Skip to main content

Doi jurnaliști români sunt nominalizați la European Press Prize 2016

 
Doi jurnaliști români sunt nominalizați la European Press Prize 2016
jurnalisti

Elena Stancu și Sorin Semeniuc se numără printre finaliștii European Press Prize, concurs cunoscut drept Pulizer-ul european. 

Publicitate

Elena Stancu a fost nominalizată la categoria The Distinguished Writing Award cu articolul "Fără Antecedente Penale", iar jurnalistul ieșean Sorin Semeniuc la categoria The Investigative Reporting Award, alături de ziaristul Luke Dale-Harris, pentru articolul "Land Grabbing in the EU: How Rabobank is Profiting of Theft and Abuse in Romania".

Elena Stancu lucrează ca jurnalist de zece ani, iar cele mai multe dintre reportajele sale au fost publicate în Marie Claire şi Dilema Veche.

Sorin Semeniuc este ziarist la Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie.

Jurnalismul românesc a fost premiat și anul trecut la European Press Prize. Jurnaliștii RISE Project au câştigat premiul special pentru o investigație. 

RISE Project a muncit, în cadrul Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP), împreună cu jurnalişti din Republica Moldova-RISE Moldova, Rusia, Marea Britanie, Letonia şi Bosnia-Herţegovina la investigaţia “Laundromatul Rusesc”, care a dezvăluit, în a doua parte a anului 2014, o uriaşă operaţiune de spălare de bani condusă de la Moscova. Este vorba de suma de 20 de miliarde de dolari care a fost transferată ilegal din Rusia în Uniunea Europeană prin intermediul unei bănci de la Chişinău.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu