Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Vlad Petreanu, distribuit cu un articol despre cutremurul din Taiwan

 
Foto: AP
Foto: AP

Vlad Petreanu a scris un articol despre cutremurul din Taiwan în urma căruia au murit 31 de persoane şi alte 120 sunt încă date dispărute. Jurnalistul a vorbit mai ales despre cauzele prăbuşirii unui bloc de 17 etaje, în a cărei pereţi au fost descoperite bidoane goale de beton. Materialul a fost distribuit intens pe Facebook.

Publicitate

Articolul intitulat "Bidoane goale în loc de beton în stâlpii de rezistenţă" a fost distribuit de peste 1.300 de ori, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Din material:

În Taiwan, un cutremur de 6,4 grade a provocat prăbuşirea unei singure clădiri înalte, un bloc de locuinţe de 17 etaje. 31 de persoane au murit în această catastrofă iar alte 120 sunt încă date dispărute. Clădirea pare să fi fost minată de defecte majore de construcţie (deşi cuvântul potrivit ar fi “fraude”, nu defecte, că defectele nu-s neapărat intenţionate). În unii stâlpi de susţinere şi prin pereţi pot fi văzute bidoane goale, puse în loc de beton.

Între cele mai distribuite postări se numără trei de pe blogurile Adevărul şi una de pe biziday.ro.

O selecţie de materiale de pe bloguri şi platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro şi FacebrandsPRO:

1. petreanu.ro, “Bidoane goale în loc de beton în stâlpii de rezistenţă”, 1328 share-uri pe Facebook.

Din articol:

Legenda cu bidoanele băgate-n structură e veche, dar văd pentru prima dată şi cum arată o clădire prăbuşită din cauza acestei şmecherii criminale:

2. Bloguri Adevarul, “Centrul nu mai ţine”, de Traian Ungureanu, 273 share-uri pe Facebook.

Din articol:

Primul val de populaţii islamice a pătruns pînă în inima Germaniei, se pregăteşte să forţeze Canalul Mînecii şi a urcat în Scandinavia, pînă în preajma cercului polar. În replică, liderii apuseni au dat buzna la recitat versul răsăritean după care „ce e val ca valul trece”. Ipoteza a fost repetată cu ardoarea unei rugăciuni pe buza Niagarei. Ipoteza a căzut repede şi din ea au apărut două noutăţi de coşmar. Prima ne spune că migraţia n-a încetat pe timp de iarnă. Aproape o sută de mii de migranţi au pătruns în Europa în ianuarie. A doua ne anunţă că avem în faţă ceva ce se cheamă migraţie permanentă.

3. Bloguri Adevarul, “Dragă electoratule, nu mai ai nicio scuză”, de Daniela Raţiu, 258 share-uri pe Facebook.

Din articol:

Nu ştiu cum reuşeşti să fii atât de cronic disonant cognitiv. De eşti întrebat dacă eşti mulţumit de clasa politică tu spui că NU şi că trebuie schimbată. Dacă ieşi în stradă strigi că „PNL şi PSD, aceeaşi mizerie“. Şi cu toate astea, complicitatea ta e devoalată de sondaje şi apoi de rezultatele alegerilor. Întotdeauna pe cei pe care îi înjuri pe ei îi votezi, curată captivitate perversă. Nu cred că pot ei să îţi dea atâta zahăr, ulei şi şoşoni cât ai putea tu câştiga dacă le-ai face figura şi nu i-ai mai vota pe ei, ci pe ăia mici. Dacă ai face asta, ar intra frica în toată clasa politică. Abia atunci ţi-ar ştii de frică. Aşa, ei îţi cunosc bioritmul.

4. biziday.ro, “Clubul celor care muncesc în România, episodul 26: O oră de istorie…“, 207 share-uri pe Facebook.

Din articol:

Clubul celor care muncesc în România, episodul 26: O oră de istorie…

5. Bloguri Adevarul, “Adaos la „cazul“ Vintilă Horia”, de Andrei Pleşu, 148 share-uri pe Facebook.

Din articol:

Faptul că s-a născut o mică dezbatere pornind de la interviul acordat doamnei Cristina Hermeziu de academicianul Basarab Nicolescu mi se pare, în sine, un lucru bun. Mulţumesc şi gazetarului intervievator şi profesorului intervievat pentru implicare. Îi mulţumesc şi domnului Radu Ioanid pentru reacţia sa promptă faţă de un comentariu al meu apărut pe acest blog săptămîna trecută.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus