Skip to main content

“Caricatura, între ironie, cinism și moarte”, un articol de pe blog cu sute de distribuiri pe Facebook

 
“Caricatura, între ironie, cinism și moarte”, un articol de pe blog cu sute de distribuiri pe Facebook
Luz Charlie Hebdo

BLOGOSFERĂ. Un articol scris de Mihail Neamțul pe platforma de blogging Contributors.ro despre caricaturiștii de la Charlie Hebdo și atentatul terorist comis la redacția săptămânalului francez de satiră a fost cea mai distribuită postare pe Facebook.

Publicitate

Materialul intitulat "Caricatura, între ironie, cinism și moarte" a fost distribuit de aproape 200 de ori pe rețeaua de socializare, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Din articol:

"Sunt pagini din Charlie Hebdo foarte amuzante, după cum sunt altele ofensatoare. Într-o lume liberă, singura pedeapsă aplicată ziariștilor este boicotul. Nu-i cumperi și gata! Teroarea din redacția Charlie Hebdo are un precedent: „caricaturilor profetului” apărute în presa daneză. În 2006, acestea au fost invocate de radicalii islamici, tot ca pretext, pentru lansarea unui jihad împotriva necredincioșilor. Au ars atunci ambasade, consulate, străzi întregi."

Între cele mai distribuite postări de pe bloguri se numără una de pe blogul lui Zoso și una de pe Cristianchinabirta.ro.

O selecție de materiale de pe bloguri și platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro și FacebrandsPRO:

1. Contributors.ro, “Caricatura, intre ironie, cinism si moarte”, 195 share-uri pe Facebook.

Din material:

Nu despre calitatea producțiilor celor de la Charlie Hebdo trebuie să vorbim acum. Când celebrăm libertatea de mișcare, nici unul dintre noi n-ar mitralia un partener de trafic pentru simplu motiv că Dorel, șoferul de TIR, ar fi îmbrăcat sumar, într-un maieu explicit. N-am văzut nici mașini ale Patriarhiei atacând cu pietre vreo sărmană auto-stopistă dintr-o parcare oarecare. Sunt lucruri care deși ne revoltă moral, trebuie susținute politic. De ce? Pentru că același Stat care nu interzice caricatura ofensatoare îmi permite să spun Doamne miluiește într-o biserică sau Allahu akbar într-o moschee.

2. webcultura.ro, “E un accident istoric pe care il traim”, 56 share-uri pe Facebook.

Din material:

"Trăim un moment de cumpănă, un moment de mare schimbare în Europa de Vest. Europa de Vest e copleșită de coloniile pe care ea, cu mândrie și cu inconștiență, le-a făcut în veacurile trecute și acum asta se întoarce împotriva lor. Ăștia îi colonizează ei pe francezi și pe germani și pe englezi. E clar, dar nu putem, face decât să constatăm. Nu există vinovați aici, că sunt mase întregi de oameni care au gândit la fel", Neagu Djuvaru, în cadrul unui interviu acordat Digi 24.

3. Zoso.ro, “13 exemple de terorism in Romania”, 49 share-uri pe Facebook.

Din material:

Deși la noi nu au fost vreodată atentate executate de teroriști arabi, avem o serie de atentate comise de teroriști locali. Iată câteva dintre ele: Clanurile de țigani terorizează de ani buni România, ajungând să sperie de moarte și senatori ai acestei țări. Poliția nu acționează în nici un fel pentru a stopa aceste atentate teroriste. Clanurile de țigani terorizează România cu nunțile lor date la maxim. Clanurile de politicieni terorizează și jefuiesc România de 25 de ani, prea puțini dintre ei ajungând după gratii. Clanurile de popi influențează clanurile de politicieni și terorizează românii ridicând biserici între blocuri. Clanurile de jurnaliști terorizează oameni și companii cu panica pe care o răspândesc și șantajul pe care îl exercită.

4. Restograf.ro, “O noua zahana in Bucuresti, care-i sufla direct in ceafa lui Zexe”, 36 share-uri pe Facebook.

Din material:

In primavara lui 2012 a fost deschis restaurantul Odeon, departe, la Abator pe Splaiul Unirii, aproape de intersectia cu Mihai Bravu, dupa indelungate si scumpe renovari si restaurari, facute cu multa cheltuiala si cu tot ce e mai bun. Proprietarul de atunci avea afaceri mari in constructii, asa ca si-a permis un lux greu accesibil altora. Tot ansamblul Odeon era atunci, de fapt, un foarte mare restaurant, pe doua niveluri, cu numeroase sali, care mai eleganta si mai spectaculoasa decat cealalta. Ca chef la Odeon l-au adus pe Martin White, englezul care a condus multi ani bucataria de la Athenee Palace Hilton, un foarte bun specialist pe bucataria de banchete, in special. De altfel, la deschiderea oficiala a Odeonului a si aratat ce poate, a fost o demonstratie de forte absolut convingatoare.

5. Cristianchinabirta.ro, “Se cauta voluntari in Cluj si Bucuresti pentru a preda doua ore unor copii”, 22 share-uri pe Facebook.

Din material:

Vă transmit apelul făcut de simpaticii de la ajungemmari.ro în speranţa că unii dintre voi, cei care îmi faceţi onoarea să îmi citiţi blogul, veţi găsi resurse să vă implicaţi :)

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu