Skip to main content

Moise Guran despre PFA și reducerea CAS, peste 1.400 de distribuiri pe Facebook

 
Moise Guran despre PFA și reducerea CAS, peste 1.400 de distribuiri pe Facebook
Foto: profit.ro

BLOGOSFERĂ. Textul lui Moise Guran de pe blogul biziday.ro despre PFA (persoana fizică autorizată) și reducerea CAS (contribuţiile de asigurări sociale) a fost cea mai distribuită postare pe Facebook. Materialul intitulat "Adio PFA! Trăiască MICRO! Un răspuns pentru tâmplarul Fekete…" a fost distribuită de peste 1.400 de ori pe rețeaua de socializare.

"Nu se poate face o legislație care să-i favorizeze pe cei care nu plătesc taxe, ci doar o legislație care, prin taxe mai mici, să-i convingă și pe cei care nu plăteau, să plătească, dar mai puțin. (...) Cum să te bucuri de reducerea CAS dacă tu nu plătești legal salarii? (...) În același timp, tot eu v-am spus că reducerea cotei generale de TVA este mai puțin importantă decât facilitățile acordate micro-întreprinderilor. E timpul să vă recalibrați cu toții afacerile", a scris Guran, pe blogul său.

Publicitate

Între cele mai distribuite postări de pe bloguri se numără și două de pe blogul Simonei Tache cu câteva sute de distribuiri pe Facebook. 

O selecție de materiale de pe bloguri și platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro și FacebrandsPRO:

1. Biziday.ro, “Adio PFA! Trăiască MICRO! Un răspuns pentru tâmplarul Fekete…”, - 1410 share-uri pe Facebook.

Din material:

Și Biziday a fost cândva o micro-întreprindere, a trecut și prin etapa de suspendare a activității, ne-a mers și mai bine și mai rău, iar eu personal am avut nopți în care n-am putut dormi de grija faptului că n-aveam bani să plătesc salariile. Salarii plătite legal, pe cartea de muncă, într-un domeniu în care nicio televiziune de știri (cu excepția notabilă a Digi24) nu își plătește oamenii pe cartea de muncă. Evoluția noastră este permanent updatată pe pagina Despre iar cei interesați pot găsi mai multe date pe site-ul ANAF. - See more at: http://www.biziday.ro/2016/01/07/adio-pfa-traiasca-micro-un-raspuns-pentru-tamplarul-fekete/#sthash.6EoSDNiW.dpuf

2. Simonatache.ro, “Cele mai jalnice argumente pro-educarea copiilor prin bătaie”  - 729 de share-uri pe Facebook.

Din material:

63% dintre români folosesc bătaia în educația copiilor. O spune un studiu realizat de Salvați Copiii în 2015. Am scris ieri împotriva acestui obicei, am încercat să explic că granița dintre “o pălmuță, din când în când” și “bătaie” e imposibil de stabilit și că, dacă între noi, adulții, nu ne snopim, atunci când nu ne înțelegem și nu ne ascultăm unii pe alții, ba chiar comitem tâmpenii uriașe, nu văd ce anume ar putea justifica violența împotriva unui copil. Mă doare creierul de ce contraargumente am auzit.

3. Zoso.ro, “Dacă vine Bolojan în vacanță la Predeal se lasă cu autostradă Brașov – București”,  - 538 de share-uri pe Facebook.

Din material:
Ilie Bolojan este un politician român din Bihor, cunoscut publicului ca primar al orașului Oradea. (...)Înainte de a vă povesti ceva tare de tot cu el, iată motivul pentru care scriu acest articol: Oradea are o centură aproape completă, cu două benzi. Și e inaugurată tăcut, fără fast. Și prin Brașov se întâmplă din astea, probabil și prin alte orașe.

4. Simonatache.ro, “Despre cazul Bodnariu și faptul că, în România, 63% dintre familii folosesc bătaia ca metodă de educație”, - 517 share-uri pe Facebook.

Din material:

Știți cazul Bodnariu, se tot vorbește de el de ceva vreme. Pe foarte scurt, autoritățile norvegiene au luat în custodie cei 5 copii ai familiei Bodnariu, pe motiv de violență fizică, iar ancheta este în plină desfășurare. Ce se întâmplă: în Norvegia e cu desăvârșire interzis să-ți bați copiii, iar organismele de protecție a copilului reacționează extrem de rapid și de ferm în astfel de situații, separându-l de familie și demarând ancheta în urma căreia se decide dacă se trece la adopție sau nu. Familia Bodnariu, compusă din românul Marius și norvegianca Ruth, a recunoscut în treacăt, într-un interviu luat de Antena 3, ceva “palme la fund”, dar totodată consideră un mare abuz ceea ce s-a întâmplat

5. Biziday.ro, “Cercul vicios al muncii la negru”,  - 451 de share-uri pe Facebook.

Din material:

În Marea Britanie se numeşte „self employed sole trader” şi este acelaşi lucru ca persoana autorizată din România. Cu alte cuvinte, lucrezi pe cont propriu, declari cheltuielile pe care le ai ca independent şi, an de an, în luna aprilie, guvernul britanic îţi returnează, fie o parte din taxele plătite, fie suma întreagă, în cazul în care nu ai făcut mai mult de zece mii de lire anul trecut (venitul neimpozabil este stabilit anual de guvern. Pentru anul fiscal 2014/2015 a fost de zece mii de lire). 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu