Skip to main content

Goana după click-uri. O sirenă creată pentru Pirații din Caraibe, prezentată drept reală de EVZ

 
Goana după click-uri. O sirenă creată pentru Pirații din Caraibe, prezentată drept reală de EVZ
Foto: pinterest.com
UPDATE. Articolul de pe EVZ.ro a fost ulterior editat. Printre altele, a fost adăugat un paragraf care sugerează că sirena nu ar fi reală și că ar fi vorba de "imagini plasate pe rețele sociale pentru divertisment". EVZ: "Fotografiile din galeria care a devenit viral s-ar putea să vă dea fiori, chiar dacă aproape sigur este vorba doar de imagini plasate pe retele sociale pentru divertisment, având în vedere că printre ele apare și ”creatura” aprape identica cu manechinul in inregistrarea video de mai jos."

În goana după click-uri, orice circulă pe internet poate fi îmbracat într-o "știre". Ultimul exemplu este un articol publicat de EVZ care prezintă, inclusiv cu fotografii, "o sirenă descoperită în Egipt", cu imagini preluate de pe site-ul viralgsp.com.  

Publicitate

Așa-zisa sirenă „adevărată” nu este însă altceva decât un manechin creat pentru filmul Pirații din Caraibe.

Strategia de a câștiga "artificial" click-uri a dat rezultate. Articolul publicat ieri pe site-ul evz.ro a adunat peste 85.600 de vizualizări. 

"Toată lumea știe ce este o sirenă. Însă câți pot spune că au văzut una? Sau cati isi pot imagina cum ar arata o sirena adevarata?

O sirenă adevărată ar fi fost găsită pe o plajă din Egipt, iar hidoasa creatură a fost fotografiată", spune știrea de pe Evenimentul zilei, care preia imaginile de pe site-ul viralgsp.com.

Titlul articolului de pe evz.ro: "Descoperire MACABRĂ pe o plajă din Egipt. A fost găsită o SIRENĂ adevărată. CREATURA mării a ȘOCAT cu aspectul ei".

 

EVZ nu este la prima situație de acest gen. La finalul anului trecut, ziarul a publicat pe site-ul său o știre despre un preot care a surpins "un înger  rugându-se".

"Un preot a SURPRINS un ÎNGER rugându-se. Fiinţa supranaturală a îngenunchiat şi a vegheat la căpătâiul unui muribund. Ce s-a întâmplat cu acesta din urmă este incredibil", a fost tilul dat de Evenimentul zilei. 

Iată cum a fost creată "sirena adevărată" prezentată de Evz.ro:

Mălin Bot, coordonatorul online al EVZ, explică într-un punct de vedere remis Paginademedia.ro de ce apar astfel de articole pe ediția online a ziarului Evenimentul zilei.

  "Titlul de mai sus era clar plasat în categoria de divertisment a EVZ și nu făcea decât să preia, cu citarea exactă cu link activ, a unei galerii foto care viralizase în rețele sociale, explicând că este doar o preluare. Secțiunea de divertisment, unde preluam și titluri virale din rețele sociale este bine delimitată în EVZ și nu are nicio legătură cu Premium sau cu secțiunile de știri", a spus Mălin Bot.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu