Skip to main content

INTERVIU. Ce are în comun Dobro cu vulpoiul din Zootropolis: "e un golănaş simpatic care, luat un pic mai tare, fuge sa se replieze. Cam ca mine."

 
INTERVIU. Ce are în comun Dobro cu vulpoiul din Zootropolis: "e un golănaş simpatic care, luat un pic mai tare, fuge sa se replieze. Cam ca mine."

INTERVIU. Ipostază inedită pentru Mihai Dobrovoschi. Omul de radio dublează rolul principal din animaţia Zootropolis (vulpoiul Nick Wilde), care are premiera săptămâna viitoare.

Publicitate

Cum de a fost ales, fără a avea astfel de antecedente? Care este legătura cu personajul?

Mihai Dobrovolschi, într-un interviu acordat Paginademedia.ro:

"Am primit un telefon cu propunerea de a mă prezenta la un casting de voce. Nu ştiam nimic despre film şi nu mai interpretasem niciodată vreun rol animat".

I s-a spus de ce a fost ales?

"Nu mi-au spus, dar banuielile mele sunt indreptate spre caracterul si personalitatea personajului. Personajul este un pic parsiv, manipulator, narcisic, mult mai vulnerabil decat pretinde, adica ce se spune in general despre mine. Avand in vedere ca muncesc cu vocea, cred ca le-a dat cu plus ecuatia.

E genul de personaj care are libertatea de-a-si creiona singur sistemul moral. In acelasi timp isi pastreaza inima calda, nu trece in extrema sociopatului. E un golanas simpatic, dar care, luat un pic mai tare, fuge sa se replieze. Cam ca mine."

Diferenţa dintre radio şi actorie:

"La radio nu ai timp sa te prefaci. Cand vorbesti aproape trei ore spui ce iti vine. Or, aici a trebuit sa gasesc intai emotia si apoi, cu ea, sa imping vocea inainte", spune Dobrovolschi.

DESPRE FILM. Metropola Zootropolis reproduce un oraş modern, în care locuitorii sunt toţi din regnul animal, o "junglă urbană" la propriu, cu 64 de specii diferite care trăiesc după regulile unei mai citadele. Personajul principal este vulpoiul Nick Wilde, care face echipă cu iepuraşul Judy Hopkins, ofiţer de poliţie începător care vrea să se impună în brigada de poliţie dominată de animale mari.

În varianta în limba engleză, Shakira dublează cea mai mare "vedetă" din Zootropolis - pe Gazelle. În varianta în limba română, vocea este a Laviniei Şandru. Realizatoare la Realitatea TV, Lavinia Şandru este actriţă la bază.

Interviul acordat Paginademedia.ro de Mihai Dobrovolschi:

Petrişor Obae: Cum ai ajuns personajul principal din Zootropolis?

Mihai Dobrovolschi: Am primit un telefon cu propunerea de a ma prezenta la un casting de voce. Nu stiam nimic despre film si nu mai interpretasem niciodata vreun rol animat. M-am mirat si eu.

Cine te-a sunat să te cheme?

M-a sunat cineva de la studio, Ager Film.

Ţi-a zis de ce te-a ales? Care au fost argumentele lor?

Nu mi-au spus, dar banuielile mele sunt indreptate spre caracterul si personalitatea personajului. Personajul este un pic parsiv, manipulator, narcisic, mult mai vulnerabil decat pretinde, adica ce se spune in general despre mine. Avand in vedere ca muncesc cu vocea, cred ca le-a dat cu plus ecuatia.

Ce ai zis când ai auzit oferta?

M-am bucurat, mai ales ca sunt intr-un fel de concediu. Adica, daca mi-ar fi facut oferta cand as fi avut emisiunea dimineata, probabil as fi refuzat. Unul la mana, vocea mea e mai obosita cand fac si radio, doi, as fi fost probabil foarte obosit cu totul. Asa insa s-a potrivit perfect.

Ce te-a atras la acest rol? E chiar rolul principal.

Nu am cunoscut rolul dinainte. Ma bucur mult de personaj, imi e foarte simpatic, dar as fi interpretat orice fel de rol. Si da, in intrebare e un pic din raspuns, cu ego-ul meu gonflat nu cred ca as fi aceptat un rol secundar.

Ce ai în comun cu personajul? E ceva din Dobro acolo?

Cum ziceam, sunt multe asemanari. E genul de personaj care are libertatea de-a-si creiona singur sistemul moral. In acelasi timp isi pastreaza inima calda, nu trece in extrema sociopatului. E un golanas simpatic, dar care, luat un pic mai tare, fuge sa se replieze. Cam ca mine.

Ai regăsit “locuri comune” în film? Jungla urbană, tot felul de ironii şi trimiteri la lumea “umană”?

Da, stii si tu: filmele de mare buget sunt gandite sa oglindeasca de fapt lumea umana. Eu cred foarte mult in asta, sunt noile basme. Prin ele se transimt binele si raul vremurilor si locurilor noastre.

Ai mai dublat şi alte personaje?

Niciodata.

Care e experienţa ta în actorie?

Am vrut mereu sa fiu actor dar nu prea am avut noroc pana acum. Am jucat in cateva scurt metraje. Cel mai important a fost Intalniri Incrucisate, al Ancăi Damian, facut pe baza unui articol scris de mine. M-am jucat pe mine insumi, alaturi de Andi Vasluianu si altii. După aia, Anca a facut din asta un lung metraj si a gasit un actor care ma interpreta pe mine, Dobrovolschi, mai bine decat as fi facut-o eu. E, zi şi tu…

Te-a ajutat cineva?

Cu desenul animat? Da, regizorul Florian Ghimpu, care a avut rabdare cu un incepator.

Vezi asta ca pe un handicap?

Nu, e normal sa primesc indrumari. Asta pana devin perfect si nu mai accept nicio indicatie. Decat daca vreau eu:)

Are vreo legătură cu lumea radioului? Vii cu ceva din Guerrilla?

Evident ca un control asupra vocii exista, mai mult decat la oameni care nu isi folosesc vocea. Insa la radio nu ai timp sa te prefaci. Cand vorbesti aproape trei ore spui ce iti vine. Or, aici a trebuit sa gasesc intai emotia si apoi, cu ea, sa imping vocea inainte.

Ai făcut şi glume pe lângă scenariu? Gen Guerrilla?

As fi vrut, dar totul este foarte strict. Inchipuieste-ti ca trebuie sa vorbesti in asa fel incat sa te suprapui cat se poate de bine pe miscarile gurii personajului. Asa ca nici vorba de improvizatii. E, de fapt, destul de greu, sa stii. Cei care fac vocea originala, in cazul meu Jason Bateman, au norocul sa dea intai vocea, animatia se face dupa aceea. La noi e mult mai greu. “La noi, actorii de animatie”, ma-ntelegi?

Şi că tot am pomenit de Guerrilla. Ce face proiectul Guerrilla? Când apare? Şi, mai ales, cu cine?

La proiect lucram de zor. Avem tot ce ne trebuie, sculele trebuie sa ajunga, mai sunt insa de luat avize, statul trebuie sa faca masuratori, suntem foarte aproape. Sunt constient de asteptare si nu evit sa dau un termen clar din sadism. Insa depindem de niste termene, ale institutiilor, ale constructorilor care ne impiedica sa dam o data certa. Nu mai e mult.

Cat despre echipa, vor fi toti cei care nu au tradat ideea. Si chiar si pentru aceia, la un moment dat poate aparea o cainta si o intelegere a alegerilor gresite. O sa fie bine, aveti incredere.

GALERIE FOTO. Personajele din Zootropolis

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gigi Gigi
    Excelent, Dobro! De cand am vazut filmul, te am in urechi! Trebuie sa mai faci.
  • Laurentiu Laurentiu
    Hai cu Guerrilla! Ne e dor de un radio bun.

Trimite un comentariu

sus