Skip to main content

CTP, despre legea defăimării: Prefer să rămân "nepotul şefului Securităţii" decât să fie sugrumat internetul

 
CTP, despre legea defăimării: Prefer să rămân "nepotul şefului Securităţii" decât să fie sugrumat internetul

"A supune internetul unei legi antidefăimare, cu asta nu voi fi de acord în veci: prefer să rămân nepotul şefului Securităţii, distrugătorul presei scrise şi scânteistul cu 4 neveste, decât să fie sugrumat acest ultim mijloc de exprimare liberă, când toate celelalte sunt înregimentate", scrie Cristian Tudor Popescu despre legea defăimării, într-un editorial publicat pe platforma Republica.

Publicitate

Jurnalistul spune că pentru discriminările de pe internet există altă soluţie.

"Cât priveşte internetul, facebook-ul, da, există destui cretinetzi şi netanderthali (iar am pus în inferioritate nişte grupuri sociale!) care produc, marea majoritate sub anonimat, postări delirante cu caracter antisemit, antiţigani, antihomosexuali, antiSimona Halep, de fapt, antiumane, antioricine. Este responsabilitatea deţinătorilor de site-uri să-i cenzureze pe cât posibil", mai scrie CTP.

Cristian Tudor Popescu mai spune că până acum a adunat suficiente motive pentru a fi amendat de această lege a defăimării.

"Când am numit Biblioteca pentru Hoţi activitatea noilor savanţi din puşcării, autori de cărţi, am pus în inferioritate acest grup social? Adică ei scriu lucrări ştiinţifice revelate şi Popescu îi face hoţi? Încă 60.000 amendă.

Trecând la persoana fizică, Dan Voiculescu, de pildă, şi d-sa un autor cuprins de iluminare la răcoare, l-am botezat Varanul, coborându-l din om în şopârloi. Păi, cum să nu fie şi asta o defăimare, o punere în inferioritate?!

Ca să nu mai vorbim de proaspătul urmărit penal G. Oprea, despre care am scris că „clipeşte ca o maşină de spălat defectă” când îşi debitează gogoşile naţionale. Încă o amendă nu mai contează, oricum voi fi adus la sapă de lemn."

Jurnalistul spune că, în prezent, în România există suficiente legi şi instituţii care să sancţioneze acţiunile de defăimare.

"Avem legi împotriva discrimnării, calomniei, insultei. Există ONG-uri care să apere drepturile minorităţilor şi drepturile omului. Bonusul cu antidefăimarea e pentru hoţii cu bani, prezenţi pe sticlă, în stare să arunce un comando de avocaţi în capul unui jurnalist care-i scrie „de rău”. Dragnea nu-şi apără doar „nevoile şi neamul” lui cu legea asta, el se vrea binefăcătorul întregii haite politico-financiare care, iată, tocmai o votă, cu entuziasm, în plen."

Textul integral, pe Republica.ro.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • s0rin s0rin
    Sunt tot mai convins că ”în comunism” nu a fost rău din cauza lui Ceaușescu ci din cauza românilor.

Trimite un comentariu

sus