Skip to main content

VIDEO Inedit. Adrian Sârbu, într-un interviu vechi, descoperit de un fost angajat Pro TV

 
„În ziua în care noi am spus „Asta e televiziunea”, Pro TV a ieșit din tranziție, a terminat tranziția pentru români”, spunea Adrian Sârbu într-un interviu video care nu a fost difuzat niciodată pe TV. 

Interviul a fost descoperit de producătorul B1 TV Sorin Bogdan, care a lucrat în anii 90 la Pro TV, corespondent, iar mai apoi producător la știri. 

„În interviul pe care l-am descoperit în lada cu vechituri, realizat in 1998 de Bogdan Ghiu, Adrian Sârbu povestește cum a înființat Pro TV. În iunie 1993, a lansat canal 31, o televiziune care emitea doar în București și a căutat un investitor străin care să-l ajute să pornească o televiziune națională”, scrie Sorin Bogdan, pe blogul său, unde a și postat interviul, în mai multe părți, cu Adrian Sârbu. 

Publicitate

Adrian Sârbu, în interviul nedifuzat, un material de arhivă inedit:

„Pentru că românul nu este descărcat complet în dorința lui de a fi distrat în acest carnaval în care se simte și trăiește, probabil că de aceea televiziunile de tip comercial au mai mult succes.”

„Noi am ieșit din tranziție. În ziua în care noi am spus „Asta e televiziunea”, Pro TV a ieșit din tranziție, a terminat tranziția pentru români. Acum trăim această defazare, Pro TV este o lume a viitorului, asta e foarte periculos pentru că începem să pierdem telespectatori fiind percepuți că suntem prea departe de realitate uneori. Este o televiziune a viitorului, a generației Pro,a generației post 89, iar restul societății e rătăcită, politicieni, lideri de opinie, lideri economici, lideri sociali.”

„Mîine, liderii vor veni dintre telespectatorii Pro TV. Adevărații lideri există și sunt ai acestei generații, iar ei vor conduce România în anul 2000”

„Suntem mai respectați de politicieni. Sunt mai puține intervenții - îndeobște se fac la mine, să spunem pentru a corecta mesaje. De cele mai multe ori aceste intervenții sunt justificate pentru că din dificultăți de comunicare poate că noi am greșit. Dar tonul acestor intervenții este unul de respect.”

 „Anul 92 a fost probabil cel mai dificil, când, ca să supraviețuim financiar, am făcut tot felul de alte lucruri, am dezvoltat tot felul de afaceri în mass-media pentru că nu aveam licențe”

Prima parte a montajului realizat de Sorin Bogdan cu fragmente din interviul cu Adrian Sârbu:

Adrian Sârbu, partea a doua

Adrian Sârbu, partea a treia

Adrian Sârbu, partea a patra

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu