Skip to main content

Scriitoarea şi fosta jurnalistă TVR Silvia Kerim a murit la vârsta de 84 de ani

 
Scriitoarea şi fosta jurnalistă TVR Silvia Kerim a murit la vârsta de 84 de ani

Silvia Kerim, scriitoare a mai multor cărţi pentru copii şi fostă jurnalistă la TVR şi Radio România, a decedat la vârsta de 84 de ani, potrivit postului Radio România Cultural.

Publicitate

Născută la Bucureşti, absolventă a Facultăţii de Limba şi Literatura Franceză, Silvia Kerim a debutat ca jurnalistă la Contemporanul, România liberă, precum şi la revistele Cinema şi Secolul 20.

  • A lucrat apoi la Radio România la Direcţia Culturală, în redacţia "Teatru la microfon", "Teatru la microfon pentru copii". A fost şef al Secţiei Arte a radioului public.
  • Ea a lucrat ca producător delegat la Casele de Filme din cadrul Consiliului Culturii. Silvia Kerim a colaborat cu regizori ca Mircea Daneliuc, Alexandru Tatos, Mircea Veroiu, Nicolae Corjos, Sergiu Nicolaescu.
  • Ulterior a lucrat la AnimaFilm, în funcţia de redactor-şef al secţiei de scenarii. A creat serialul pentru copii "Căsuţa cu poveşti" (scenariu şi regie), difuzat de TVR 1 şi TVR 2 în anii 1995 — 1996. Este autoarea musicalurilor pentru copii "Mary Poppins", "Frumoasa din Pădurea Adormită", "Micuţa Dorothy", "Gulliver".
  • A scris cărţi de memorialistică precum "Vedere din Parfumerie", "Fereastra de la Veneţia", "Amintirea ca un parfum". Deţine Ordinul "Meritul Cultural — în grad de Cavaler" acordat de preşedintele României în anul 2004.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus