Skip to main content

Antena Stars, amendată din cauza discuţiilor despre viaţa sexuală a Simonei Halep. Membru CNA: E un post unde incultura și prostul gust își fac treaba

 
Antena Stars, amendată din cauza discuţiilor despre viaţa sexuală a Simonei Halep. Membru CNA: E un post unde incultura și prostul gust își fac treaba

Discuţiile despre viaţa sexuală a Simonei Halep, dar şi alte emisiuni cu probleme de limbaj i-au adus postului Antena Stars o amendă de 30.000 de lei din partea CNA. 

Publicitate

Membrii Consiliului s-au arătat revoltaţi de faptul că televiziunea trustului Intact a făcut un subiect de emisiune din faptul că sportiva ar trebui sau nu să fie activă pe plan sexual pentru a face performanţă în tenis.

"E o televiziune unde incultura şi prostul gust îşi fac treaba. Nu ştiu ce am putea să le cerem, când ei asta îşi propun", a spus Radu Călin Cristea, membru CNA.

"Mi se pare odios faptul că se vorbeşte despre când trebuie să facă sex Simona Halep", a declarat Dorina Rusu, un alt membru CNA.

"Nu se poate sa vorbeşti o emisiune intreagă despre cât sex face Simona Halep", a spus Radu Herjeu, membru CNA.

În sancţionarea postului au mai fost luate în calcul şi mai multe emisiuni Star Matinal, Agentul VIP, Necenzurat, Răi da' buni și Refresh.

Cum a fost încălcată legislaţia audiovizualului în aceste emisiuni?

În ediţia din 23.10.2015 a emisiunii Star Matinal au fost aduse atingerii imaginii, deminităţii şi reputaţiei cântăreţei Claudia Pavel. 

"Claudia Pavel, alias Cream, este în război cu familia fostului iubit, în timp ce bruneta face tot posibilul să primească aprobare din partea magistraților să își crească băiețelul în România, sora și fratele fostului ei partener ies la atac și o acuză pe artistă de răpire", s-a spus în emisiunea Star Matinal.

În ediţia din 9.12.2015 a emisiunii Star Matinal fost lezată imaginea Taniei Budi.

Rocsana Marcu, realizatoare a emisiunii Star Matinal a spus: "Mie Tania îmi pare genul de femeie care zice 'ia vino încoace că am nevoie de tine o jumătate de oră'".

În emisiunea Agentul VIP din 20 ianuarie 2015 s-a vorbit despre viaţa sexuală a Simonei Halep.

Titluri afișate pe ecran: EXCLUSIV; Halep, început de an dezastruos; Motivul eșecului de la ultimul meci; Cariera, distrusă de viața amoroasă?; Succesul depinde de o viață sexuală activă?;

Cristian Brancu, realizatorul emisiunii:

"În această seara vom pune întrebarea, foarte interesantă și foarte puternică – oare, căderea Simonei Halep are legătură cu o neîmplinire la nivel amoros, la nivel sexual, în sensul în care abstinența să fi adus-o pe Simona Halep acolo unde este? Pentru că există teorii care spun că, pentru femei, un act amoros înainte de o competiție importantă poate să însemne un plus de energie și determinare. La bărbați, cică, este invers."

În emisiunea Răi da' buni din data de 3 decembrie 2015 au fost difuzate imagini cu tentă sexuală la o oră accesibilă minorilor. În timpul emisiunii a fost difuzat un moment în care o dansatoare îmbrăcată sumar a realizt de dans erotic la bară.

În ediţia din 21 ianuarie 2016, în emisiunea Necenzurat, prezentată de Adriana Bahmuţeanu, a fost folosit un limbaj injurios şi au fost arătate semne obscene. 

O mostră din emisiune:

Constantin: Bă, vorbește frumos că eu ți-am vorbit frumos. Nu mai fi nesimțită.

Mona: Marș! Scoteți-l p-ăsta din direct, vă rog eu frumos. Scoteți murătura asta.

Constantin: Auzi? Ești o nesimțită dacă vorbești așa. (Moderatoarea râde.)

Mona: Domnu` murătură, vezi, dracu, de treaba ta. Hai!

Constantin: Eu murătură?

Adriana Bahmuţeanu: Vorbește frumos, te rog frumos.

Constantin: Fă-i, asta, de ce vorbești așa că eu ți-am vorbit destul de frumos, nesimțit-o care ești.

 Mona: Păi dacă tu te iei de mine. Lasă-mă-n pace, te rog frumos.

Constantin: Stafidito care ești.

Mona: Hai, sugi. Hai, pa.

Constantin: Ce buze ai. Hai, sugi. Adriana Bahmuţeanu: Aoleu, nu mai (se suprapune), aoleu.

Mona: Să nu mă mai jgnească. Hai, te rog eu frumos. Pleacă în morții tăi. Hai, pa.

În ediţia din 10 septembrie 2015 a emisiunii Necenzurat au fost difuzate mai multe înregistrări cu două minore. Într-una dintre ele, o fetiţă se aude cum foloseşte un limbaj injurios, acoperit de bip-uri. 

În emisiunea Refresh din din 5 septembrie 2015 au fost difuzate imagini cu o posibilă amantă a lui Nelu Ploieşteanu, fără acordul acesteia. Mai mult decât atât, postul Antena Stars a transmis imagini cu locuinţa acesteia. 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

 • asta vor oamenii, dar aceste mizerii cand sunt la pro nu va deranjeaza, eu ii sanctionez singur prin refuzul de ai urmari , nu am nevoie de cna
 • ATATA TIMP CAT CNA NU SE SCHIMBA . IAR ACESTE *** NU DISPAR NU AMENDEAZA CORECT JUMATATEDIN EI AU TRECUT PE LA TRUSTUL INTACT RUSINE CNA
 • *** In acest trust prostia,prostitutia,incultura, se promovează la maxim de dimineata pana seara! Nu pot intelege cum CNA nu a închis încă acest post de *****!
 • @Iulian : discutia de la Agentul Vip a avut loc anul acesta. e o greseala in articolul paginademedia.

  Antena Stars a luat-o pe calea Romania Tv Otv. Nu e de mirare ca audientele au crescut. Chestia interesanta e ca postul Otv era amendat la ordinea zilei, in timp ce Romania Tv si Antena Stars ajung destul de rar in vizorul CNA, avand in vedere continutul similar.
 • CNA a dat amenda dupa un an de la discutia din emisiunea Agentul Vip, pana acum ce facut CNA-ul? Asa multa treaba au? Se observa..

  @Daniel, copii de 5 ani deja injura.. Aia de 10 fumeaza, beau, fac sex de la varsta de 12-13 ani, dar mna, Cna "protejeaza copiii".
  Daca tot ar proteja, de ce emisiunile de la miezul noptii au voie sa promoveze prostia? De ce emisiunile regizate (Te vreau langa mine - Kanal D) nu scrie pe post "Acesta emisiune este o fictiune". O veche concurenta, Andreea(blonda) a declarat ca este fake emisiuniea bazata pe scenarii. Ea a aparut la Antena Stars (Necenzurat), tot cu un rol fake
 • 30.000 lei e o nimica toata pentru acea televiziune, ar trebui marite amenzile sau macar sa fie in euro.

  Nu inteleg un lucru, din moment ce mizeria balteste in peisajul media romanesc dece sunt interzise celebrele cuvinte ce incep cu P? adica serios pe cine mai afecteaza asta? E cam multa ipocrizie sa nu injuram ca trebuie sa protejam minorii dar oare minori nu sunt afectati de dezmatul de pe TV? E doar un pas de la ceea ce se intampla acuma pana la injuraturi sunt tare curios cand o sa fie facut.

Trimite un comentariu