Skip to main content

Jurnaliștii de la Financial Times amenință cu o grevă. Cauza: condițiile de pensionare

 
Jurnaliștii de la Financial Times amenință cu o grevă. Cauza: condițiile de pensionare
Foto: digiday.com

Jurnaliştii de la cotidianul financiar britanic Financial Times au votat în favoarea declanşării unei greve de protest de 24 de ore, prima din istoria de 30 de ani a acestui cotidian. Motivul acestei acțiuni este protejarea pensiilor de modificările propuse de noul proprietar al ziarului, grupul japonez Nikkei, scrie The Guardian.  

Publicitate

Jurnaliștii Financial Times care sunt membri ai Uniunii Naționale a Jurnaliștilor (National Union of Journalists) au spus că greva ar urma să aibă loc săptămâna viitoare, ziua exactă urmând să fie stabilită.

Sindicatul spune că Nikkei, noul proprietar al Financial Times, vrea să pună capăt schemei de pensie bazată pe ultimul salariu, un tip de plan cu beneficii definite în care pensia se bazează pe câştigurile din ultimii ani dinaintea pensionării.

Sindicatul susţine că noul proprietar al Financial Times vrea să pună capăt schemei de pensie bazată pe ultimul salariu și să instituie una nouă care să se bazeze pe câştigurile din ultimii ani dinaintea pensionării.

De asemenea, sindicatul mai spune că Nikkei vrea să utilizeze aproximativ patru milioane de lire sterline din fondul de pensii al angajaţilor în scopul acoperirii unor costuri de producţie.

Un purtător de cuvânt al Financial Times a spus că propunerea făcută de conducere este una "corectă și echilibrată" pentru toți angajații.

Conducerea cotidianului este de părere că noul său fond de pensii este "unul dintre cele mai bune" care există pe piață fiind la fel de bun, şi chiar în unele cazuri, mai bun decât fondul precedent.

Ziarul de business Financial Times a fost vândut în iulie de grupul britanic Pearson, care a deţinut această publicaţie prestigioasă timp de aproape 60 de ani, celei mai mari companii de media din Japonia, Nikkei, pentru 844 de milioane de lire sterline (circa 1,2 miliarde de euro).

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu