Skip to main content

Jurnaliştii de la Financial Times ameninţă cu o grevă. Cauza: condiţiile de pensionare

 
Foto: digiday.com
Foto: digiday.com

Jurnaliştii de la cotidianul financiar britanic Financial Times au votat în favoarea declanşării unei greve de protest de 24 de ore, prima din istoria de 30 de ani a acestui cotidian. Motivul acestei acţiuni este protejarea pensiilor de modificările propuse de noul proprietar al ziarului, grupul japonez Nikkei, scrie The Guardian.

Publicitate

Jurnaliştii Financial Times care sunt membri ai Uniunii Naţionale a Jurnaliştilor (National Union of Journalists) au spus că greva ar urma să aibă loc săptămâna viitoare, ziua exactă urmând să fie stabilită.

Sindicatul spune că Nikkei, noul proprietar al Financial Times, vrea să pună capăt schemei de pensie bazată pe ultimul salariu, un tip de plan cu beneficii definite în care pensia se bazează pe câştigurile din ultimii ani dinaintea pensionării.

Sindicatul susţine că noul proprietar al Financial Times vrea să pună capăt schemei de pensie bazată pe ultimul salariu şi să instituie una nouă care să se bazeze pe câştigurile din ultimii ani dinaintea pensionării.

De asemenea, sindicatul mai spune că Nikkei vrea să utilizeze aproximativ patru milioane de lire sterline din fondul de pensii al angajaţilor în scopul acoperirii unor costuri de producţie.

Un purtător de cuvânt al Financial Times a spus că propunerea făcută de conducere este una "corectă şi echilibrată" pentru toţi angajaţii.

Conducerea cotidianului este de părere că noul său fond de pensii este "unul dintre cele mai bune" care există pe piaţă fiind la fel de bun, şi chiar în unele cazuri, mai bun decât fondul precedent.

Ziarul de business Financial Times a fost vândut în iulie de grupul britanic Pearson, care a deţinut această publicaţie prestigioasă timp de aproape 60 de ani, celei mai mari companii de media din Japonia, Nikkei, pentru 844 de milioane de lire sterline (circa 1,2 miliarde de euro).

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus