Skip to main content

Unul dintre cele mai mari ziare din Suedia, distribuit în limba română împreună Libertatea

 
Unul dintre cele mai mari ziare din Suedia, distribuit în limba română împreună Libertatea

Ziarul Libertatea a publicat astăzi o ediție a publicației suedeze Expressen, în limba română, într-un proiect care vorbește despre problema cerșetorilor din România care populează străzile din Suedia. 

Ziarul Expressen a lansat o campanie intitulată "De ce vin cerșetorii?" în cadrul căreia va publica timp de 15 zile articole despre creșetorii români care stau în fața magazinelor, în mijloacele de transport public și în alte locuri publice, în toată Suedia. 

Publicitate

Ediția în limba română a ziarului suedez numără 24 de pagini și se distribuie gratuit, la pachet cu tabloidul Libertatea. 

Parteneriatul dintre Libertatea și Expressen a început să se concretizeze săptămâna trecută când tabloidul din România a început publicarea unei serii de materiale de presă realizate de jurnaliștii suedezi. Potrivit reprezentanților Libertatea, cotidianul român va continua și în această săptămână să publice articole realizate de ziariștii de la Expressen despre fenomenul cerșetorilor. 

"Am ales să participăm la proiect pentru că am uitat, s-ar părea, de cealaltă Românie. Guvernele avide după remitențele românilor din străinătate nu i-au încurajat să se întoarcă, iar pe alții, cei de la marginea societății, i-au fugărit de-a dreptul. Vrem astfel să vă reamintim că, dacă vă deranjează conotația negativă pe care cuvântul 'român' o are în Vest, avem și noi acasă responsabilități față de defavorizații noștri, fie că sunt pensionari, fie copii din familii sărace", scrie ziarul Libertatea în pagina 3 a ediției de astăzi. 

Ediția de astăzi în limba română a ziarului Expressen titrează pe prima pagină: "Un ziar despre România și călătoriile spre Suedia".

"Sunteți în posesia unui exemplar al cotidianului suedez Expressen, care, în colaborare cu libertatea, este distribuit și în România, într-o ediție specială despre lipsuri sociale și marginalizare", scrie ediția în limba română a Expressen în pagina 2. 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu