Skip to main content

O nouă emisiune la TVR 2, „Locuri, oameni şi comori”

 
O nouă emisiune la TVR 2, „Locuri, oameni şi comori”

Emilia Nicolaescu va realiza, începând de astăzi, un nou program la TVR 2. Emisiunea intitulată "Locuri, oameni şi comori" va fi difuzată, în fiecare sâmbătă, de la ora 18.30, potrivit unui anunţ al Televiziunii Române.

Publicitate

Emilia Nicolaescu îşi propune să dezvăluie secrete bine păzite de oameni sau de trecerea veacurilor. Noua emisiune porneşte de la ideea că în spatele fiecărui exponat de muzeu sau a unui eveniment istoric se află o poveste.

„Am descoperit locuri unice, oameni-eroi şi comori fabuloase. În fiecare emisiune vom afla cum valori inestimabile ale istoriei naţionale, au fost pierdute sau furate şi cum multe dintre ele au fost recuperate şi aduse acasă”, spune Emilia Nicolaescu, realizatoarea şi prezentatoarea noii producţii.

În prima ediţie, difuzată astăzi, este prezentată povestea brăţărilor dacice de la Sarmisegetuza. Ele nu au fost descoperite de arheologi, ci de bande bine organizate de hoţi, care au încercat să le vândă în străinătate. 13 brăţari au ajuns, în final, la Muzeul Naţional de Istorie. Dar multe dintre ele se află încă în mâinile traficanţilor de obiecte de artă, sau la celebre Case de licitaţii.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • teleVizoman teleVizoman
    Ce tristete, sa faca aceasta doamna petrecuta, narcisista si semidocta o emisiune in locul unor oameni de cultura...
  • silvia silvia
    Ii zice de fapt Mysteries at the Museum. Toate-s vechi si noua toate...
  • Florin Florin
    Vocea Emiliei Nicolaescu imi trezeste amintiri din copilarie.

Trimite un comentariu

sus