Skip to main content

Remus Cernea și Mihai Sturzu vor mai multe minute de campanie TV pentru independenți. CNA nu e de acord

 
Remus Cernea și Mihai Sturzu vor mai multe minute de campanie TV pentru independenți. CNA nu e de acord
Foto: Adevarul

Membrii CNA nu au fost de acord cu o propunere legislativă făcută de Remus Cernea și Mihai Sturzu cu privire la modul de desfășurare a campaniei electorală pentru alegerile locale în audiovizual.

Cei doi propuneau ca fiecare candidat independent la alegerile locale să aibă dreptul la timp de antenă la studiourile teritoriale de cel mult 30 de minute, însumate pe întreaga durată a desfășurării campaniei electorale.

În prezent, Legea audiovizualului spune că "fiecare candidat independent are dreptul la timp de antenă, la studiourile teritoriale, de cel mult 5 minute, însumate pe întreaga durată a desfășurării campaniei electorale".

Publicitate

Consiliul Național al Audiovizualului a dat, astăzi, aviz negativ. Dorina Rusu și Valentin Jucan au votat în favoarea propunerii legislative, în timp ce restul membrilor prezenți la ședință au votat "împotrivă" (Lorand Turos, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Răsvan Popescu, Radu Herjeu și Radu Călin Cristea).

 

Ce au spus unii membri CNA despre propunerea legislativă formulată de Cernea și Sturzu:

Potrivit lui Radu Călin Cristea, CNA nu ar trebui să impună o anumită conduită, în special televiziunilor private.

"În condițiile în care unui candidat independent i-ar fi asigurate 30 de minute timp de antenă, unele persoane ar putea profita de generozitatea legii", a spus Cristea.

"Cele cinci minute de care beneficiază în prezent un candidat independent pe întreaga durată a desfășurării campaniei electorale reprezintă puțin", a spus Dorina Rusu, membru CNA.

Deputații Remus Cernea și Mihai Sturzu au depus, în luna decembrie a anului trecut, la Senat, ca primă Cameră sesizată, două propuneri legislative prin care solicită ca timpii de antenă, în perioada campaniei electorale, pentru candidații independenți la alegerile parlamentare și cele locale să fie măriți de la 10 secunde în medie pe zi la minimum un minut pe zi.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu