Skip to main content

Povestea unei fete tâlhărite și a unui hoț protejat de câțiva cetățeni, viral pe Facebook

 
Povestea unei fete tâlhărite și a unui hoț protejat de câțiva cetățeni, viral pe Facebook
Foto: bzi.ro

Povestea unei fete din Galați tâlhărită în plină stradă și a unor cetățeni care l-au proteja pe hoțul care i-a furat geanta și a lovit-o s-a răspândit cu repeziciune pe Facebook. 

Publicitate

Articolul scris de Gabriel Ursan pe blogul său sub titlul "Și dacă era fiică-ta, mă?" a fost distribuită de peste 1.100 de ori pe rețeaua de socializare, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro. 

Din articol:

Pe scurt: o fată din Galați a fost tâlhărită pe undeva prin zona IC Frimu – ”Două Babe” din Galați. Atacatorul a lovit-o cu pumnul în față și i-a furat geanta. Fata a strigat după ajutor, iar doi oameni care lucrau la un atelier auto din zonă au fugit după tâlhar, l-au prins și l-au imobilizat. Apoi, au cerut ajutorul celorlalți martori din jur, ca să sune ei la 112, că cetățenii aveau mâinile ocupate cu infractorul. Surpriză! Nimeni nu a vrut să sune la 112 pe motiv că: ”Lasă-l bre, vrei să-l dai la poliţie pentru un telefon?” A fost nevoie ca unul din mecanici să se întoarcă la atelier și să ia telefonul ca să apeleze 112.

Între cele mai distribuite postări se numără două de pe blogul lui Moise Guran și una de pe blogul Oanei Cuzino.

O selecție de materiale de pe bloguri și platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro și FacebrandsPRO:

1. Gabrielursan.ro, “Și dacă era fiică-ta, mă?”, 1130 share-uri.

Din articol:

”Băi, dacă era fiică-ta? Îți plăcea să își ia un pumn în față, să fie tâlhărită în plină stradă și să i se fure geanta? Trecând peste impactul psihologic, cum ai fi reacționat dacă aflai că oamenii din jurul unui tâlhar prins ar fi vrut mai degrabă să-l apere?”

2. Biziday.ro, “Cum se vede România prin cifrele DNA”, de Moise Guran, 683 share-uri.

Din articol:

Probabil doamna Kovesi a fost în copilărie acel gen de fetiță care, atunci când Moș Crăciun îi aducea o păpușă, plângea că ea ar fi vrut mitralieră… Glumesc desigur, dar Artistul Vasile a insista să fie Moș Crăciun într-o astfel de ipoteză. (În redacția Biziday am avut chiar o dezbatere dacă să o facem Rambo sau Terminator. Era mai greu de recunoscut cu ochiul ăla roșu de robot.) Mai verosimil pare scenariul în care spiritul sportiv al fostei jucătoare de la Naționala de baschet are legătură cu faptul că an de an DNA își tot depășește cifrele. Unde vor ajuge în ritmul ăsta. Dar noi? Serios acum, Laura Codruța Kovesi este doar interfața vizibilă a performanței câtorva sute de oameni, procurorii și polițiștii DNA, niște oameni care nu, nu mai sunt singuri ca Stalone în Rambo ci au o bună parte a populației României de partea lor.

3. Oanacuzino.ro, “Terapia Bowen permite organismului să se vindece singur”, 368 share-uri.

Din articol:

Terapia Bowen, numită și terapia Bowtech, a luat naștere în anii 1950, devenind până astăzi una dintre cele mai apreciate forme de medicină alternativă. Australianul Tom Bowen a pus bazele unei tehnici de vindecare prin atingere și echilibrare, pornind de la ideea că organismul uman se poate reface singur, dacă este suficient de relaxat și i se acordă timpul necesar. A lucrat la început în special cu sportivi de performanță, însă vestea rezultatelor uimitoare s-a răspândit rapid. Fiindcă ajunsese la peste 13.000 de pacienți pe an, a decis să aleagă câțiva ucenici pe care să îi învețe tehnica și care să poată practica mai departe această meserie.

4. Ileanaandrei.ro, “DISCOVERY VA DIFUZA ÎN PREMIERĂ DOCUMENTARUL “DEZASTRUL DIN COLECTIV” “, 366 share-uri.

Din articol:

Pe 13 martie ne reamintim despre #Colectiv, o zi neagră, o zi care a schimbat vieţile multor oameni, o zi care ar fi trebuit să schimbe în bine şi felul în care merg lucrurile în ţara asta. Discovery va difuza în premieră, de la ora 22:00, documentarul “Dezastrul din Colectiv” despre tragedia de pe 30 octombrie 2015 din clubul Colectiv, unde şi-au pierdut viaţa 63 de tineri, iar alte zeci au fost spitalizaţi rămânând marcaţi pe viaţă, fizic şi psihic.

5. Biziday.ro, “Acest articol este despre clickbait. Dacă știți ce e ăla, n-are sens să-l mai citiți, orice ați crede despre poză”, de Moise Guran, 314 share-uri.

Din articol:

Cred sincer că nu e departe ziua în care televiziunea de știri va deveni un apanaj al internetului, iar nu invers, cum stau lucrurile azi. Însă, într-un moment în care internetul aruncă cu noroi în media mainstream și în special în televiziunile de știri, că e manipulativă, ceea ce da, evident, uneori este, că are public bătrân, ceea ce inevitabil, are, că e superficială, ahtiată de senzațional, creatoare de vedete goale de conținut în cap (sau goale la propriu), ceea ce este adevărat dar oricum și internetul face la fel, poate e timpul să vindecăm o boală inevitabilă a internetului, acum, în adolescența lui, înainte de a deveni la fel de monstruos ca televiziunea. Boala internetului se numește clickbait. 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Bună Carmen. Îți mulțumesc pentru mențiune. Pentru mine a fost o lecție că viralul se întâmplă când nu îl programezi. Eu eram destul de nervos și oripilat în momentul publicării articolului și de asta am postat pe blog. Mă bucur că mesajul a fost preluat de cât mai mulți oameni. Sper astfel că nu va fi doar un viral, ci o lecție de ”așa nu” pentru anumiți concetățeni care au o mentalitate mai permisivă cu hoții autentici.

Trimite un comentariu