Skip to main content

Charlie Hebdo, cu Dumnezeu pe copertă, la un an de la atentatul terorist

 
Charlie Hebdo, cu Dumnezeu pe copertă, la un an de la atentatul terorist

Săptămânalul de satiră Charlie Hebdo marchează un an de la atacul terorist din 7 ianuarie 2015, care s-a soldat cu 12 morți, cu o copertă specială: Dumnezeu cu un kalashnikov pe umăr, alături de textul "Un an mai târziu: asasinul este încă în libertate", scrie Ozap.com.

Numărul special va avea un tiraj de un milion de exemplare, va apărea pe 6 ianuarie și va cuprinde o colecție de caricaturi realizate de cei cinci artiști ai Charlie Hebdo care au fost uciși în atacul terorist din 2015.

Publicitate

Caricaturistul Laurent Sourisseau, care a preluat managementul săptămânalului după atacul terorist, a scris într-un editorial:

"În 2006, când Charlie publica caricaturile cu Mahomed, nimeni nu se gândea serios că într-o zi totul se va sfârși cu violență (...) Vedeam Franța ca pe o insulă laică, unde era posibil jocul, să desenezi, să râzi, fără să te preocupi de dogme. (...) Eternitatea a picat peste noi pe 7 ianuarie", a scris Laurent Sourisseau, zis și Riss.

Înainte de atacul terorist, Charlie Hebdo se afla în mare dificultate financiară şi vindea în jur de 30.000 de exemplare pe săptămână, potrivit Tha Guardian.

După o săptămână de la acest dramatic eveniment, Charlie Hebdo a publicat un număr special, "al supravieţuitorilor", care a fost vândut în 7,5 milioane de exemplare.

În prezent, săptămânal, la chioşcurile de presă, se vând în jur de 100.000 de exemplare ale revistei Charlie Hebdo, la care se adaugă 183.000 de abonamente pe care le are în prezent săptămânalul satiric.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu