? Sau nu e? Modul în care doamna senator Cristiana Anghel s-a împins în mijlocul ciobanilor cu o foaie pe care încropise o iniţiativă legislativă de modificare a legii vânătorii arată, în primul rând, foamea de imagine pe care politicienii actuali o au. Este, dacă vreţi, un efect secundar al dispariţiei din prima linie (prima linie de imagine în politică fiind guvernul) a politicienilor. A celor care vor să candideze şi care sunt gata oricând să cumpere cu ceva simpatia maselor.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu