Skip to main content

Povestea unei familii căreia statul norvegian i-a luat copiii, peste 400 de distribuiri

 
Povestea unei familii căreia statul norvegian i-a luat copiii, peste 400 de distribuiri

BLOGOSFERĂ. Un material scris de George Mioc pe platforma contributors despre drama unei familii care și-a pierdut copiii din cauza statului norvegian a fost printre cele mai distribuite postări pe Facebook.

Publicitate

Articolul intitulat "Maşinăria absurdă a statului norvegian a furat copiii familiei Bodnariu. Preşedintele românilor tace" a fost distribuit de peste 400 de ori pe rețeaua de socializare.

"Înainte de a citi mai departe, opriţi-vă o clipă şi imaginaţi-vă: o familie modestă, muncitoare, profund credincioasă, cu cinci copii. Într-o zi oarecare, poliţia vine acasă şi ia doi dintre copii. A doua zi, poliţia apare din nou şi ia şi ceilalţi copii, inclusiv pe cel care are doar patru luni şi este alăptat. Totul pentru că directoarea şcolii unde învaţă cei mici s-a supărat când una dintre fete a cântat melodii religioase", scrie Mioc.

Între cele mai distribuite postări de pe bloguri se numără una de pe Radufcontantinescu.ro și una de pe Mobile247.ro.

O selecție de materiale de pe bloguri și platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro și FacebrandsPRO:

1. Contributors.ro, “Masinaria absurda a statului norvegian a furat copiii familiei Bodnariu. Presedintele romanilor tace”, 442 share-uri pe Facebook. 

Din material:

Ştiţi că am descris, sumar, drama familiei Bodnariu –el, inginer informatician, ea, asistentă medicală – ai căror copii au fost luaţi în custodie de către statul norvegian în urma unor acuzaţii misterioase. Se pare – spun „se pare” pentru că autorităţile norvegiene invocă „interesul superior al copilului” pentru a acţiona într-o totală lipsă de transparenţă – că totul a pornit după ce directoarea şcolii a decis că educaţia creştină pe care o primesc copiii este periculoasă. În consecinţă, minorii au fost luaţi de la familia naturală, iar statul norvegian a deschis procedura de adopţie într-un timp record. O precizare: potrivit unor relatări din presă (singura sursă disponibilă), copiii au fost controlaţi medical şi nu s-a constatat vreo formă de abuz fizic sau psihic.

2. Radufcontantinescu.ro, “Exista spital de nebuni, dar nu exista spital de prosti”, 413 share-uri pe Facebook. 

Există spital de nebuni, dar nu există spital de proști. Dovada cea mai bună că nu poți să-i vindeci. Trebuie să-i eviți. 

3. Mobile247.ro, “iPhone 7 Plus- 256 GB memorie interna, baterie de 3100 mAh”, 60 share-uri pe Facebook.

Nici bine nu am trecut în noul an și deja au apărut noi zvonuri despre iPhone 7 care urmează să fie lansat în toamna noului an. Este vorba mai exact despre iPhone 7 Plus care, potrivit zvonurilor apărute în presa internațională, ar veni cu o memorie internă și o autonomie a baterie ceva mai mari – 256 GB memorie internă și capacitatea bateriei de 3100 mAh.

4. Logec.ro, „Fantoma” fiscala vs. fantoma sanatatii publice”, 56 share-uri pe Facebook. 

„Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu poate să susțină 20 de milioane de asigurați cu cinci milioane de plătitori de asigurări de sănătate… Vrem să mai scoatem un pic la lumină, într-un fel, partea de <>.” Drept urmare s-a introdus obligativitatea ca toți oamenii care nu au venituri declarate să plătească 57 de lei lunar către CNAS.

5. dinuzara.com, „Jenant! Deputatul Baisanu, milionar in euro, executat silit de Primarie pentru restante de 6.890 de lei", 43 share-uri pe Facebook. 

La 6 octombrie 2015, Serviciul Urmărire și Executare Silită din cadrul Direcției de Buget, Contabilitate și Fiscalitate a Primăriei municipiului Suceava a emis o înștiințare de poprire pe venitul deputatului Ștefan Alexandru Băișanu pentru suma de 6.890 de lei, reprezentând 14 amenzi contravenționale neachitate în ultimii șase ani. (...) Trebuie menționat că în iunie 2015 deputatul Ștefan Alexandru Băișanu și-a estimat averea undeva la un milion de euro, dintre care aproximativ 575.000 de euro în numerar, conturi, plasamente și bijuterii, diferența fiind reprezentată de mașini de lux, terenuri, vile și spații comerciale.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu