Skip to main content

„Preaiubite conducător Dragnea, cum plătiţi pentru că ne-aţi defăimat şi jefuit ţara?", un text intens distribuit pe Facebook

 
„Preaiubite conducător Dragnea, cum plătiţi pentru că ne-aţi defăimat şi jefuit ţara?", un text intens distribuit pe Facebook
Liviu Dragnea

"Cum poate pricepe unul ca Dragnea, condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru furt de voturi, că el, baronul-baronilor, tătuca tuturor rămăşiţelor PCR-iste de pe plaiurile mioritice, nu poate prosti milioane de „rătăciţi” pe internet", se întreabă Ramona Ursu, într-un articol de opinie publicat pe blogul Adevărul.

Publicitate

Textul, care vorbește, printre altele, despre legea defăimării a fost intens distribuit pe Facebook.

Articolul intitulat "Preaiubite conducător Dragnea, dar voi cum plătiţi pentru că ne-aţi defăimat şi jefuit ţara?" a fost distribuit de aproape 1.700 de ori pe rețeaua de socializare, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Din material:

"E greu pentru un individ care a controlat, zeci de ani, totul în jurul lui cu pungi de făină şi sticle de ulei să priceapă că există şi oameni care gândesc. Care au demnitate. Care au conştiinţă. Care nu pot fi cumpăraţi cu absolut nimic. Care nu pot fi manevraţi. Care îşi doresc o viaţă normală în ţara lor, care vor să îşi crească şi copiii frumos în ţara lor. Care s-au săturat să fie conduşi de toate lichelele agăţate pe veci de fotoliile călduţe plătite cu bani de la stat. Care nu acceptă niciodată niciun fel de compromis. Cum poate Dragnea să priceapă că vin nişte alegeri la care toate pomenile lui electorale, pungile acelea care l-au făcut baron de Teleorman, parlamentar, ministru, vicepremier, şef de mare partid şi tot ce a mai vrut, se vor izbi de pereţii unui Facebook unde este hulit?"

Între cele mai distribuite postări se numără una de pe blogul lui Moise Guran și una de pe nwradu.ro.

O selecție de materiale de pe bloguri și platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro și FacebrandsPRO:

1. Bloguri Adevarul, “Preaiubite conducător Dragnea, dar voi cum plătiţi pentru că ne-aţi defăimat şi jefuit ţara?”, de Ramona Ursu, 1659 share-uri pe Facebook.

Din articol:

E frică mare printre baronii neocomunişti din PSD. Firesc. E greu pentru nişte politruci să priceapă că nu mai pot controla chiar toată ţara. E greu să vadă că există o lume pe Facebook, de exemplu, pe care n-o pot manevra în niciun fel. O lume care le-a dat peste cap, în ultimii ani, planurile de jefuit ţărişoara. Citeste mai mult: adev.ro/o2c9sd

2. biziday.ro, “Să furi de la săraci nu e haiducie, e țigănie! Aferim, DNA!”, 905 share-uri pe Facebook.

Din articol:

Săptămâna asta, ziua DNA a picat miercurea. Știţi că DNA-ul are câte o zi în fiecare săptămână… cheamă lumea, ca la aniversare, şi le dă câte un tort de acuzaţii de unii nici nu mai pleacă acasă, rămân peste noapte, până sunt prezentaţi instanţei… N-a fost cazul acuma, că deputații nu pot fi arestați când vrea DNA-ul. Știu că e mai spectaculoasă acuzarea șefului Fiscului (un prieten mai tânăr chiar m-a întrebat dacă el trebuie să-şi mai plătească impozitele, dacă şeful Fiscului e corupt) dar, credeți-mă, pentru noi toți, e mai importantă povestea cu romii.

3. nwradu.ro, “Metrorex recunoaște că a mințit cu seninătate publicul”, 110 share-uri pe Facebook.

Din articol:

Mai știți când cei din Metrorex motivau eliminarea abonamentului de 62 de călătorii lunare (50 de lei) și păstrarea doar a celui nelimitat (70 de lei) prin faptul că așa au cerut călătorii, care s-au plâns că nu știu câte călătorii mai au din cele 62 sau că îi induce în eroare? Iată ce spune pe 9 februarie domnul Marin Aldea, director general interimar Metrorex: Este adevărat că acest titlu de călătorie era foarte utilizat și benefic pentru călători și am analizat mult până să luăm decizia de a scoate din portofoliu cartela de 62 de călătorii. Decizia a fost pur economică.

4. Bloguri Adevarul, “Miliţienii drepturilor omului”, de Doru Pop, 91 share-uri pe Facebook.

Din articol:

De când scriu în mediul online şi am ieşit din turnul de fildeş al „Academiei” am fost etichetat în fel şi chip. De la filosemit vândut lui Soros la antisemit, de la marxist nostalgic după Ceauşescu la neoliberal. Injuriile şi atacurile la persoană nici nu le contabilizez. Cu toate acestea, consider că legislaţia privind „defăimarea socială” este excesivă. Citeste mai mult: adev.ro/o2boq4

5. contributors.ro, “Crimă si pedeapsă”, de Vladimir Tismaneanu, 53 share-uri pe Facebook.

Din articol:

Condamnarea tortionarului Visinescu este exact ceea ce trebuia să se intample cu ani in urmă dacă revolutia din decembrie 1989 nu ar fi fost deturnată, uzurpată, confiscată. Valoarea simbolică este, neindoios, remarcabilă. Le fel, aceea morală. Dar nu ne putem opri aici. Alexandru Visinescu a actionat criminal in numele unei ideologii care ii criminaliza, adică ii dezumaniza, pe cei care refuzau să ingenuncheze. “Dusmanul de clasă”, inclusiv copiii, trebuia starpit, asemeni buruienilor, asemeni lipitorilor, plosnitelor si paduchilor.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu