Skip to main content

Gabriel Oprea și Mineriadele, o serie de coincidențe sesizate de Guran și sute de shareuri

 
Gabriel Oprea și Mineriadele, o serie de coincidențe sesizate de Guran și sute de shareuri
Foto: biziday.ro

Moise Guran se întreabă într-un articol de opinei dacă există vreo legătură între ridicarea imunității lui Gabriel Oprea și revenirea în țară și arestarea lui Romeo Beja, unul dintre liderii de sindicat ai minerilor. Materialul a fost intens distribuit pe Facebook.

Publicitate

Articolul publicat pe blogul său sub titlul "Spuneți-mi că toate acestea sunt coincidențe…" a fost distribuit de 920 de ori pe rețeaua de socializare, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Din material:

Recunoașteți că întregul mise-en-place, sugerează o posibilă înțelegere între Romeo Beja, fostul locotenent al lui Miron Cozma și Justiția din România. Astfel de înțelegeri se fac pentru înfundarea unor pești mai mari. Care este cel mai mare pește din năvoadele Justiției la acest moment? Evident, Gabriel Oprea.

Între cele mai distribuite postări de pe bloguri se numără una de pe blogul Oanei Cuzino, una de pe blogul lui Cătălin Tolontan și una de pe blogul lui Lucian Mândruță.

O selecție de materiale de pe bloguri și platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro și FacebrandsPRO:

1. Biziday.ro, “Spuneți-mi că toate acestea sunt coincidențe…”, 921 de share-uri

Din articol:

În Senat, Oprea nu le-a mai cerut colegilor săi să îl dea pe mâna Justiției. Le-a cerut să îl apere. Nu mai e vorba de o vrăjeală cu girofaruri, e vorba de plângerile făcute la DNA de trei ofițeri DIPI, în legătură cu reînființarea ilegală grupului Acvila, dar nu la Jandarmerie, așa cum prevede legea, ci în cadrul acestui serviciu secret subordonat direct lui Oprea. Acvila a fost o unitate cu atribuții similare SPP, secretizată însă total de Oprea și desființată imediat după căderea acestuia. 

2. Oanacuzino.ro, “Cum alegem carbohidraţii buni?”, de Laura Ene, 317 share-uri

3. Tolo.ro, “PRODUCĂTORUL ACOPERIȘULUI STADIONULUI A FĂCUT UN TEST DE FOC ÎN ITALIA CARE A IEȘIT MULT MAI BINE CA ÎN BUCUREȘTI!”, de Mirela Neag și Cătălin Tolontan, 128 de share-uri

Firma Verseidag, producătorul german al materialului Duraskin, care acoperă Stadionul Național, are două agremente și un test de foc la un laborator din Italia, toate indicînd clasa ”B” de foc, exact ce cereau pompierii. Documentele au ajuns ieri la Ministerul Dezvoltării. „Institutul din Italia e un laborator acreditat de forurile europene, are un grad de recunoaștere mult mai ridicat decât cel de la București”, povestește cineva apropiat de Verseidag.

4. Lucianmandruta.com, “Femeia batuta la Straja isi retrage plangerea?”, 80 de share-uri.

Ei bine, dupa ce initial femeia facuse plangere, musculosul fusese arestat, azi vestea a cazut ca o bomba. Un notar a publicat pe pagina lui de facebook descrierea unei scene in care Miruna, fata agresata, a intrat in cabinet impreuna cu avocatul agresorului, pentru a-si retrage plangerea. Notarul, spre cinstea lui, a refuzat sa faca actul.

5. Playtech.ro, “De ce să nu folosești butoanele de reacție dacă nu-ți place ceva pe Facebook”, 67 de share-uri.

Se pare că site-ul va trata fiecare dintre aceste butoane la fel, atunci când vine vorba de afișarea posturilor și reclamelor în News Feedul utilizatorului. Asta înseamnă că, dând click pe emoji-ul furios sau trist la un post, manifestarea ta va fi calculată tot ca un angajament. Prin urmare, algoritmii Facebook îți vor arăta mai mult din acel tip de informație, potrivit The Independent.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu