Skip to main content

Gala care i-ar putea aduce lui Leonardo DiCaprio primul Oscar din carieră, transmisă de Digi 24 şi Digi Film

 
Premiie Oscar
Premiie Oscar

Ediţia cu numărul 88 a Galei Premiilor Oscar, care i-ar putea aduce actorului Leonardo DiCaprio primul cel mai râvnit trofeu din carieră, va fi difuzată, în România, de Digi 24 şi Digi Film. Evenimentul va avea loc în noaptea de 28 spre 29 februarie.

Publicitate

Bryan Cranston, Matt Damon, Leonardo DiCaprio, Michael Fassbender şi Eddie Redmayne au fost nominalizaţi la premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal pe 2016.

Sosirea vedetelor pe covorul roşu, predicţiile specialiştilor şi Gala prezentată de Chris Rock sunt transmise în direct pe cele două canale ale RCS&RDS de la ora 01.20 noaptea şi până în jurul orei 7 dimineaţa, ora României.

Digi24 şi Digi Film vor transmisie live, fără pauze în afara celor de la ceremonia din Los Angeles. Gazda transmisiei în România a marelui eveniment din luma cinematografiei va fi jurnalista Digi 24 Oana Zamfir, care care îi va avea ca invitaţi pe criticul de film Irina Margareta Nistor, actorul Dorian Boguţă şi regizorul Laurenţiu Damian. Aceştia vor comenta reacţiile vedetelor, şansele acestora la trofeu şi peliculele candidate la premiul pentru cel mai bun film.

Gala Premiilor Oscar va putea fi urmărită în România cu traducere sau sunet original.

Digi 24 va difuza luni, de la ora 23:00, o ediţie specială despre premiile Oscar 2016, la care invitat să comenteze este jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

  • PRINTRE NOMINALIZAŢI.
  • Lungmetrajele "The Revenant", de Alejandro Gonzalez Inarritu, şi "Mad Max: Fury Road", de George Miller, au primit cele mai multe nominalizări - 12, respectiv 10 -, inclusiv la categoria "cel mai bun film", şi sunt marile favorite la cea de-a 88-a ediţie a premiilor Oscar.
  • Pe locul al treilea în topul peliculelor care au obţinut în acest an cele mai multe nominalizări la Oscar se află lungmetrajul "The Martian", de Ridley Scott, care va concura la şapte categorii de premii.
  • Lungmetrajul maghiar "Son of Saul", în regia lui László Nemes şi cu actorul român Levente Molnár în distribuţie, a fost nominalizat la categoria cel mai bun film într-o limbă străină.

Oscarurile – premiile Academiei Americane de Film – se decernează încă din 1929 şi sunt televizate din 1953 încoace.

Peste 200 de ţări difuzează ceremonia de la Hollywood, care răsplăteşte cele mai importante realizări în domeniul cinematografiei în decursul unui an. Membrii Academiei Americane de Film (peste 6.000 de profesionişti ai filmului) îşi votează preferaţii cu peste două luni înainte, în mod normal fiecare membru votând filmele din categoria sa de specializare. Procesul este secret, aşa cum secrete sunt şi rezultatele până în momentul în care plicurile sunt deschise pe scena Dolby Theater din Los Angeles.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cri Cri
    Cum asa ? Dana Grecu nu a fost nominalizata pentru ingenunchierea din piata ? Dezamagitor .
  • Iamyl Iamyl
    e bine ca s-au gandit sa lase si in limba originala, +1 pentu optiune :)
  • monica monica
    sper ca Oana Zamfir sa nu ne arate cate stie si sa vorbeasca la fel de mult ca anul trecut.si inutil

Trimite un comentariu

sus