Skip to main content

Regulile jocului

 

REGULILE JOCULUI

PENTRU COMENTARIILE POSTATE PE ACEST SITE

 

De ce e nevoie de reguli privind comentariile

Comentariile pot îmbogăți experiența cititorului și ne pot oferi și nouă informații utile. Vrem să păstrăm secțiunea de comentarii ca un spațiu unde puteți veni pentru a împărtăși opinii și informații și a dialoga între voi.

Dar dialogul real și deschis nu poate fi decât unul civilizat. Discursul urii, trolling-ul și alte comportamente agresive față de ceilalți comentatori sau alte persoane creează un mediu toxic, în care oamenii sunt descurajați de la a se exprima sau se aud doar vocile cele mai stridente.

Dezvoltăm, deci, un set de reguli ale jocului ca să facem conversația posibilă, nu ca să vă „cenzurăm”. Nu dorim să îngrădim în niciun fel pasiunea, dezbaterea, interactivitatea și creativitatea. Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile doar dacă acestea trec de o anumită limită, așa cum un arbitru arată cartonașul unui jucător care a întrecut măsura.

Contăm și pe voi pentru a crea o secțiune de comentarii unde oamenii să vină cu plăcere pentru a citi lucruri interesante și a se alătura discuției.

Publicând comentarii pe site-urile noastre, vă angajați să respectați regulile următoare și recunoașteți faptul că vă faceți responsabil de limbajul pe care îl folosiți și de mesajul pe care îl transmiteți, care nu reprezintă poziția site-ului nostru.

PROFILUL DE UTILIZATOR

1. Pentru a da tuturor ocazia să se exprime și a preveni deturnarea discuției de către una sau câteva persoane, promovăm principiul „o persoană, o voce”. Vă recomandăm să postați prin intermediul unui singur ID de utilizator. Dacă postați comentarii de pe mai multe profiluri, este posibil să fiți banat temporar sau permanent ori să vi se șteargă comentariile.

2. Numele de utilizator care sunt vulgare sau jignitoare pot atrage banarea temporară sau permanentă a utilizatorului ori ștergerea comentariilor. Același lucru e valabil pentru pozele de profil.

3. Vă rugăm să nu folosiți numele ori imaginile altor persoane (spre exemplu sportivi, personalități publice ș.a.) în numele vostru de utilizator sau în poza de profil. Nerespectarea acestei reguli poate atrage banarea sau ștergerea comentariilor.

4. Recomandăm ca la crearea ID-ului de utilizator să folosiți o adresă de email pe care o consultați în mod regulat. Este posibil să fiți contactați de echipa noastră.

COMENTARIILE VOASTRE

Limbaj

5. Folosiți un limbaj civilizat. Cuvintele și expresiile licențioase pot fi moderate, indiferent dacă introduceți în comentariu cifre, simboluri, semne de punctuație ș.a.m.d.

Conținut

6. Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face. Dacă un mesaj conține lucruri pe care nu le-ați spune cuiva în față sau pe care nu ați vrea să le auziți de la altcineva, e un semn că probabil nu ar trebui să îl postați.

7. Un spațiu liber e un spațiu sigur. Nu vor fi tolerate discursul urii și instigarea la violență.

8. Descurajăm propagarea intoleranței. Nu vom permite victimizarea ori denigrarea unor persoane sau grupuri pe baza criteriilor care includ, dar nu se limitează la: rasa sau etnia, identitatea de gen, orientarea sexuală, țara sau regiunea de origine, religia, boli sau dizabilități, statutul socio-economic . La acest capitol pot intra, printre altele: epitetele înjositoare, afirmațiile care dezumanizează, care instigă la discriminare sau care proclamă inferioritatea unui grup sau a unei persoane, în virtutea apartenenței la grupuri care sunt definite după criteriile sus-menționate sau după alte criterii.

9. Dezbatem și combatem, nu atacăm gratuit. Ne plac dezbaterile și nu ne deranjează comentariile critice sau ironice. Totuși, atacurile dure la persoană, tentativele de intimidare, amenințările sau hărțuirea unor utilizatori sau a altor persoane (precum autorii articolelor, personalități publice ș.a.) creează un mediu toxic. Comentariile de acest fel vă expun la riscul moderării, ștergerii sau banării.

10. Dacă trollați puteți fi banați. Utilizatorii care postează în mod repetat conținut abuziv, folosind un limbaj vulgar și/sau agresiv, ce pare destinat să inflameze, își asumă faptul că mesajele lor pot fi moderate ori șterse și că ID-ul poate fi banat temporar sau permanent.

11. Nu permitem reclame și spam. Comentariile identificate ca atare pot fi șterse. Postarea repetată a unor astfel de comentarii poate atrage banarea temporară sau permanentă a utilizatorului.

12. Exprimați-vă, dar lăsați loc și pentru alții. Vă rugăm să nu postați același comentariu de mai multe ori. Chiar dacă mesajul nu încalcă regulile, publicarea repetată a acestuia poate atrage ștergerea lui și chiar banarea temporară sau permanentă a utilizatorului. Modificarea unui cuvânt sau a unor cuvinte fără ca acest lucru să schimbe semnificativ conținutul mesajului nu garantează că acesta va fi publicat mai mult de o dată sau de două ori.

13. Comentariile trebuie să respecte legea, inclusiv legislația privind proprietatea intelectuală. Nici instigarea la activități ilegale nu e permisă.

14. Vă rugăm să nu postați informații personale despre alte persoane (utilizatori și nu numai) și să nu colectați sau salvați informații despre ceilalți utilizatori. Pentru a proteja dreptul la o viață privată, putem aplica măsuri precum moderarea și banarea. Recomandăm, de asemenea, să nu postați informații personale despre dumneavoastră.

15. E important pentru noi să vă puteți exprima opiniile și să transmiteți informații. Vă încurajăm totuși să comentați cu discernământ și să nu faceți acuzații pe care nu le puteți proba. Comentariile ce conțin acuzații grave care nu sunt dovedite ca fiind adevărate și pentru care nu există indicii rezonabile că ar putea fi adevărate pot fi moderate.

16. Ne rezervăm dreptul de a bana temporar sau permanent un utilizator care încalcă în mod grav și/sau repetat regulile comunității.

Ce se poate întâmpla cu comentariile

17. Prin postarea unui comentariu, vă angajați să respectați regulile pe care le-am stabilit în această pagină. În caz contrar, comentariile pot fi moderate (prin eliminarea cuvintelor / frazelor nepotrivite, cu *** sau prin alte metode) ori șterse. Vă rugăm să țineți cont de faptul că aceste reguli pot fi actualizate și să le consultați periodic.

18. Prin completarea datelor personale pentru logarea pe acest site, vă dați acordul ca datele dumneavoastră cu caracter personal să fie stocate și prelucrate de proprietarul site-ului, cât și acordul de a primi pe viitor informații despre noi, oferte, promoții, mesaje publicitare și de marketing direct. Prin publicarea unui comentariu, ne acordați permisiunea să folosim conținutul și informațiile aferente. Astfel, acordați proprietarilor acestui site o licență irevocabilă, permanentă, globală și sublicențiabilă pentru a reține, stoca, reproduce, traduce, modifica, șterge, publica, distribui, crea produse derivate din aceste informații, sub orice formă, prin orice mediu sau tehnologie existentă sau care va fi dezvoltată ulterior.

 

Publicitate
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Doamna de Monaco, ducase acolo sa lucreze ca sa faca bani ,sa dezis de Romania ca noi suntem prosti si ea e desteapta cine o inghite. Lucreze acolo ca sa traiasca nu sa vina in Romania sa faca bani, e dar acolo nu are nas de asa ceva, dor la scari sa lucreze si la case mari curatenie nu ii rusine.
  • Consider ca acest concurent al lui Smiley nu a castigat pe merit acest concurs. Cred ca Smiley a avut mai multi votanti. Nu merita nici pe departe de a fi Vocea Romaniei! Este exact ca in politica, castiga cine trebuie nu cine merita! Este o mare dezamagire!
  • Stimata si mult admirata Doamna Ionela Nastase, vestea plecarii Dumneavoastra de la acel post de televiziune ma bucura nespus, pentru ca nu va priveam; nu urmaream postul. V-am cunoscut din relatarile pline de farmec ale D.lui Vlad Petreanu, pe care, de asemena il admir. Recunosc ca, impreuna. formati o "perehce extrema" a inteligentei, care se pozitioneaza pe idei trainice, identice cu ale mele. Intr-un fel, imi amintiti amandoi, de tineretea mea, de bucuria de a trai, frumos si vesel, VIATA, indiferent de vremuri, de aceea va multumesc si va urez sa atingeti fericirea traiului, de familie, cu toate ale lui, bucurandiu-va de iubirea, care va va lega, pana la batranete.... si mai departe. Cu afectiune , va felicit!
  • Am scris comentariu, numele, mailul, de acord cu regulile jocului si totusi la trimitere tot scrie ceva. Inca odată. As dori ca D-nul Patraru sa mai facă un sou cu gratierea comform ultimilor noutati. Niciodata procurorii si judecătorii nu vor fi de acord cu gratierile, pt le da lor de lucru. Asta oriunde in lume. Dar îl apreciez pe D. Patraru pt alte souri făcute.
  • Almasan asta chiar nu are simtul ridicolului? Chiar nu stie ce e aia rusine? Nu isi da seama ca e penibila? Daca e asa de greu de ce nu se lasa?
  • Salut am 17 ani fac 18 acum pe 28 iunie 2016 pot sa particip si eu am 1.75 , 75 kg un fizic bine lucrat alte detalii puteti sa ma contactati la tel:0749389688 sau pe email multumesc si mias dori sa particip foarte multt..
  • Din pacate nu se inchid latrinele, char era ceva dc le inchideau. Ce fac acum nu e decat un circ ieftin si o dezinformare crasa. sunt dati afara dintr-un sediu care e executat silit, pot sa se mute in alta cladire fara probleme. Da ei fac circ, in plus Felix motanul nu mai poate sa sustraga bani din sediul respectiv din chirii. Jos *** cu ele!!!

Trimite un comentariu