Skip to main content

Netflix intră pe o piaţă cu doar câteva platforme de conţinut. Voyo, Antena Play, HBO Go şi SeeNow, printre furnizorii locali

 
Netflix intră pe o piaţă cu doar câteva platforme de conţinut. Voyo, Antena Play, HBO Go şi SeeNow, printre furnizorii locali

O piaţă săracă, cu câteva eşecuri, cu câţiva jucători, însă fără succese remarcabile. Cam aşa se poate rezuma industria de video-on-demand online în România.

Publicitate

Paginademedia.ro trece în revistă furnizorii de conţinut video online din România. O piaţă cu doar câţiva jucători (după ce unii au închis business-urile de acest tip).

De câteva zile, li s-a alăturat gigantul Netflix. Platforma are un preţ mai mare decât furnizorii locali (oferta de filme este însă peste ce oferă site-urile româneşti), dar fără conţinut în limba română şi fără subtitrări ale filmelor din ofertă.

Netflix intră pe o piaţă puţin aglomerată, cu puţine site-uri, dar şi cu cel puţin două eşecuri. WWTV.ro şi My Video România se numără printre platformele care au dispărut repede de pe piaţă.

Nouă platforme video sunt înregistrate de Consiliul Naţional al Audiovizualului drept platorme ce furnizează conţinut video la cerere. Doar şapte mai funcţionează. Oferă în general înregistrări ale programelor de pe posturile TV de care aparţin. Doar câteva oferă şi alt tip de conţinut (voyo, SeeNow şi Dolce au şi filme în ofertă).

Servicii media audiovizuale la cerere, majoritatea înregistrate la CNA:
1. Voyo - este platforma dezvoltată de CME, compania care deţine Pro TV. Este disponibil la preţul de 2,16 euro plus TVA. Serviciul are o listă lungă de filme artistice, cele mai noi fiind lansate în 2013. La capitolul seriale, pe Voyo apar doar cele difuzate de Pro TV sau Acasă TV - Las Fierbinţi, Băieţi buni, Numai iubirea sau Inimă de ţigan. Serviciul a avut în trecut şi seriale străine, printre care House of Cards şi Black List.
Pe Voyo sunt şi marile formate Vocea României, MasterChef şi Românii au talent.
2. Antena Play - Platforma video a Antenei Group are conţinut exclusiv de la posturile grupului. Preţ: 3 euro pe lună.
3. Dolce TV/ Telekom TV - este deţinută de Telekom. Are disponibile mai multe variante de abonament ce variază între 2,4 şi 4,2 euro pe lună. Oferă acces la anumite posturi TV şi are şi filme în ofertă.
4. My Video Romania. O platformă înregistrată la CNA, dar care nu mai funcţionează de anul trecut, potrivit anunţului de pe site.
5. WWTV - platformă lansată în 2013, care ne anunţă pe site că serviciul este indisponibil. Pagina de Facebook a companiei pare să nu mai aibă activitate legată de filme de la sfârşitul anului 2014.
6. Digi Online - Platforma deţinută de RCS oferă doar acces la canalele proprii şi alte câteva posturi.
7. Koolnet Zone, platforma lansată de cei care deţin televiziunile Look Plus şi Look TV, găzduieşte meciurile din Liga I. Preţul este de 2 euro pentru 24 de ore, 5 euro pe lună, 12 euro pentru 3 luni, 20 pentru jumătate de an şi 36 de euro pentru un an.
8. SeeNow - un serviciu care oferă şi acces la posturi TV online dar şi la filme şi conţinut „on demand”. Preţurile variază: 1,5 euro (închiriere film pentru 48 de ore), 2 euro pe lună sau 4 euro pe lună.
9. Orange GO - are două pachete de filme, Movie GO şi Movie Go Unlimited. Filmele pot fi închiriate cu 1 - 2 euro. Orange are la momentul redactării acestui articol 67 de filme în ofertă.
10. HBO Go nu apare în lista societăţilor care au informat CNA că furnizează conţinut video la cerere. Are însă în ofertă filme şi seriale. Platforma are mai multe parteneriate cu cablişti şi este disponibilă în diferite variante de preţ.
11. Digi Play - serviciul celor de la RCS&RDS. Este disponibil la 5 lei pe lună pentru abonaţii RCS. Are în ofertă o serie de filme şi seriale.

Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Iulian Arvat Iulian Arvat
    Deja televizoarele 4K sunt in voga si daca stam bine si ne gandim ca nu prea exista content 4K atunci solutia este Netflix. Eu cred ca se vor gasi destui care sa dea 12 euro/luna, altfel un televizor 4K la momentul actual nu-si prea are rostul.
  • Dorin Dorin
    Digi Play pe Desktop sau Laptop daca vrei sa il folosesti ii o aiureala totala de instal a unor softuri fara rost merge ok pe Android si cam atata.In rest HBO Go ii destul de bun parerea mea.
  • SxN SxN
    Pentru toate există Kodi. Este free și ai subtitrări la majoritatea
  • Mihai Mihai
    Unii tot nu au inteles ca Netflix nu a venit in Romania de dragul nostru ci s-a lansat GLOBAL. Mai putin in China, Coreea de Nord si Crimeea. Deci nu tintesc doar la banii nostri ci e pariul lor intr-o lume unde streamingul face sa nu mai poti vinde seriale ca pana acum in fiecare tara. Repet: s-au lansat in toata lumea.nu vor inchide daca nu au clienti romani care prefera filelist.
  • Iulian Iulian
    Asa cum am zis: "ASA CUM VINE, ASA SI PLEACA"

    Avem FileList unde putem descarca orice, nu trebuie sa platesti 7 euro la luna pentru rahaturi! :D

    P.s.: Sa zica Mersi daca vor aduna 1.000 de abonati
  • Ionut Ionut
    Slabut articolul: informatii de-a valma, incomplete, uneori incorecte,detalii date doar pentru unii, altii abia trecuti in revista, greseli de ortografie, de exprimare.

    "dar nu are fără conținut în limba română și fără subtitrări ale filmelor din ofertă." - ha???
    "2 euro le pună "
    "platorme"
    "Are dispobibile"

    "6. Digi Online - Platforma deținută de RCS oferă doar acces la canalele proprii și alte câteva posturi. " - cele "cateva posturi" care nu apartin rds-rcs sunt 25 la numar -parca nu se incadreaza la categoria "cateva"

    "Orange are la momentul redactării acestui articol 67 de filme în ofertă. " - pe bune?? Daca deschizi sectiunea "Movie go unlimited" o sa vezi ca-s 376. Movie go are 67.

    "11. Digi Play - serviciul celor de la RCS&RDS. Este disponibil la 5 lei pe lună pentru abonații RCS. Are în ofertă o serie de filme și seriale. " - sa tot fie 690 filme/documenatare - in contextul informatiilor oferite despre ceilalti furnizori as zice ca informatia e oarecum relevanta.

    "Doar câteva oferă și alt tip de conținut (voyo, SeeNow și Dolce au și filme în ofertă). " -n-am uitat ceva??? RDS,Orange?

    "Serviciul a avut în trecut și seriale străine, printre care House of Cards și Black List." - Breaking Bad, Seinfeld, Spartacus,etc ce sunt?

    Concluziile sa le traga cititorii...si superiorii Iuliei Bunea.
  • Tiberiu Cazacioc Tiberiu Cazacioc
    Netflix are subtitrari, in engleza. Se intelege din articol ca nu ar oferi subtitrare. Am urmarit eu aseara Matrix: ".....dar nu are fără conținut în limba română și fără subtitrări ale filmelor din ofertă."
  • ciprian v ciprian v
    da va rog frumos puneti mai repede audientele serialelor pe decembrie 2015 ca nu mai pot de rabdare vreau sa vad ce audienta are visuri de smarald de pe acasa
  • NKN NKN
    Doar HBO GO si Netflix pot fi folosite normal. Digi Play e chiar inutil din moment ce nu pot dezvolta o aplicatie pe smart tv-uri, iar pe PC-uri e are mari probleme site-ul lor. Voyo are o gama modesta de filme si seriale.
  • Iulia Bunea Iulia Bunea
    Am adaugat. Multumim
  • Daniel Daniel
    Pe langa DigiOnline mai exista si DigiPlay unde chiar exista continut o lista lunga de filme dar si destule seriale din toate categoriile.

    Mai exista si platforma FilmBoxLive care este localizata pentru Romania.
  • cris cris
    Si Digi Play ? Are filme, seriale, documentare...

Trimite un comentariu

sus