Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Simona Tache: „Liviu Dragnea nu mai vrea să scriem pe Facebook că pesediștii sunt niște hoți”

 
BLOGOSFERĂ. Simona Tache: „Liviu Dragnea nu mai vrea să scriem pe Facebook că pesediștii sunt niște hoți”
Liviu Dragnea

"Liviu Dragnea nu mai vrea să scriem pe Facebook că pesediștii sunt niște hoți, așa că ne pregătește amenzi de 100.000 lei", a scris ieri Simona Tache pe blogul său. Articolul a fost în topul postărilor de pe Blogosferă.

Publicitate

Materialul care îl are în centrul atenției pe Liviu Dragnea, inițiatorul legii defăimării, a fost distribuit de peste 1.000 de ori, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Din material:

„Domnul Liviu Dragnea, președintele PSD (un partid foarte iubit, compus în genere din oameni foarte-foarte cinstiți, foarte verticali, deloc puși pe furat din buzunarul poporului până la a plezni de îmbuibare, deloc cinici, deloc ipocriți și deloc mincinoși), mai avea un vis, pe lângă ăla de a reuși și data viitoare să scoale la vot toți morții din Teleorman: să facă o lege care să protejeze de defăimare grupurile sociale, mai exact, – ce să o mai dăm la-ntors? – politicienii deveniți oameni bogați (prin muncă cinstită, desigur).

Practic, legile care existau deja și care-i protejează pe toți cetățenii țării erau insuficiente, trebuia o lege care să-i protejeze cu dedicație pe politicieni.”

Între cele mai distribuite postări se numără una de pe casajurnalistului.ro și două de pe blogul biziday.ro.

O selecție de materiale de pe bloguri și platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro și FacebrandsPRO:

1. simonatache.ro, “Liviu Dragnea nu mai vrea să scriem pe Facebook că pesediștii sunt niște hoți, așa că ne pregătește amenzi de 100.000 lei”, 1.069 share-uri pe Facebook.

Din articol:

Domnul Dragnea ține însă enorm de mult la legea asta și visează ca, la alegerile viitoare, oamenii care nu au internet și/sau sunt morți să se încoloneze, ca de obicei, către secțiile de votare, iar ăia care sunt vii și au și internet, să tacă dracului din gură și să nu mai posteze pe Facebook chestii urâte despre PSD, de frică că vor fi reclamați la Departamentul pentru Promovarea Demnității Umane și Toleranței (care ar urma să fie înființat în cadrul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării) și amendați cu 100.000 de lei.

2. casajurnalistului.ro, “Fabricat în Europa”, de Laura Ștefănuț, 1.050 share-uri pe Facebook.

Din articol:

România și Bulgaria au devenit concurentele Asiei la forță de muncă ieftină pentru industria confecțiilor. Sute de mii de români lucrează în fabrici care fac haine pentru mărci ca Zara, Lacoste, Hugo Boss, Kenzo, Marc O’Polo. Occidentalii plâng de mila chinezilor care le fac hainele în condiții inumane, dar poartă liniștiți eticheta Made in UE. Care se traduce, uneori, prin Fabricat la Calafat.

3. biziday.ro, “Aruncați la coș toate simulările… Scăderea TVA-ului la alimente a adus la buget un plus de 1 mld. Euro”, 340 share-uri pe Facebook.

Din articol:

În 2015 veniturile bugetare au reușit o creștere nominală de 16%, mult peste ceea ce era programat, dar dezamăgitoare pe partea fiscală, veniturile de acest tip ne reușind să depășească 20% din PIB. Ca să vă dați seama cât de departe suntem de un nivel civilizat al evaziunii fiscale, ar trebui să știți că abia pe la 30% venituri fiscale în PIB ne vom apropia, cât de cât, de… Bulgaria. Așadat nivelul evaziunii rămâne mare, în ciuda faptului că în 2015 ceva miraculos totuși s-a produs… o creștere nominală de 12,5% a încasărilor din TVA, o creștere ce merită analizată căci ea a avut loc într-un an de reducere a TVA-ului la alimente de la 24 la 9%. 

4. biziday.ro, “Bravo bugetari! Suntem alături de voi! E cazul să fiți și voi alături de noi…”, 320 share-uri pe Facebook.

Din articol:

După ultimele indexări de salarii, alea intrate în vigoare de la 1 decembrie 2015, cifrele oficiale arată că, pe medie, public şi privat, în ultimul an, salariile românilor au sărit cu 13,3%.  

5. lucianmindruta.com, “Bataia din discoteca. Cum au prostit rusii intregul glob sa dea share la o minciuna”, 121 share-uri pe Facebook.

Din articol:

Acum o saptamana retelele sociale frematau: cica niste imigranti care s-ar fi luat de fetele rusilor intr-o discoteca din Murmansk. Si rusii, niste oameni dintr-o bucata, i-ar fi pus la punct: 18 oameni in spital, alti 33 batuti mai cu mila. Incidentul era dat de exemplu in sprijinul unei teze dragi propagandei lui Putin: Rusia e tare si isi apara identitatea (vezi doamne amenintata de invadatori!), in vreme ce Occidentul le lasa pe fete prada musulmanior pofticiosi. In Romania stirea a fost preluata fara verificare de site-uri cunoscute ca apartinand masinariei de propaganda ruseasca.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu