Skip to main content

Gabriel Oprea şi Mineriadele, o serie de coincidenţe sesizate de Guran şi sute de shareuri

 
Foto: biziday.ro
Foto: biziday.ro

Moise Guran se întreabă într-un articol de opinei dacă există vreo legătură între ridicarea imunităţii lui Gabriel Oprea şi revenirea în ţară şi arestarea lui Romeo Beja, unul dintre liderii de sindicat ai minerilor. Materialul a fost intens distribuit pe Facebook.

Publicitate

Articolul publicat pe blogul său sub titlul "Spuneţi-mi că toate acestea sunt coincidenţe…" a fost distribuit de 920 de ori pe reţeaua de socializare, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Din material:

Recunoaşteţi că întregul mise-en-place, sugerează o posibilă înţelegere între Romeo Beja, fostul locotenent al lui Miron Cozma şi Justiţia din România. Astfel de înţelegeri se fac pentru înfundarea unor peşti mai mari. Care este cel mai mare peşte din năvoadele Justiţiei la acest moment? Evident, Gabriel Oprea.

Între cele mai distribuite postări de pe bloguri se numără una de pe blogul Oanei Cuzino, una de pe blogul lui Cătălin Tolontan şi una de pe blogul lui Lucian Mândruţă.

O selecţie de materiale de pe bloguri şi platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro şi FacebrandsPRO:

1. Biziday.ro, “Spuneţi-mi că toate acestea sunt coincidenţe…”, 921 de share-uri

Din articol:

În Senat, Oprea nu le-a mai cerut colegilor săi să îl dea pe mâna Justiţiei. Le-a cerut să îl apere. Nu mai e vorba de o vrăjeală cu girofaruri, e vorba de plângerile făcute la DNA de trei ofiţeri DIPI, în legătură cu reînfiinţarea ilegală grupului Acvila, dar nu la Jandarmerie, aşa cum prevede legea, ci în cadrul acestui serviciu secret subordonat direct lui Oprea. Acvila a fost o unitate cu atribuţii similare SPP, secretizată însă total de Oprea şi desfiinţată imediat după căderea acestuia.

2. Oanacuzino.ro, “Cum alegem carbohidraţii buni?”, de Laura Ene, 317 share-uri

3. Tolo.ro, “PRODUCĂTORUL ACOPERIŞULUI STADIONULUI A FĂCUT UN TEST DE FOC ÎN ITALIA CARE A IEŞIT MULT MAI BINE CA ÎN BUCUREŞTI!”, de Mirela Neag şi Cătălin Tolontan, 128 de share-uri

Firma Verseidag, producătorul german al materialului Duraskin, care acoperă Stadionul Naţional, are două agremente şi un test de foc la un laborator din Italia, toate indicînd clasa ”B” de foc, exact ce cereau pompierii. Documentele au ajuns ieri la Ministerul Dezvoltării. „Institutul din Italia e un laborator acreditat de forurile europene, are un grad de recunoaştere mult mai ridicat decât cel de la Bucureşti”, povesteşte cineva apropiat de Verseidag.

4. Lucianmandruta.com, “Femeia batuta la Straja isi retrage plangerea?”, 80 de share-uri.

Ei bine, dupa ce initial femeia facuse plangere, musculosul fusese arestat, azi vestea a cazut ca o bomba. Un notar a publicat pe pagina lui de facebook descrierea unei scene in care Miruna, fata agresata, a intrat in cabinet impreuna cu avocatul agresorului, pentru a-si retrage plangerea. Notarul, spre cinstea lui, a refuzat sa faca actul.

5. Playtech.ro, “De ce să nu foloseşti butoanele de reacţie dacă nu-ţi place ceva pe Facebook”, 67 de share-uri.

Se pare că site-ul va trata fiecare dintre aceste butoane la fel, atunci când vine vorba de afişarea posturilor şi reclamelor în News Feedul utilizatorului. Asta înseamnă că, dând click pe emoji-ul furios sau trist la un post, manifestarea ta va fi calculată tot ca un angajament. Prin urmare, algoritmii Facebook îţi vor arăta mai mult din acel tip de informaţie, potrivit The Independent.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus