Skip to main content

CTP, despre legea defăimării: Prefer să rămân "nepotul șefului Securității" decât să fie sugrumat internetul

 
CTP, despre legea defăimării: Prefer să rămân "nepotul șefului Securității" decât să fie sugrumat internetul

"A supune internetul unei legi antidefăimare, cu asta nu voi fi de acord în veci: prefer să rămân nepotul șefului Securității, distrugătorul presei scrise și scânteistul cu 4 neveste, decât să fie sugrumat acest ultim mijloc de exprimare liberă, când toate celelalte sunt înregimentate", scrie Cristian Tudor Popescu despre legea defăimării, într-un editorial publicat pe platforma Republica.

Publicitate

Jurnalistul spune că pentru discriminările de pe internet există altă soluție. 

"Cât privește internetul, facebook-ul, da, există destui cretinetzi și netanderthali (iar am pus în inferioritate niște grupuri sociale!) care produc, marea majoritate sub anonimat, postări delirante cu caracter antisemit, antițigani, antihomosexuali, antiSimona Halep, de fapt, antiumane, antioricine. Este responsabilitatea deținătorilor de site-uri să-i cenzureze pe cât posibil", mai scrie CTP.

Cristian Tudor Popescu mai spune că până acum a adunat suficiente motive pentru a fi amendat de această lege a defăimării. 

"Când am numit Biblioteca pentru Hoți activitatea noilor savanți din pușcării, autori de cărți, am pus în inferioritate acest grup social? Adică ei scriu lucrări științifice revelate și Popescu îi face hoți? Încă 60.000 amendă.

Trecând la persoana fizică, Dan Voiculescu, de pildă, și d-sa un autor cuprins de iluminare la răcoare, l-am botezat Varanul, coborându-l din om în șopârloi. Păi, cum să nu fie și asta o defăimare, o punere în inferioritate?!

Ca să nu mai vorbim de proaspătul urmărit penal G. Oprea, despre care am scris că „clipește ca o mașină de spălat defectă” când își debitează gogoșile naționale. Încă o amendă nu mai contează, oricum voi fi adus la sapă de lemn."

Jurnalistul spune că, în prezent, în România există suficiente legi și instituții care să sancționeze acțiunile de defăimare.

"Avem legi împotriva discrimnării, calomniei, insultei. Există ONG-uri care să apere drepturile minorităților și drepturile omului. Bonusul cu antidefăimarea e pentru hoții cu bani, prezenți pe sticlă, în stare să arunce un comando de avocați în capul unui jurnalist care-i scrie „de rău”. Dragnea nu-și apără doar „nevoile și neamul” lui cu legea asta, el se vrea binefăcătorul întregii haite politico-financiare care, iată, tocmai o votă, cu entuziasm, în plen."

Textul integral, pe Republica.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Sunt tot mai convins că ”în comunism” nu a fost rău din cauza lui Ceaușescu ci din cauza românilor.

Trimite un comentariu