Skip to main content

Poziționare: New York Times anunță pe cine susține la președenţia Statelor Unite

 
Poziționare: New York Times anunță pe cine susține la președenţia Statelor Unite
New York Times

Ziarele din Statele Unite își anunță deschis susținerea față de un candidat sau altul la alegerile prezidențiale care se apropie.

Publicitate

New York Times, unul dintre principalele ziare din America, a anunțat recent de partea cui este la scrutinul din 8 noiembrie. Publicaţia îi va susține pe democrata Hillary Clinton şi pe republicanul John Kasich în cursele către obţinerea învestiturilor partidelor din care fac parte în vederea alegerilor prezidenţiale.

Declarația de susținere a celor doi vine din partea Comitetului editorial al New York Times, compus din 19 membri care au drept sarcină principală redactarea editorialelor cotidianului și sunt independenți de redacție.

Susținerea pentru Hillary Clinton şi John Kasich este arătată mai ales în editorialele apărute în paginile ziarelor.

Spre exemplu, Secretarul de Stat Hillary Clinton este numită drept “alegerea corectă a democraților pentru a prezenta o viziune pentru America”, potrivit cbsnews.com. Ziarul se concentrează pe experiența de politică externă a candidatei și laudă platforma ei economică. New York Times spune despre Hillary Clinton că este "una dintre candidaţii cei mai calificaţi" din istoria modernă a Statelor Unite.

Despre cel de-al doilea candidat susținut, NYT spune că în pofida faptului că este un outsider în cursa republicană, Kasich este "singura opţiune plauzibilă".

În Campania dusă de New York Times nu se regăsesc doar editoriale pozitive cu privire la cei doi candidate preferați, ci și material de opinie critice la adresa celorlalți înscriși în lupta pentru fotoliul de la Casa Albă.

În ceea ce privește adversarii democrați ai lui Hillary Clinton în cursa pentru învestitură, editorialiștii recunosc că Bernie Sanders a surprins prin entuziasmul pe care l-a suscitat, dar precizează că "nu are experiența sau ideile programului oferit de Hillary Clinton".

Pe Donald Trump îl consideră incompetent și populist și spune că nu are "nici experiența necesară în domeniile securității naționale, apărării sau comerțului mondial, și nici dorința de a se educa în aceste subiecte".

Comitetul reamintește că a susținut-o pe Hillary Clinton de trei ori, de două ori în cursa pentru Senat și o dată în 2008 împotriva lui Barack Obama în cursa pentru învestitura democrată. 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu