Skip to main content

DERAPAJ. Oana Stancu, atac la Tăpălagă printr-o scrisoare către fiica jurnalistului. Fără comentarii

 
DERAPAJ. Oana Stancu, atac la Tăpălagă printr-o scrisoare către fiica jurnalistului. Fără comentarii

DERAPAJ. Până unde pot merge argumentația și mijloacele jurnaliștilor Antenei 3? Oana Stancu reacționează la articolele lui Dan Tăpălagă printr-un articol adresat nu jurnalistului, ci fiicei acestuia, în vârstă de 10 ani.

Publicitate

Articolul a fost reluat de Antena 3 de-a lungul zilei, în jurnalele de azi.

Un articol care nu are nevoie de niciun alt comentariu, din care redăm fragmente:

Din scrisoare:

Îți încredințez astăzi această scrisoare ca pe un manifest pentru viitor. Pentru un viitor nu foarte îndepărtat, în care tu vei trece pragul maturității, iar tatăl tău pe cel al senectuții. (...)

Poate că atunci când vom veni acasă cu pungi pline de medicamente, voi, copii buni, ne veți îngriji și ne veți mângâia și vă veți ruga la Dumnezeu să mai stăm puțin alături de voi, să nu ne ducem încă. Poate că nu-ți va fi nici rușine și nici nu-ți vor crea nervozitate sau dispreț momentele de familie din care tatăl tău se va extrage des pentru a merge la toaletă, pentru că vezi, așa e vârsta. Poate că îi vei cumpăra tu însăți mult hulitul Urinal de azi. Poate că nu vei simți că îți strică masa cu prietenii dacă i se mișcă proteza.(...)

Astăzi abia ai împlinit zece ani. Ești încă la vremea poveștilor. Roagă-ți tatăl să-și amintească de hârtia de calc pe care bunica ta ținea prăjiturile și el așeza litere. De băncuța din fața casei pe care bunicul lui, cu piciorul țeapăn, se așeza pentru a spune povești din război. De oamenii din Șeica Mare sau din Copșa Mică, acolo unde s-a născut. Oare mai au dinți? Oare ei se înghesuie la piață vinerea “pentru că sunt reduceri la urzici”? Oare „se bucură de niște mici moca”? (...)

Întreabă-l dacă nu cumva „adunătura asta de zombie” cu ale ei „cupoane de pensie, proteze, bastoane, băști, căciuli cu urechi, pastile și rețete compensate” în urmă cu 26 de ani câștiga libertatea pe seama căreia el, tatăl tău, și-a câștigat pâinea. Întreabă-l dacă adunătura de zombie nu avea atunci chiar vârsta lui de azi: 40 de ani! Ilinca,

Și te mai rog ceva: ai putea, când îi pui aceste întrebări să fie și bunicii tăi prin preajmă? Iar televizorul ar putea fi pe BBC sau CNN? Că doar nici Christiane Amanpour n-o mai fi vreo tinerică! Oare și despre Wolf Blitzer tatăl tău crede că e „indecent să mai fie jurnalist”? (...)

Îți doresc ca aceste întrebări să-ți aducă un tată care să îmbătrânească mai frumos decât trăiește azi!

Reacția Oanei Stancu vine după articolul publicat de Dan Tăpălagă pe HotNews, despre mitingul Antena 3, în care acesta vorbea de publicul din piață, în majoritate pensionari:

"Vă bateți joc de amărâții ăia în ultimul hal cu mascarada voastră (...) Ați scos sărmanii âia în stradă sperând că veți pune statul în genunchi cu totul, a scris jurnalistul în articolul Mulțumim, Antena 3.

După ce Antena 3 a anunțat că-l va reclama pe Tăpălagă la Consiliul Național al Discriminării, jurnalistul a revenit cu precizări într-un alt articol:

"am condamnat manipularea fără scrupule a unui public demn de milă și compasiune, batjocorit de măscările si minciunile lui Gâdea&Co. Antena 3 a scos mulțimi de pensionari în stradă sperând să apere averea unui condamnat penal, gest de un cinism fără margini".

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • Pentru Dl. Gigi.

  Cred ca nu va uitati prea des in oglinda sau nu sunteti prea atent la ceea ce vedeti, pentru ca daca v-ati uita, v-ati rusina...............
 • Oana Stancu are un derapaj mare de tot.Este mama si ma intreb:Cum s-ar simtii ea sa primeasca copilul ei minor o asemenea scrisoare? A ajuns prea departe cu slugarnicia .
 • Eu as vrea sa vad o lista cu produsele la care s-a facub publicitate pe postul ala dupa difuzarea mizeriei.. Ca sa le scriu la fiecare in parte pe Facebook un mesaj de "multumire" si sa ii avertizez ca la urmatoarea abatere ii trec pe lista neagra.
 • Mentionez de la inceput ca nu tin partea Antenelor, sunt de acord ca d-na Stancu a gresit implicand si copilul tipului de la Hotnews, nu se face asa ceva, nu folosesti un copil in rafuielile parintilor, dar, de ce nu se sesizeaza nimeni si in legatura cu articolul d-lui Tapalaga, acela cu Multumim, Antena 3?
  Mi se pare un articol profund jignitor la adresa celor mai in varsta care nu trebuie sa fie batjocoriti ca se uita la A3, e treaba lor cum isi petrec timpul si ca se lasa manipulati de cei de acolo. Nu i-a adus nimeni cu arcanul in Piata.
  Inteleg libertatea de exprimare, dar nu si cand exprimarea incalca normele bunului simt.
 • De fapt este o scrisoare istorica, adresata conștiinței bunului simt. Insultator este mesajul tatălui fetitei, care și-a pierdut argumentele civice, educația pe care ar fi trebuit sa o dobândească la vârsta fetitei. Desigur e greu de înțeles pentru retarzii băsisti, dar vânduți pentru o sacoșă.
  CNA SPER SA DAI DOVADA DE RATIUNE ȘI BUN SIMT. NE-A LIPSIT ÎN ULTIMII 10 ANI! DEMONTREAZA-NE CA ȘI LA VOI SE POATE!
 • Felicitari, Oana Stancu!...
  Dupa ce ai distrus ideea de jurnalism, acum, incerci sa mutilezi copilaria unui micut.
  Mai ai si alte scopuri in viata?
  Propun CNA stabilirea unor sanctiuni drastice pentru asemenea "vitejii".
  In cazul de fata, retragerea dreptului de semnatura din audio-vizual, iar, daca se constata revenirea in mass-media audio-video, pe baza unui pseudonim, inchiderea respectivului post de radio/televiziune.
 • Imi pare rau ca d-na Stancu, o buna jurnalista alaturi de Carmen Avram, s-a molipsit de la colegii sai care nu sunt de fapt jurnalisti Gadea-teolog, Badea-cibernetica, Ciuvica -medic etc. Sa te adresezi unui copil, pentru a te rafui cu tatal, sa-l faci sa traiasca cu teama ca tatal lui a fost un om rau si urat, este inadmisibil. Am trait in copilarie cu stigmatul pus de comunisti ca tatal meu este dusman al poporului pentru ca era preot si spunea despre ei ca sunt anticristi. Sper sa nu ajungeti acolo.
  Prof.univ.dr. Servilia Oancea
 • Pe bune...cum să-i scrii unui copil de 10 ani. Nu am citit scrisoarea, dar ideea in sine mă nelinisteste. Indiferent ce i-a scris Tapalagă sau cum il mai cheamă, eu nu m-aș lega de copii, indiferent ai cui sunt. Copiii sunt copii, până la sfărșitul lumii - ei au lumea lor, o lume total diferită de cea a adulților și, de cea a celor din jurnalism. Si acea lume nu trebuie perturbată de nimeni, indiferent cum se numește.
 • *** incearca sa sensibilizeze opinia publica printr-o scrisoare adresata unui minor, un ABUZ de altfel, incearca prin mijloace lipsite de orice scrupule sa-l intimideze de fapt pe jurnalistul Tapalaga, care prin publicatiile sale ne-a aratat cine este de fapt turnatorul Felix si cum a ajuns sa conduca media, prin afaceri necurate cu statul!
 • E interesant cum se scandalizează lumea la scrisoarea Oanei Stancu, dar nimeni nu se sinchiseşte să ia în considerare motivul pentru care a scris-o, respectiv mizeriile pe care le-a debitat propagandistul Secu faţă de pensionari.

  De fapt, după numărul de comentarii moderate pentru limbaj injurios, unii dintre voi păreţi să fiţi cam din acelaşi aluat ca Tăpălagă.
 • Cred că tovarășa Oana ar trebui să privească măcar 10 minute pe zi CNN-ul....pentru a învăța cum se face jurnalismul .....iar cât despre limbajul ei sradal....Penibil !
 • Oricat de jos ar ajunge un om tot mai gaseste loc sa cada. Chiar cei de la A3 nu se gandesc la o bruma de onoare si verticalitate? Chiar atat de mult i-a vrajit varanul incat nu-si mai amintesc mersul biped?

Trimite un comentariu