Skip to main content

Un articol scris de Vlad Petreanu despre salariul minim, peste 150 de distribuiri pe Facebook

 
Un articol scris de Vlad Petreanu despre salariul minim, peste 150 de distribuiri pe Facebook

Vlad Petreanu despre salariul minim pe economie și o eventuală creștere a acestuia a fost cel mai distribuit material de pe un blog, pe ziua de ieri. Textul intitulat "Un salariu minim de-un infinit de euro" a adunat peste 150 de distribuiri pe Facebook.

Între cele mai distribuite postări de pe bloguri se numără una de pe blogul biziday.ro și una de pe blogul jurnalistului Cătălin Prisăcariu.

Publicitate

O selecție de materiale de pe bloguri si platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro și FacebrandsPRO:

1. petreanu.ro, “Un salariu minim de-un infinit de euro”, 154 share-uri pe Facebook.

Din material:

Ceşterea salariului minim pe economie doar ca act administrativ, doar pentru că ştampilează cineva o hârtie, este o prostie. Fireşte că-i minunat să crească veniturile angajaţilor şi că e bine să ai de unde să cheltuieşti în viaţă, şi evident că sărăcia e o nenorocire, dar sărăcia nu se poate rezolva prin decret (din păcate). Salariul minim, definit prin lege, a fost mărit de 14 ori în ultimii 10 ani. Cu creşterea programată (şi anulată) de la 1 ianuarie 2016, salariul minim s-ar fi dublat faţă de valoarea de acum 5 ani. S-a dublat cumva productivitatea în România în ultimii 15 ani?

2. webcultura.ro, “Nu inteleg”, 106 share-uri pe Facebook.

Din material:

Nu înțeleg cum o mare parte din oamenii din jurul nostru parcă sînt rupți dintr-un alt film. Nu înțeleg cum reușesc unii să aibă funcții mari și să treacă mediocru, jalnic, sau chiar să nu treacă deloc prin școală. Nu înțeleg cum legile sînt valabile doar pentru unii, pentru oamenii de rînd, iar pentru cei de sus acestea să fie doar lozinci. Nu înțeleg cum cei care apar pe primele pagini ale ziarelor și se erijează în modele nu pot să treacă nici măcar de normele elementare ale bunului simț. Nu înțeleg cum cei care ne conduc au trecut prin familie, prin școală sau prin biserică fără să fi rămas cu nimic…

3. biziday.ro, “Cand e prea putin mister, tabloul devine chiar hilar”, 72 share-uri pe Facebook.

Din material:

Știrea zilei, dacă mă întrebaţi pe mine, este aceea că sub portretul Giocondei de la Luvru se află un alt portret, al unei alte femei. Leonardo a pictat-o pe Mona Lisa folosind trăsăturile unei alte doamne, ceea ce alimentează speculaţiile potrivit cărora persoana pictată de genialul pictor nu existat niciodată în realitate, cel puţin nu aşa, ea reprezentând doar un mesaj cifrat al artistului. Și, totuşi, cineva i-a pozat lui Da Vinci, altcineva, căci altfel cum se explică faptul că iniţial acesta a creionat un alt portret, iar cel expus astăzi la Luvru este o adaptare a primului. Leonardo e un artist al comunicării, chiar dacă, în esenţă, el este un manipulator al realităţii.  

4. prisacariu.ro, “Plangerea penala pentru gradatii legali ai lui Oprea, ignorata timp de trei ani”, 71 share-uri pe Facebook.

Din material:

Politicieni, magistrați, jurnaliști, te miri cine și tot așa au primit grade și livrete militare de la Găbiță „Interes Național“ Oprea între 2009 și 2012, cît sprîncenatul încrîncenat a fost ministru al Apărării. Încă de cînd scandalul a izbucnit, după jumătatea lui 2012, s-a vorbit că ilegalitățile au fost cu sutele. De fapt, aproape de două mii, cîte grade au fost date pe sprînceana lui Găbiță. Totuși, nici o urmare penală de atunci încoace.

5. contributors.ro, "Tot cu astia! Raspuns la o mirare a domnului Plesu", 37 share-uri pe Facebook.

Din material:

Jurnaliștii constănțeni au reținut din conferința Câteva reflecții asupra prostiei, susținută de Andrei Pleșu în noiembrie 2015, o interogație contondentă la adresa presei actuale:”Am spus aşa, să mă iertaţi, dar ceva gazetari nu schimbăm? Cade primul ministru, cade guvernul, cad toate alea, dar noi tot cu Ciuvică, Ciutacu, Striblea, Rareş Bogdan, ăştia-s eterni”. Șirul exemplelor include câteva figuri recurente pe așa-numitele ”televiziuni de știri”, Antena 3, România TV și Realitatea TV, mai harnice în a confecționa nesfârșite taclale, cel mai adesea cu țintă politică, decât știri profesioniste, utile publicului. Deîndată au sărit câțiva apărători, erijați în avocați ai libertății presei, voci pe cât de compromise, pe atât de dornice a se face remarcate. Cosmin Gușă, eternul, și el, consultant politic al partidelor dispuse să plătească sume consistente pentru a pierde, cu consultanța sa, alegerile, devenit patronul-surogat al Realității TV, a găsit de cuviință să-l discrediteze pe Andrei Pleșu punând pe seama senectuții îndrăzneala de a critica tânăra și viguroasa gardă a jurnaliștilor. Celălalt monument al înțelepciunii mediatice care a prins glas, agățat în trena omului de cultură, este Sorin Ovidiu Vântu, condamnat penal, încarcerat, eliberat și iar încarcerat.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu