Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Cât de poluat este Bucureștiul? Răspunsul a fost distribuit de sute de ori

 
BLOGOSFERĂ. Cât de poluat este Bucureștiul? Răspunsul a fost distribuit de sute de ori
Foto: HotNews.ro

BLOGOSFERA. Ce este, de fapt, poluarea? Cât de poluat este Bucureștiul? Sunt întrebări ce au stârnit interesul internauților de pe rețeaua de socializare Facebook. 

Un amplu articol scris de bloggerul Radu Dumitru pe nwradu despre poluare și efectele pe care aceasta le are asupra sănătății oamenilor a fost distribuit de peste 550 de ori pe Facebook, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Publicitate

Din material:

"Bolile sunt, practic, nelimitate. Astm, boli cardiovasculare, boli de plămâni, nașteri premature, defecte la naștere șamd. Depunerile de particule prin artere pot duce la diverse boli, mergând până la atac de cord. Numărul de cancere ce pot fi produse este destul de mare, de la cele mai ușor de intuit, precum cel de plămâni, până la cancer la diverse organe după ce ai fost expus acestor particule timp de 10, 20 sau 40 de ani", a scris Radu Dumitru despre efectele poluării. 

Între cele mai distribuite postări de pe bloguri se numără una de pe Biziday.ro și trei de pe blogurile Adevărul

O selecție de materiale de pe bloguri și platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro și FacebrandsPRO:

1. nwradu.ro, “Ce este, de fapt, poluarea și cât de poluat este Bucureștiul”, 551 share-uri pe Facebook.

Din articol: 

În concluzie, poluarea te degradează. Încet, dar sigur, îți distruge corpul și sănătatea. Mai rău, poluarea este invizibilă, este generată de foarte mulți factori și trebuie bine ținută sub control, că particulele alea sunt suficient de mici încât să intre peste tot.

2. biziday.ro, “Ori schimbăm DEX-ul, ori Constituţia”, de Moise Guran, 268 share-uri pe Facebook.

Din articol:

M-a amuzat puţin concluzia Comisiei de Etică a Universităţii Bucureşti, care, după ce a analizat lucrarea deţinutului George Copos, „Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova în secolele XIV-XVI”, a ajuns la concluzia că e plagiat, dar nu e copy/paste, ci e o repovestire a unei teze de masterat. Adică lucrarea lui Copos e ceea ce studenţii numesc un referat, nu are evident valoare ştiinţifică, nu îşi putea scurta pedeapsa în baza ei, ba, mai mult de atât, a făcut-o cu ajutorul unui profesor universitar care i-ar fi pus la dispoziţie lucrarea nepublicată de master a unui fost student. 

3. Bloguri Adevarul, “PR-ul ratat şi disperat al UE”, de Lacrima Andreica, 229 share-uri pe Facebook.

Din articol:

În timp ce cenzura omoară libera exprimare în vest, acelaşi Occident îşi pune mass-media devenită câinele lipsei de democraţie pe urmele romilor din Pata Rât. Doar ca să acopere disperat grozăviile din ograda Europei. O încercare disperată a PR-iştilor rataţi ai proiectului european de a mai speria lumea cu „ţiganii“ şi românii. Vă ajunge curând din urmă minciuna folosită ca PR, domnilor! 

4. Bloguri Adevarul, “România, singura ţară din lumea civilizată cu Procurorul General aflat într-o anchetă penală!”, de Ştefan Vlaston, 157 share-uri pe Facebook.

Din articol:

România a trecut prin multe aberaţii juridice şi politice, dar ultima le intrece pe toate! Suntem singura ţară din lumea civilizată cu Procurorul General într-o anchetă penală! Aşa o ruşine s-ar putea întâmpla prin Africa sau America de Sud, dar nu într-o ţară a Uniunii Europene, care are pretenţia că este stat de drept. 

5. Bloguri Adevarul, “Un pahar de vin şi-o statuie dezbrăcată”, de Mircea Vasilescu, 125 share-uri pe Facebook.

Din articol:

Cu ocazia vizitei preşedintelui iranian Rohani la Roma, câteva statui reprezentând nuduri din Musei Capitolini au fost acoperite, la cererea părţii iraniene. La francezi, o masă oficială la Elysée a fost anulată, pentru că preşedintele iranian n-a fost de acord cu prezenţa vinului pe masă, iar francezii – exception culturelle, nu? – l-au vrut. 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu